Tripick 6 Bière blonde (Nederlands)

Tripick 6

Bière blonde

Non filtrée


Ik denk dat dit mijn Keltische kant is, maar ik hou van deze notie van de Clan, en als er een bekend is in de Luikse regio is het de Clan Mewissen.

Vandaag is het Emmanuel Mewissen die in de schijnwerpers staat. Samen met zijn oude vrienden, Fréderic Ambroise en Nicolas Leonard, hebben ze besloten om het brede aanbod van 100% Belgische bieren te vergroten door hun creativiteit toe te voegen en de uitdaging aan te gaan om de Tripick te maken.

De naam van deze drank vraagt om een beetje uitleg. Tripick is een combinatie van het woord trio om het trio, de groep van drie vrienden die dit bier hebben uitgevonden en de pluk voor de groene specht, een vogel die nog steeds heel gewoon is in onze Belgische Ardennen, te herinneren.

Om hun doel te bereiken kozen de 3 vrienden voor drie soorten hop, die volgens de FEBED (de Belgische Federatie van Drankendistributeurs) Tomahawk, Styrian Golding en Bobek, bronwater zijn en ze vroegen om een samenwerking met de Lupulus Brouwerij.

Deze avond van St. Patrick's dag en in gezelschap van mijn dochter en mijn schoonzoon proeven we versie 6.

Ik heb een 33 cl fles met een klassieke vorm met een off-white en gouden label dat bijna de gehele diameter van de fles bedekt. Op de voorkant vinden we de naam van het bier, het logo van het bier, een zwarte T met een groene spechtensnuit en een witte cirkel voor het vogeloog.

Ze dringen sterk aan op de 3 hopsoorten omdat dit tweemaal op de fles wordt herhaald door middel van logo's en nogmaals in een verklarende tekst die ook een belangrijke kant geeft aan het bronwater dat gebruikt wordt om dit bier te maken.

Op de achterkant en aan elke kant hebben we de klassieke aanduidingen van de samenstelling en de juridische informatie.

Dit bier van hoge gisting wordt gebotteld aan 6% Alc.

Op het staande glas staan de naam, het merklogo en de 3 hopsoorten, allemaal in het zwart, die goed zullen contrasteren met de gouden kleur van het bier.

Het is nu tijd om over te gaan tot de eigenlijke proeverij.

Ik heb een biertje met een mooie gouden kleur, met een royaal schuim dat goed vasthoudt in het glas (ik herinner u aan het belang van het maken van uw proeverijen met de aangepaste glazen), op de neus kunt u een goede hopgeur ruiken.

Omdat ik hebzuchtig ben, maak ik de hele fles leeg, wat het bier enigszins zal verstoren wanneer het gistdepot van de fles naar het glas gaat.

Ik dip mijn lippen en ik heb een dorstlessend biertje met zoetigheid en sensaties van citrus, dennen, rozen en citroen. De bitterheid is aanwezig maar goed gecontroleerd en neemt een plaats in op de achterbank. Kevin, die een grote fan is van Lupulus hopera, vindt dat het blindelings op hetzelfde bier lijkt, wat mijn dochter Wendy bevestigt: Vanaf de eerste slok zei ik tegen mezelf dat ik dit bier kende. Ik kan u meteen geruststellen, het is geen bleke kopie, maar dit gevoel komt gewoon voort uit het feit dat het dezelfde soort gist is die in beide bieren wordt gebruikt, voor de rest is het recept totaal verschillend. De lupulus hopera is amberkleurig en deze is goudkleurig.

Dit bier werd verkozen op de World Beer Awards, maar daar ga ik niet in detail op in, want je weet hoe ik over deze verschillende wedstrijden denk, of het nu voor bier, sigaren of whisky's is. 

Tot slot: een zeer goed fruitig, zacht en verfrissend bier dat geschikt kan zijn voor een avondje uit met vrienden. Ik hou van de troebele kant en de natuurlijke schittering door de hergisting in de fles. Ik denk eraan om het voor te stellen aan de leden van de club l'Homme, sigaren... op een toekomstige vergadering. 

Verkoopprijs op het moment van schrijven van dit artikel ± 2,5 euro 

Ik wil ook de heer Lionel Mewissen bedanken voor zijn steun aan de totstandkoming van dit artikel.Commentaires