Arturo Fuente Opus X (Nederlands)

 

Arturo Fuente

Opus XArturo Fuente


Een zeer succesvolle weddenschap voor de Fuente-familie, na vele tegenslagen is deze Dominicaanse puros een wereldreferentie geworden in de wereld van de sigaren. De legende zegt zelfs dat Opus X de referentie is geworden bij het meten van sigaren. 

Toen ik Jérémiah Meerapfel ontmoette, vertelde hij me dat het slechts een jaar duurde voordat een tabakszaad dat in een terroir was geplant zijn oorspronkelijke kenmerken verloor.

Dit principe werd door de Fuente-familie toegepast toen ze Cubaanse zaden plantten om cape-bladeren te oogsten in Dominicaanse Rep. In die tijd nam de sigarenindustrie Carlos voor gek omdat de teelt van wikkelbladeren daar nooit vruchtbaar was geweest. Maar Carlos was een visionair, hij vond de beste plaats voor de tabaksplantages in de Bonao Vallei en met doorzettingsvermogen, zonder concessies en zonder zijn dromen te vergeten, kwamen de wikkelbladeren van Château de la Fuente uit de grond en maakten ze een revolutie in de wereld van de tabak. Ze gingen niet alleen een roodbruine tabak oogsten, krachtig en vol karakter, maar ze gingen ook de Dominicaanse tabak de letters van de adel geven. 

Carlos had een uitstekende tabak, maar samen met zijn zoon Carlito wilden ze een uitzonderlijke sigaar, daarom besloten ze om naast het bindmiddel en de wikkel 7 pensbladeren te gebruiken. Dit maakt een totaal van 9 bladeren. Een feit dat zo zeldzaam is dat het onderstreept moet worden.

Een groot probleem kwam bij hen op, ze moesten de sigaren met deskundige handen rollen. En niet een torcedor zou het riskeren. Geen zorgen, Carlito ging ze trainen, dus creëerde hij zijn torcedor school en liet zijn rekruten 6 maanden lang de visie zien die hij op Opus X had.

Hij ging het daar niet bij laten, want hij eiste ook dat de sigaren nog twee jaar zouden rusten voordat ze werden uitgedeeld. 

Het was in 1995 dat de eerste sigaren van de Opus X lijn uit de fabrieken kwamen en tegelijkertijd de eerste puros sigaar van de Dominicaanse Republiek werden. 

Je kan gemakkelijk begrijpen dat een uitzonderlijke tabak, de werklast bij het maken van sigaren, de rustperiode van twee jaar... van Opus X sigaren een vrij zeldzame sigaar maken. Maar het avontuur kon alleen maar een succes worden omdat de Fuente-familie altijd terug is gestuiterd en hun dromen steeds weer heeft laten uitkomen, en slagen waar ze niet verwacht werden. 

Opus x sigaren zijn over de hele wereld verkocht en tot op de dag van vandaag zijn ze nog steeds erg in trek omdat ze ons sigarenliefhebbers een geweldige smaak en reiservaring geven.

Ik had de kans om een aantal van hen te proeven en ik geef u hier mijn lijst in volgorde van voorkeur.

Super Belicoso, PussyCat, PERFECXION X, Belicoso XXX en Robusto

Angel'Share


Sinds de uitbreiding van het assortiment met de Opus x Angel's Share die op het niveau van de Opus X blijven maar Carlito heeft de hoeveelheid ligero vrijwillig verminderd en daarmee de kracht van de sigaar aanzienlijk verminderd. 

Test de Fuente FuenteOro Oscuro


De Oro Oscuro serie die wordt geleverd in de vorm van een prachtige geel gelakte doos van 15 sigaren in 5 verschillende maten. En dat geeft ons een meer volwaardige mix dan wat de Opus X-serie gewoonlijk biedt.20th anniversary


En ten slotte de 20ste verjaardag reeks die gemaakt is om de 20 jaar van de reeks te vieren en meer in het bijzonder de creatie van de Dominicaanse cape bladeren. Maar ook een mooi eerbetoon aan Carlos Fuente die op 6 augustus 2016 bij de Grandes Prairies kwam en die altijd een voorbeeld is geweest voor zijn zoon Carlito die zal zeggen over zijn visie op sigaren: Het is verbazingwekkend dat we na zoveel merken, submerken en assortimenten, zoveel verschillende smaken kunnen blijven creëren die allemaal Fuente zijn. Als ik iets bereikt heb in dit leven, dan is dat omdat mijn vader het me geleerd heeft. Zijn geheugen inspireert me nog steeds en dwingt me elke dag mijn best te doen. Mijn vader zal ALTIJD mijn held zijn... Ik mis je vader! - Carlos Fuente Jr.Arturo Fuente


Deze reeks heeft een gigantische ring in rood en goud, met de inscripties Fuente, Opus X en Château de la Fuente aan de linkerkant, en Fuente, Opus X en Rare Estate Reserve aan de rechterkant. In het midden staat een gouden O met een rode X, in het midden staan de gouden en gestileerde letters A en F.Commentaires