Tripick Triple 8 non filtrée (Nederlands)

Tripick

Triple 8 ongefilterdTripick Triple 8


Na een test, een tijdje geleden, de Tripick 6, ga ik voor de proeverij van de 8 vanavond.
Wat betreft de ontstaansgeschiedenis van dit merk, nodig ik u uit om terug te gaan naar het eerder genoemde artikel.
Wat de fles betreft, geen grote verandering, behalve dan dat het etiket zwart is en een 8 draagt. Eén vermelding trekt nog steeds mijn aandacht: Driedubbel bier. In tegenstelling tot zijn kleine zusje, is deze hergist in de fles.
Voor de proeverij gebruik ik het staande glas van de firma en maak ik mijn bier in zijn geheel leeg, inclusief de kleine gistdepots die zich op de bodem van de fles hebben genesteld.


Tripick Triple 8


Ik merk dat het schuim vrijgevig is en zich er goed aan vastklampt, ook al vind ik dat het sneller terugvalt dan bij het proeven van de 6. Wees voorzichtig, deze uitspraak moet niet per se als kritiek op het bier worden opgevat, want een vettig of slecht gespoeld glas kan precies hetzelfde effect hebben. Deze bevat een veelvoud aan mooie kleine gasbelletjes die door de gisting in de fles worden meegebracht.

De eerste slok zegt me dat de hop bitterder is dan in de 6, dit wordt mij bevestigd door het gegevensblad, aangezien de ERU (Europese norm voor het meten van de bitterheid) 35 is. Om u een idee te geven van de vergelijking: een Hoegaarden heeft een ERU van 18, een Jupiler van 21 en de tripick 6 van 30. 

Deze bitterheid, die vrij snel wordt gevoeld, wordt geabsorbeerd door een bloemige frisheid versterkt door kruiden, het lijkt mij dat er tijm en koriander aanwezig zijn.Tripick Triple 8


Mijn eerste proeverij maakte ik met een Macanudo Black Robusto, ik ben best blij met dit resultaat: het bier hield goed stand tegen de zoethout en peper van mijn sigaar.Tripick Triple 8


Voor de tweede koos ik voor een zeer goede San Pedro de Macoris Brazil Robusto, opnieuw een winnende blend aangezien het mondgevoel van mijn sigaar helemaal niet werd beïnvloed door mijn bier en de frisheid van het bier zeer goed gemengd was met de rondheid van de sigaar. 

Alvorens af te sluiten wil ik u twee bekentenissen over dit bier geven: de eerste komt van mijn vriend Roch (eigenaar van het restaurant Le Bouton d'Or in Casteau) die mij, na het proeven van de 2 bieren, vertelde hoe het mogelijk is om een pils (de 6) te maken na zo'n goed bier als de Tripick 8 te hebben gemaakt. En de andere komt van Emmanuel M., zelf, die mij bekende dat de 6 een van zijn ideeën was, omdat hij moeite had om 2-3 Tripick 8 bij te houden.

Ik zal het niet hebben over de World Beer Award of de controverse eromheen, want je weet wat ik denk over deze prijzen en voor mij is de beste manier om een idee te krijgen over een product, het te testen.

Tot slot: een driedubbel ongefilterd bier, getrokken op 8% alc., met een mooie gouden kleur, met een mooi schuim en een bitterheid die zeer aanwezig is maar geabsorbeerd wordt door specerijen. Dit is meer een proefbier dan een biertje dat je drinkt om je dorst te lessen. 

Verkoopprijs op het moment van schrijven van dit artikel: ± 2,7 euroCommentaires