Los Dueños Torpedo Maduro (Nederlands)

 

Los Dueños Torpedo

MaduroLos Dueños


Het is op uitnodiging van Thomas Gonnissen dat ik de richting van Overpelt heb gekozen, meer bepaald richting ROB's SHOP BVBA van Rob Kuyken.

Het thema van de avond, een presentatie van een deel van de Los Dueños Premium Cigar range met de aanwezigheid van de Maestro zelf: Scander Chida. 

Wat mij vanaf het begin onder de indruk maakte van Scander was zijn vriendelijkheid, eenvoud en onvoorwaardelijke liefde voor wat hij doet.

Hij herinnert me een beetje aan mijn ontmoeting met Rick Rodriguez van CAO. Bij hen geen grote toespraken of mooie woorden, wat telt is de feedback van de klanten. Hoe zal de consument mijn sigaar vinden? Wat kan ik verbeteren?

Voor de avond had Scander 4 sigaren meegebracht: twee clairo en twee maduro.

Ik voelde me meer aangetrokken tot de maduros.

Dus ik begon met de torpedo.

Ik heb een sigaar met een natuurlijk donkere wikkel (gerelateerd aan een discussie met JPP over getinte wikkels speciaal voor de Amerikaanse markt), hij heeft een mooie constructie met een mooi uiterlijk en hij is licht glanzend. Deze is versierd met een tamelijk indrukwekkende ring. Bij het koppel is het Nadja die het merkontwerpgedeelte plakt.


Het is voornamelijk zwart met goud, wit en blauw.

Het hoofdlogo doet me denken aan twee gouden draken die 5 sterren inlijsten, REPUBLICA DOMINICA, LOS DUEÑOS, PRENIUM CIGAR. In de laatste spiraal van de drakenstaarten vinden we SC en NM: Nadja Massinot & Scander Chida die de ontwerpers van het assortiment zijn. Deze wordt versterkt door een hemelsblauw dat me ergens aan doet denken, ik heb dit blauw al gezien (maar ja, het is hetzelfde blauw als de steen die Scander om zijn nek draagt. Het is Larimar, ook al noemen de Indianen het de blauwe steen omdat ze het in de oceaan hebben gevonden, deze steen is inderdaad van vulkanische oorsprong en komt uit de bergen van Dominicaanse Rep.), uiteindelijk vinden we onder het logo MADURO. 

Sta me toe om een kleine haakjes te maken, en om even terug te komen op deze uitspraak: Nadja Massinot & Scander Chida die de ontwerpers van het assortiment zijn.

Toen ik Scander vroeg waar de naam LOS DUEÑOS vandaan kwam, vertelde hij me: we waren op zoek naar een naam voor onze sigaren, we hadden er een gevonden maar die werd al gebruikt voor een module van Davidoff. Al snel kwam de eigenaar bij ons op en omdat we met z'n tweeën zijn, werd Los Dueños (eigenaar in het Spaans) ons merk. Nadja en Scander hebben geen fabriek omdat ze in volle ontwikkeling zijn en bovenal hebben ze een eis: ze willen alleen tabak van hoge kwaliteit (klasse A-tabak) en minimaal 5 jaar oud.  Daarom hebben ze zich voor het maken van hun sigaren gewend tot een bestaande fabriek met hun mengsel.

Einde van de haakjes.

 Mijn sigaar is soepel en rauw en geeft me een zeer goede indicatie op de trek, de ontsteking is gewoonweg perfect.

Vanaf het begin komt er een overvloedige rook uit mijn vitola, ik vind klassieke sensaties van zoetheid, aardsheid, cederhout en witte peper.

De as is lichtgrijs en stevig. Bovendien blijft hij compact als ik hem in de asbak zet en als ik hem voorzichtig duw, scheidt hij zich in twee identieke delen.

Een retro-olfactorische test geeft me een perfecte balans.

Meer dan dat heb ik niet nodig om op de maan te zijn, en ik laat de gesprekken even achterwege om naar andere magische landen te gaan, ik vlieg met de rookspiralen en bevind me ver van het geroezemoes van de avond. Ik denk dat deze sigaar het heilige vuur heeft gewekt en deuren voor mij heeft geopend die te lang gesloten waren.

Jij die me volgt, je weet dat ik regelmatig praat over meditatie, reizen met deze of gene sigaar maar ook dat het heel zelden voorkomt dat ik tijdens een avond, temidden van lawaai, grappen of andere festiviteiten opstijg en toch is het vanavond gebeurd, ik heb letterlijk mijn lichaam verlaten tijdens deze proeverij. 

Vrijwillig was deze reis erg kort omdat ik niets van de informatie van Scander wilde verliezen.

Toen ik terugkwam, besefte ik dat mijn proeverij vergevorderd was en dat ik voorzichtig moest zijn met de snorrenverbranding.

Mijn Torpedo sigaar is 15,2 cm voor een 52 cepo.

 

Dekblad : Brazilië Arapiraca

Omblad : Dominicaanse Rep. Olor

Vulling : Dominicaanse Republiek, Nicaragua

 

Tot slot: zeer goede sigaar die ik niet kan wachten om terug te vinden, ik hoop dat hij binnenkort overal in België verkrijgbaar zal zijn. Een perfecte balans, een medium kracht en aroma's die zeker klassiek zijn maar een zeer goede lengte in de mond hebben. Ondanks de vorm en de Maduro-wikkel die de verbranding negatief kan beïnvloeden, is dat niet het geval en deze gaat perfect door de hele proeverij heen.
Commentaires