Accéder au contenu principal

Meerapfel Cigar Uber Luxury Richard (Nederlands)

Meerapfel Cigar

Uber Luxury

RichardMeerapfel


Ik denk niet dat ik U nog hoef voor te stellen aan Jeremiah Meerapfel: U heeft hem al ontmoet, of tenminste van hem gehoord. Maar voor degenen die hun geheugen willen opfrissen, nodig ik u uit mijn vorige artikel te lezen.

Deze keer komen we in de grote competitie, want de enige kant die we gaan doen is aan de ringen. Jeremiah is, zoals veel mensen in de sigarenwereld, zeer gehecht aan familie en traditie; maar hij weet ook dat onze beschaving voortdurend verandert met nieuwe en steeds grootsere technologieën. Dus gaat hij daarop voortbouwen om Uber Luxury, high refinement, te maken en de eerste Richard reeks te lanceren. Het was vanzelfsprekend om met dit assortiment te beginnen, aangezien het zijn vader Richard was die het bedrijf al in 1969 zijn adelsbrieven met Kameroense tabak gaf. Richard creëert het wonder van de Kameroense tabak en bouwt unieke relaties op met boeren, families en lokale gemeenschappen. Hij bouwt niet alleen aan de fundamenten van het kostbaarste en heiligste blad, maar brengt ook ongekende kansen, hoop en redding voor de bevolking van Centraal-Afrika en Kameroen.

Ik kom hier later op terug (bij de uitleg van mijn proefervaring) maar de kantachtige ring van deze reeks staat voor een tabaksblad om Richard's bijdrage aan de wereld van de tabakken te markeren en meer bepaald met de bladeren uit Kameroen.

Ik kan u weinig informatie geven over de samenstelling, de leeftijd van de tabak of de plaats van vervaardiging, omdat Jeremiah niet dol is op deze informatie. Niet omdat hij zijn creatie overbeschermt tegen piraterij, maar meer omdat hij zegt dat deze informatie van weinig belang is voor het proeven. Ik kan dus onthullen dat de sigaar een dekblad uit Kameroen heeft, dat hij alleen oude tabakken heeft gebruikt (met de Estancia-serie heeft hij al laten zien dat oude tabakken geen probleem zijn voor zijn bedrijf) en dat ze worden gerold in de Dominicaanse Republiek. NOA: je hebt zeer goede walsen nodig om dit soort prestigesigaren te maken, weinig fabrieken werken hun sigaren af met uitgebreide koppen; de Richard's hebben staarten, de families Meerapfel en Fuente zijn meer dan alleen medewerkers, of zelfs vrienden... dat is alles wat ik nodig heb om aan te nemen (maar het is nooit bevestigd of ontkend) dat ze bij Fuente worden gerold.Meerapfel


Ik heb een zijdezachte wikkel met fijne, aangename aderen die er doorheen lopen. De ring, ontworpen door een Belgische kantwerker, lijkt meer op een kunstwerk dan op een klassieke sigarenring. Het is geheel in goudkleur met vaste delen en een kantachtige achtergrond. Ik begin met deze: het is een afbeelding van een groot tabaksblad (ik denk aan een Kameroens wikkelblad). Met zijn uitsnede laat hij het bruin van de echte cape door en dat geeft een prachtig effect. In het midden, als een alchemistische tafel of een magisch vierkant, bevinden zich 9 gouden staven die de 9 letters van de naam Meerapfel voorstellen.

Aan elke kant van de kant staat een zuil of toren, als je een vergrootglas hebt zie je dat er het jaartal 1876 op staat. Toen bouwde Meir II Meerapfel de eerste sigarenfabriek van de Clan in Untergrombach, Duitsland.

In het algemeen willen we de ring verwijderen zonder de cape te beschadigen; maar bij deze wil ik ook dit kunstwerk zo intact mogelijk houden, dat in mijn herinnering zal blijven. Dus ik kijk hoe ik het ga doen als het zover is. Jeremiah heeft aan alles gedacht, er zit een lipje overheen, je hoeft het alleen maar voorzichtig op te tillen en het is klaar. Maar het trekt ook mijn aandacht: ik neem mijn vergrootglas terug en ontdek er een leeuw op. Jeremia is zeer gehecht aan zijn clan, aan zijn vrienden, hij heeft zijn overtuigingen en zijn afkomst nooit verloochend.Meerapfel


U ziet dat ik deze keer vrij goed heb ingespeeld op deductie en/of op mijn passie voor het symbolische; dit is natuurlijk mijn eigen zaak en kan in geen geval worden opgevat als een formele waarheid.

Tot slot wil ik u vertellen dat op de achterkant van de ring het opschrift Van Tintelen Printing Art staat, een Nederlandse drukker die in Europa bekend staat om het maken van ringen.

Een laatste blik op dit eerbiedwaardige juweel en dan begin ik aan mijn snij- en aansteekceremonie. De rechte snede gebeurt op een nette manier waardoor ik een perfecte vlakke opening krijg. Koud geeft mijn vitola van de dag me smaken van vruchtbare aarde en tarwe, gedroogd fruit en koffieroom. Ik vind dit mengsel al heel subtiel en mijn geloof hyper plezierig.

De standaard licht goed op als ik hem aansteek en geeft een bewonderenswaardige rookpluim.

Ik ben niet verrast door de rondheid en zoetheid, typisch voor gerijpte tabakken, in deze proeverij gaan ze gepaard met eikenhout en karamel. Ik sta nu bij de ingang van de kruidenmarkt in Istanbul, waar mijn oma me gevraagd heeft haar een mengsel van kruidnagel, nootmuskaat en kaneel te brengen, u weet wel dat mengsel dat bekend staat als piment en dat in Engelse pudding, peperkoek...

Een subtiel mengsel dat mijn proeverij perfect op smaak brengt.

Na ruim 5 centimeter wordt mijn Uber subliminaal smeuïg, wat een heilige zou doen vloeken. De retro-olfactie accentueert deze indruk van absoluut geluk terwijl er een fijne film van vanille vrijkomt.

Ik hoef mezelf echt niet te dwingen langzaam te roken, want ik wil dat dit plezier duurt en duurt.

Eenmaal voorbij de ring, die gemakkelijk en perfect kan worden verwijderd, wordt een geroosterde hazelnootsmaak toegevoegd aan de andere reeds beschreven smaken.

Ik ben gewoon in het Walhalla en ik weiger categorisch naar beneden te komen, maar helaas moet aan alle goede dingen een einde komen en dus ben ik hier, op weg naar mijn tuin om de peuk respectvol op Moeder Aarde te deponeren: wat van de aarde komt, gaat terug naar de aarde.Meerapfel


Deze dubbele Robusto sigaar van 14,60 cm voor een cepo van 52 wordt geleverd in een uiterst lichte houten doos, met tien sigaren per doos: ze liggen op een luxe dienblad dat als asbak kan worden gebruikt.

Verkoopprijs op het moment van schrijven 94 € per stuk.

Concluderend: met zijn uiterlijk, zijn ontwerp, zijn geweldige kwaliteit, zowel visueel als qua smaak, denk ik dat deze sigaar zich onderscheidt van de massa en ik begrijp heel goed waarom hij niet in elke winkel verkrijgbaar is; een Maserati koop je niet bij de plaatselijke dealer, en gezien de kleine hoeveelheden die geproduceerd worden (slechts 6.130 sigaren per jaar) zal de wachtlijst van de grote wereldberoemde huizen die deze juweeltjes op de markt willen brengen waarschijnlijk lang zijn.

Het duurde bijna 150 jaar om een Meerapfel sigaar op de wereldmarkt te vinden, maar het was het wachten waard.

Ik laat u achter met Jeremia: Een eerbetoon aan ons verleden, met respect voor onze toekomst.Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c