Viking Cigar of Norway Viking Robusto (Nederlands)

Viking Cigar of Norway

Viking RobustoE.P.CARRILLO


Hawk, Hakon Aanonsen, deze naam betekent misschien niets voor u en toch is hij al meer dan twintig jaar in de sigarenwereld. Hij is de oprichter van SiGAR.COM, de grootste online sigarenwinkel van Noorwegen.

In 2009 besloot hij zijn eigen sigarenmerk te creëren en na testen en onderzoek begon hij in 2015 met de ontwikkeling van zijn Ernesto Perez-Carrillo assortiment.

De Robusto die ik vanavond test, is de Viking. Het is geïnspireerd op het leven van Leif Erikson (in het Noors: Leifr Eiríksson; in het IJslands: Leifur Eiríksson), geboren rond 970 in Eiríksstaðir in IJsland en gestorven rond 1020 waarschijnlijk in Groenland.

Hij is de zoon van Erik de Rode maar wordt geadopteerd als zijn vader uit IJsland wordt verbannen. Volgens de sagen was Leif een grote reiziger, die hem rond het jaar 1001 naar Noorwegen bracht, naar het hof van koning Olaf Tryggvason. Koning Olaf maakte hem tot zijn Hirdman (een dappere krijger die soms als rechter diende en later de koninklijke wacht componeerde) en overtuigde hem vervolgens om zich te bekeren tot het christendom en een priester mee te nemen naar Groenland. Dit zal zeer slecht worden gezien door zijn adoptievader omdat Leif de oude goden in de steek heeft gelaten.

Zijn expeditie naar Groenland zal het begin zijn van zijn epos, dat zal doen zeggen dat hij de eerste Europeaan was die de nieuwe wereld ontdekte.

Voor de goede orde, op 9 oktober heeft Wisconsin Leif Erikson Day opgericht. In 1964 stelde het Amerikaanse Congres deze feestdag in om de Vikingontdekker van Amerika te eren (hoewel deze datum niets te maken heeft met Leif, maar op 9 oktober 1825 lag het eerste schip uit Noorwegen, de Restoration aangemeerd in de haven van New York en markeerde het begin van de Noordse immigratie). Dit festival eert de nakomelingen van de eerste Scandinavische kolonisten en ook de ontdekkingsgeest. Sinds 2009 is deze dag ook een feestdag in Canada.

Zoals alle goede Noren is H. H. Aanonsen gesust door de Vikingcultuur, zodat de verpakking van zijn sigaren daarnaar zal verwijzen.

Het zwarte en zilveren doosje neemt de top, het merk van de sigaar, de herkomst en de fabrikant over.

We hebben van boven naar beneden, NOORWEGEN, een schild met vlechtwerk, in het midden ervan het hoofd van een viking met zijn gehoornde helm. En daar ligt het probleem, hoe kunnen we een sigarenlijn maken op de Vikingen en in Hollywood onzin of kinderlijke beeldspraak gaan. Om eerlijk te zijn waren de Vikingmensen erg pragmatisch en zouden ze geen last hebben gehad van helmen met grote zware hoorns die erg invaliderend waren. Een bondgenoot het oog uitsteken, je helm laten stelen door een vijand die hem in je buik kan steken, in een schild of in takken kan steken... Als je erover nadenkt, is het een beetje dom om de strijd aan te gaan met zulke ornamenten, en de Vikingen waren niet dom.E.P.CARRILLO


Leif's helm moet meer hebben geleken op de helm die hij op zijn standbeeld in de stad Seattle droeg.

Dan geplaatst op wat lijkt op een Drakkar, staat er VIKING, Made By E.P. CARRILLO.

Op de voorzijde een etiket met drie zwaarden in de grond geplant met aan beide zijden VIKING PENIUM CIGARS en ROBUSTO, 52X5, 25 sigaren en het internetadres van de ontwerper.E.P.CARRILLO


Maar het is tijd voor mij om over te gaan naar de eigenlijke proeverij.E.P.CARRILLO


 

Ik heb een donkere, vette cape met een ring met het logo van de doos van NORWAY tot E.P. CARRILLO, laat me even stilstaan want hij is goddeloos origineel omdat hij van metaal is en elke ring met de hand is gepolijst. 

Ik doe de eerste test met een rechte snede (de tweede zal in V zijn), ik moet u zeggen dat ik Christof had gevraagd om mij een sigaar te geven die na mijn Saga Deel VI zou standhouden.

Rauwe, kruidige sensaties, chocolade. De loting is normaal.

Als ik de voet aansteek, ontsteekt mijn sigaar goed en gemakkelijk.

In de eerste soesjes krijg ik een zware rookbeurt met witte peper, chocolade en iets wat me doet denken aan pannenkoeken met hoogwaardige ahornstroop. Mijn proeverij neemt toe en wordt sterker met de paprika die in rode peper is veranderd met zijn mooie lengte in de mond.

De verbranding is zeer correct en de dikke as past perfect op mijn vitola.

Ik kom nu aan in zijn eikenhouten en droge houtsmaak met altijd die sensatie die me doet afdwalen naar het ontbijt in het jachtkamp in Quebec.

Ik heb ook een licht zoutgevoel rond mijn lippen. De peper neemt af, waardoor ik weer een zekere chocolade en romige zoetheid met een zoute kant krijg.

Alsof ik in een eeuwige eb en vloed zit, wordt mijn sigaar weer sterker en krachtiger en gaat hij weer omhoog. Deze is weliswaar aanwezig, maar is perfect in harmonie met het romige en chocoladeachtige aspect, ik ben in een perfect uitgebalanceerde proeverij die mij verrukt.

Deze eerste proeverij ging gepaard met een Omer bier waarvan de zoete bitterheid perfect past bij mijn proeverij van de dag.

Zoals gezegd werd de tweede proeverij gedaan met een V-beker, wat deze ene keer meer kracht zal geven, maar ook een belangrijke ontgassing die ik niet had met de rechte beker.

Een paar dagen later kwam ik terug naar deze sigaar en werd ik een fan van de rechte snit voor dit soort sigaren.

Mijn proeverijen werden gedaan op een 12,7 cm Robusto en een cepo van 52

Dekblad : Connecticut Broadleaf Maduro (VS)

Omblad : Sumatra (Ecuador)

Vulling : Habano (Condega, Esteli en Jalapa, Nicaragua)

Tot slot : een zeer mooie ontdekking, een sigaar die ik niet zal aanraden op een lege maag of aan beginners. De panoply van smaken is zeker niet erg gevarieerd, maar is meer dan genoeg voor een aangename proeverij.

Deze sigaar deed me reizen in mijn herinneringen, in mijn uitwisselingen met mijn schoonzoon Kevin en mijn dochter Wendy over hun passie voor de Vikingen en gaf me plezier door zijn kracht en zijn mooie balans.

Ik neem het regelmatig mee, maar helaas vond ik het op dit moment alleen bij De Kelle Cigars in Overijse (ik ga er graag heen, maar het is een beetje ver).

Deze sigaar wordt verkocht voor 12,25 euro op het moment van schrijven van dit artikel.

Aarzel niet om mij een klein commentaar te geven op uw proeverij of op het artikel. Dank u wel.


Commentaires