Accéder au contenu principal

Sir Chill Gin (Nederlands)

Sir Chill

Gin

Churchill's Gin heeft een nieuwe naam en logo, de nieuwe naam Sir Chill Gin verandert niets aan de samenstelling van de gin noch aan de distilleerderij.



Gin


Sir Winston Churchill stond bekend om zijn politiek, zijn beroemde V, zijn sigaren en hij verborg nooit dat hij een groot liefhebber van alcohol was. Hij wordt vaak geassocieerd met champagne en whisky, maar hij was ook een groot gin-tonicdrinker. Hij zou gezegd hebben: "Gin en tonic heeft meer Engelse levens en zielen gered dan alle dokters in het Keizerrijk.

Het duurde niet lang voordat in het West-Vlaamse Wevelgem een jenever ontstond die steeds populairder werd op de Belgische markt. Twee vrienden, welbekend in de sigarenwereld, besloten de subtiele smaken van tabak te combineren met jeneverbes. Na reizen naar de meeste tabaksproducerende landen, maanden en maanden van combinaties en tests, zijn zij het eens geworden over een mengsel waarvan het originele recept zorgvuldig bewaard is gebleven. Ik moet zeggen dat deze praktijk steeds meer ingang vindt in de tabakswereld, ja, wetenschappelijke piraterij spaart niemand. 

Ik zal u daarom mijn indrukken van deze Sir Chill Gin geven. 

Als sigarenliefhebber vind ik de fles nu al een verzamelaar, hij is origineel, luxueus en sober. Met de vorm van een veldfles, nodigt het uit om te reizen. Behalve de achterkant, die is doorzichtig. Op de voorkant van de fles staat in het zwart SIR CHILL gin geschreven en op de achterkant een etiket met uitleg over de herkomst en de ideale tonic om de gin mee te drinken.

De originaliteit ervan is dat de binnenzijde zilverkleurig is en dat we een voorstelling in reliëf aantreffen van een rustige man zoals de fabrikanten zich hem voorstellen, we veronderstellen hem in een club of in zijn huiskamer aan het eind van de dag, hij ligt rustig op een sofa en geniet van een goede sigaar. Als we naar onze fles kijken, hebben we de indruk dat dit beeld zich in de fles bevindt. Om het plaatje compleet te maken is de hals voorzien van een zwart en zilverkleurig etiket met een W, een beetje zoals een sigarenring.

Het is tijd voor de eigenlijke proeverij. 

Dus ik verwijder de kurk en begin het proefritueel:




verre


Een Copa glas, ijsblokjes, tonic, een eetstokje (om te mengen) en Sir Chill gin. 

Zoals u zult hebben begrepen, geef ik er de voorkeur aan om voor de redactionele proeven de smaak niet te beïnvloeden door ingrediënten toe te voegen zoals kruidnagels of jeneverbessen of zelfs een citroen- of sinaasappelschil. Zoals reeds gezegd, zal mijn eerste test met een neutrale tonic zijn, en alle tests zullen gebaseerd zijn op 6cl gin voor 16cl tonic. 

Ik schenk de jenever in een ander glas: in de neus is de tabak goed aanwezig (ter informatie: lang na de proeverij blijft deze geur in het glas hangen). Ik doop mijn lippen erin: ja, een tabakssmaak met een beetje amandel en vanille.Ik leeg het glas op de ijsblokjes die in het Copa-glas zitten, dan voeg ik de tonic toe. Als u een sigarenliefhebber bent, weet u dat ceder alomtegenwoordig is, hetzij bij het maken van de kistjes of met de bladeren die onze vitola omhullen, of tenslotte als sigarenaansteker. Welnu, de makers van deze nectar hebben de perfectie zover doorgedreven dat de flessen vergezeld gaan van een zakje met cederhouten stokjes om mijn gin en tonic delicaat te mengen.

Deze eerste proeverij geeft me kruidige smaken, een lichte mandarijn en nootachtig gevoel.

Ik vind het precies goed en perfect.



Sir Chill Gin


Omdat ik hier ben om te testen en met jullie te delen, test ik opnieuw met een Pink Pepper tonic, in het glas dat bij de gin geleverd werd en een Flathead Steel Horse sigaar.

Het glas lijkt op mijn Copa, maar zonder de steel. Door de ronde vorm kunnen alle ingrediënten ademen. De tonic zal de kruidigheid van mijn glas naar voren brengen en het versterken. Aan de andere kant is de sigaar een zeer slechte keuze, omdat hij niet erg sterk is en daardoor achterblijft bij de gin.



Churchill’s Gin


Nog een test is nodig, deze keer met een Fever Tree Mediterrane tonic en een Diesel sigaar. Deze keer mengt de fruitigheid van mijn tonic zich perfect met mijn gin en komen de mandarijn en het vleugje vanille goed tot hun recht. Als je me volgt, weet je dat ik geen fan ben van vanille, maar hier komt het goed over omdat het verpakt is in de andere smaken en de gin een zachter gevoel geeft. De combinatie met de sigaar is niet slecht en ik hou ervan. Ik moet zeggen dat ik de D6 krachtig vind ten koste van de smaken, dus het zal de gin versterken zonder de smaken te veranderen.



balmoral xo oscuro


Tot slot een laatste test met deze keer een Balmoral XOOscuro Gordito sigaar: een kleine knipoog, ik denk dat ik een mengsel heb gevonden dat me perfect bevalt, een symbiose tussen de twee, zowel qua tabak als qua smaken. 

Conclusie: ik vind deze gin zo lekker dat ik een fles aan mijn dochter heb gegeven. Toen ik haar vroeg wat ze ervan vond, zei ze gewoon: heel goed.

Ik heb een fles van 50 cl voor een Alc van 37,5%, met een tabakssmaak die niet te overheersend is, dus je hoeft geen roker te zijn om ervan te genieten.

Prijs op het moment van schrijven: ± 40 euro



Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c