Accéder au contenu principal

Davidoff Year of the tiger (Nederlands)

Davidoff

Year of the tigerDavidoff


Het Huis van Davidoff respecteert de jaarlijkse traditie met de release van zijn evenement sigaar voor het Chinese Nieuwjaar. We gaan het jaar van de tijger in, de Chinese astrologie is zeer complex, daarom zullen we zeggen watertijger, dit is belangrijk we zullen het er later over hebben.

Het spreekt vanzelf dat ik in dit artikel mijn proeverij van de Piramide versie zal beschrijven en niet die van de Toro, die in een luxe humidor op de markt wordt gebracht. Laat me er een paar woorden over zeggen. Het is een humidor van 88 sigaren, ah de symboliek van de getallen, bijna verboden in Duitsland, de 88 is een teken van rijkdom en geluk.Davidoff

Davidoff


Het deksel van de humidor is een opmerkelijk en minutieus inlegwerk, Rose Saneuil gaf leven aan de twee prachtige tijgers van Qi Xie. De groene tijger (de kleur van hout en woede) brult en onthult kracht en ambitie in zijn ogen, terwijl de rode tijger (de kleur van vuur en geluk) door de jungle kruipt, aandachtig toekijkend en klaar om toe te slaan. De houdingen van de twee tijgers laten ruimte voor verbeelding. (± 31.000 euro). 

Maar laten we teruggaan naar onze piramide, deze zit in een mooie doos van 10 sigaren met een overwicht aan rood.Davidoff


Het doorzichtige deksel toont de sigaren, maar stelt een scène voor van een tijger op jacht in de jungle. Zodra het deksel verwijderd is, worden de sigaren op hun plaats gehouden door een lipje dat waarschijnlijk gemagnetiseerd is zoals bij de Oliva Melanio special edition 2021. Wat me meteen opvalt onder het cellofaan is de bijzondere kleur van de wikkel. Ik verwijderde haastig de beschermende verpakking om bij het hoogtepunt van mijn avond te komen. 

Mijn dekblad is praktisch glad, heel weinig vettig en geeft een viltachtig uiterlijk. Het was niet dit dat mijn aandacht trok, maar de veelheid van lijnen.Davidoff


OMG, ze hebben het onderzoek zo ver gedreven dat mijn cape op een tijgerhuid lijkt. Laat me het kort uitleggen, we weten allemaal dat tijgers donker oranje zijn met donkere strepen, niet gemakkelijk om in de jungle te leven met zulke kleuren. In feite wel, want door hun cryptische kleur zijn ze vrijwel onvindbaar voor hun prooi. Herten hebben bijvoorbeeld een nachtzicht ontwikkeld, waardoor ze beter kunnen zien bij weinig licht, maar het maakt hen ook kwetsbaar. In hun ogen is de pels van de tijger niet oranje en gestreept, maar een mengsel van bruin, groen en donkergroen. Dus ik kan zeggen dat mijn cape de huid is van een tijger gezien door een hert. 

Terug naar het praktisch gladde, hoe hebben ze dit in hemelsnaam voor elkaar gekregen? Het Instagram-account van Davidoff geeft me het antwoord: We kiezen een Connecticut dekblad die helder van kleur is en glad van structuur. Vervolgens plaatsen wij voorzichtig natte, beduidend donkerder tabaksnerven kruiselings over het lood van de heldere cape. De bladeren en nerven vormen samen een indrukwekkend kleurcontrast. De bladeren worden vervolgens gedurende 48 uur geperst. Na een paar dagen verwijderen we voorzichtig de tabaksnerven van de bladeren voordat we ze uiteindelijk tot een mooie sigaar van piramide-formaat rollen. Wow, ik zeg petje af voor deze geniale geest.

Twee gouden, witte en rode ringen maken de schoonheid van mijn wikkel compleet. De klassieke Davidoff en de andere met het Jaar van de Tijger op een rode achtergrond (altijd een herinnering aan goed geluk). 

Na een laatste moment van overpeinzing, is het tijd om ons te settelen en deze Shere Khan te ontdekken. 

Een piramide vraagt om de beker goed te beoordelen, te weinig en de verbranding gaat naar de klote (we zitten in de kerstperiode, ik zou zeggen in peanuts), te veel we verliezen de magie van dit formaat. 

Een straight cut, een Davidoff wedstrijd natuurlijk, Jean-Jacques Anneau's film Two Brothers en Show Must Go On. 

Voor deze eerste proeverij, laat ik de koude trek overslaan. Ik knak mijn lucifer en steek de voet in brand en de rook vult langzaam mijn mond, ja ja, tijgers zijn bedreigd, we moeten voor ze zorgen en deze piramide zachtjes proeven zodat hij zich, als een lotusbloem, opent en zijn schoonheid, zijn volmaaktheid en zijn zuiverheid geeft. 

Als ik dieper het oerwoud inga, stuit ik eerst op een cederbosje, ik heb het gevoel dat ik in de Libanonberg ben door de hoeveelheid ceder. 

Net als Mowgli, stap ik voorzichtig naar voren in mijn proeverij om vers gelooid leer, pure chocolade en cacao en een lekker laagje geroosterde pinda's te vinden. Dju mijn gedachten dwalen af en ik droom van een broodje Nutella zoals in mijn kindertijd.Sir Chill


Ik neem een korte pauze om uit te leggen dat ik een van mijn proeverijen heb gedaan met een Sir Chill gin en dat de ervaring heilzaam was.  De tabak, rokerige en niet te jeneverbesachtige smaak ging heel goed samen met mijn sigaar, daarentegen raad ik het sterk af met een peated whisky of een whisky met een uitgesproken alcoholsmaak, zoals u in dit stadium zult hebben begrepen ben ik in een zachte kracht.Davidoff


Laten we terugkeren naar mijn verkenningstocht en mijn reis in deze fascinerende jungle die mij zeker nog wonderen te onthullen heeft. 

Dus ik verlaat de Nutella toast zone en ga naar de toast, kaneel, droog hooi en vettige aarde zone. 

Ik vlieg over dit gebied om in het laatste deel van mijn expeditie te landen bij een nieuw cederbos, maar deze keer vind ik in het centrum de Berberse markt van Had Draa en zijn kruiden esplanade, ik zou zelfs zeggen zijn hoek met verse specerijen: kardemom, een beetje gember en combava. Er is ook een bijenkorf in de hoek die stromen honing uitstort. Dit alles in een complexe balans die Bollywood meesterwerken waardig is, err nee ik weet dat India het land van de tijger bij uitstek is maar ga niet lopen kloten met het naspelen van Hollywood meesterwerken. Op dit punt in de derde derde is de kracht een tandje bijgezet en likt het zijn karbonades in de middelste zone.
Davidoff

Ik denk dat ik ervan genoten heb.


Alvorens mijn Shere Khan te doen en de beet van het vuur te proeven, voel ik mij verplicht het in de asbak te deponeren voordat de peuk waardig terugkeert naar Moeder Aarde. 

U zult door de kracht ervan begrepen hebben dat het meer het karakter heeft van Teigetje dan van Satijn, de tijger die een prijs kreeg voor zijn vertolking in de film De Gladiatoren, maar dit wordt eerlijk gezegd gecompenseerd door de complexiteit, de ontbranding, de aantrekkingskracht en de schitterende reis die ik erdoor heb kunnen maken. 

De drie proeverijen werden gedaan op 13,97 cm piramide sigaren met een cepo van 52. 

Opnieuw heeft Davidoff de voorkeur gegeven aan zijn tabakken, vooral de hybriden, waarvan er drie in de samenstelling zitten.Davidoff


Dekblad : Connecticut (Ecuador)

Omblad : Hybride 257 Seco (Dominicaanse Republiek)

Vulling :  Piloto Ligero, San Vicente Mejorda Seco, San Vicente Mejorda Visus, Hybride 254 Visus, Hybride 259 Seco (Dominicaanse Republiek) 

Conclusie: mij kennende zou ik teleurgesteld kunnen zijn door het gebrek aan kracht, maar helemaal niet, integendeel, ik vind dat Davidoff de watertijger goed heeft bespeeld, deze is minder vurig, wijzer en evenwichtiger dan de andere tijgers. 

En de sigaar weerspiegelt dit goed met zijn kruidige en peperige kracht snel gekalmeerd door de honing, room en toast. Voor mij is dit een zeer geslaagde gok en ik zal dit Year of the Tiger in de top 5 van mijn favoriete sigaren van 2021 plaatsen. 

U hoeft alleen nog maar naar uw favoriete civet te gaan om uw mening te vormen over deze module, maar wees een tijger de beschikbaarheid is beperkt in België zoals alle Special Editions. En laat alsjeblieft je mening achter onder dit artikel. 

Prijs op het moment van schrijven: 39€.Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c