Accéder au contenu principal

Viking Cigar of Norway Valhalla Robusto (Nederlands)

 

Viking Cigar of Norway

Valhalla

RobustoValhalla

Toen ik DekelleCigars bezocht, ging ik verder met mijn ontdekking van het Vikinggamma, op advies van de Meester van de plaats, kocht ik een paar exemplaren van het nieuwe gamma de Valhalla (uitgebracht in 2018).

Hier is nog een sterke naam voor een sigaar, inderdaad Walhalla is de plaats waar de doden, die door de God van de Goden Odin waardig zijn bevonden, verblijven. 

De Einherjar (uitstekende krijgers die dapper waren gesneuveld in de strijd, wapen in de hand) werden door de Valkyries van het slagveld geborgen. Ze leidden hen naar de poort van het noordelijke paradijs. Deze poort werd bewaakt door wolven en adelaars die er overheen vlogen.

Eenmaal daar leefden ze een droomleven voor elke Viking krijger, overdag werden er vele gevechten uitgevochten om hun Einherjar training voort te zetten en 's avonds werden de strijders genezen en kregen ze hun volledige gezondheid terug om zich te tegoed te doen aan zwijnenvlees en honingdrank. Valhalla was een groot trainingskamp voor onbevreesde krijgers die Odin zouden helpen in de laatste slag, de Ragnarök.

Als ik de maker de schuld had gegeven van zijn gebrek aan stijfheid en fantasie op de ring van de Viking Robusto, wat zou er dan met hem gebeurd zijn?Valhalla


Zoals alle ringen in het assortiment is het gemaakt van metaal, om precies te zijn een tinlegering met een zwarte coating, waarop goudkleurige symbolen en opschriften worden geplaatst. Aan elke kant is er een Valknut. Gemaakt door de god Odin, de Valknut verzamelt het verleden, Urd, het heden, Verdandi en de toekomst, Skuld. Het snijpunt van de drie driehoeken laat zien dat ze onafscheidelijk zijn en dat hun eenheid ze doet groeien. Het is ook het symbool van de kracht van Wotan (Odin) die werkt voor de bevrijding (of zelfs de belemmering) van de Einherjar. 

En in het midden op een schild waarvan twee speren aan de voet rusten, vinden we Valhalla en een hert en een geit. Belangrijke dieren in Valhalla.

In de oude mythologieën van de Eerste Volkeren hadden dieren een belangrijke rol. De Heidrun-geit bijvoorbeeld, die op het dak van de valhöll staat en op de bladeren van de Laeradr-boom graast, is het vanuit zijn uier dat de heldere mede in de schalen van de Einherjar stroomt. Terwijl Eikthyrnir (degene met het eikengewei), die ook het hert is dat op het dak van de Valhöll staat, op de bladeren van de Laeradr-boom graast zodat de uiteinden van zijn gewei in de Hvergelmir-bron vallen die alle rivieren van de wereld voedt.

Hier is een ring en een naam vol symboliek voor een sigarenmerk.

Ik hoop dat de sigaar, die mij is aanbevolen als de meest aangename van het assortiment, mij ook in de magie brengt... Maar als je weet dat ze gemaakt zijn door Ernesto Perez-Carrillo, is dat al geruststellend.

Dus ik heb een stuk van mijn Robusto's varkensstaart afgeknipt en de trekking lijkt me perfect. Ik heb ook een indruk van ruwe tabak.

Het kraken van de wedstrijd gaat voorbij, de voet licht perfect op en er komt een rookstroom op gang richting Valhalla.

Ik zit in een mengsel van kaneel, sterke koffie, droge aarde, potpourri (ik heb het natuurlijk over dit mengsel van gedroogde bloemen en bladeren).Valhalla


Ik zet mijn inwijdingsreis voort temidden van een lichte vanille (die tot mijn grote genoegen niet duurt) en bing, ik heb last van een zwarte peperaanval die op deze flanken wordt ondersteund door ruiters van de grote paprikastam. Het kruidnagelbruggenhoofd valt aan bij het begin van mijn keel, maar ik hou me vast, ik heb anderen gezien en ik kan rekenen op een bloemrijke ploeg om me een handje te helpen. 

De hoorns gaan af en klinken de retraite, wat mijn proeverij in balans brengt. Deze keer vind ik ceder, eik, varens...

Mijn vitola doet een pirouette en gaat terug naar sensaties van oud leder, romige chocolade, koffie met melk en edele houtsoorten zoals walnoot en eik.

De rook is overvloedig, alsof er een Groot Vuur is aangestoken voor de Valkyries om de dappere doden met het zwaard in de hand te vinden.Valhalla


Ik vind zelfs dat ik Richard Wagner en zijn beroemde Valkyriesrit aan het aantrekken ben. 

Synchroniciteit mijn terugkeer naar de wereld van de noodzaak komt overeen met het einde van de muziek wanneer ik een heel klein sigarettenpeukje in het asbakje stop om zijn mooie dood te sterven.

De proeverijen werden uitgevoerd op 3 exemplaren van de Valhalla Robusto, een 12,7 cm sigaar voor een cepo 54. De dekblad is Habano Ecuador terwijl de rest in het geheim wordt bewaakt door wolven en adelaars.

Tot slot: Met dank aan Wendy, Triska en Kevin voor de aanvullende informatie over de Vikingmythologie die hen na aan het hart ligt, met dank aan Cristof (De Kelle Cigars) voor het advies en de informatie over het assortiment.

Een sigaar die een beetje begint als een ruwe snede, maar die vervaagt en in evenwicht is als je hem proeft, die middelmatig sterk blijft en, ook al heeft hij geen breed scala aan smaken, me verzadigd heeft en me een moment heeft laten wegvliegen naar het land van de Goden.

Prijs op het moment van schrijven: 12,90 euro.


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c