Accéder au contenu principal

Arturo Fuente Fuente Opus X 20th Anniversary Believe (Nederlands)

Arturo Fuente

Fuente Opus X 

20th Anniversary

Believe



Arturo Fuente


Het begon allemaal in 1995. Carlos is na veel onderzoek en testen de eerste tabaksproducent in de Dominicaanse Republiek die wikkelbladeren maakt. Ik nodig je uit om mijn artikel over Opus X te lezen om meer te weten te komen.

En 20 jaar later, ter nagedachtenis aan zijn vader, brengt Carlito een 20e verjaardag reeks uit in 4 modules. 

Ik denk dat deze aan onze verwachtingen zal voldoen. 

Geloof, als dit geen positieve naam is, Geloof !!! een naam die vaak terugkomt in positief denken, maar ook tijdens heidense ceremonies in de zin geloof in jezelf, geloof in je dromen. Ik kan alleen maar denken aan het liedje dat I Believe, I can fly.


There are miracles in life I must achieve

But first I know it starts inside of me, ho oh

If I can see it hoo, then I can be it

If I just believe it, there's nothing to it

 

De sigarenwereld zit vol met dromers, Fuente, Meerapfel, Los Reyes, Didier V. Houvenaghel, Zino Davidoff, Henke Kelner... en zo verder, de lijst is lang. Mensen die geloofden in hun gelukssterren, in hun projecten, in hun dromen. Die de kracht had om altijd op te staan en opnieuw te beginnen totdat ze hun ontoegankelijke ster hadden bereikt, zoals de Grand Jacques zou zeggen.

 

Dat is mijn zoektocht, 

Volg de ster

Het kan me niet schelen wat mijn kansen zijn

Het weer kan me niet schelen.

Of mijn wanhoop

En dan altijd worstelen

Geen vragen, geen rust.




Arturo Fuente


Zodra deze ontstaansgeschiedenis van het assortiment is opgehelderd, is het tijd om door te gaan naar het hoogtepunt van de show: de proeverij van dit kleine juweeltje.



Arturo Fuente


Om deze te beginnen zal ik moeten oefenen met het strippen van mijn cape, want op een klein stukje naar het hoofd na is deze volledig bedekt: twee ringen, een voetbescherming, een cederhouten hoesje.



Arturo Fuente


De dekblad is een beetje ruw en zeer fijn vet, waar ik me zorgen over maak zijn de ringen. 

Ze zijn imposant, maar dit is niet ongebruikelijk voor Opus X, maar hun hoofdkleur is blauw, wat een verandering is ten opzichte van het traditionele rood.

Je kunt echt voelen dat Carlito een stempel wilde drukken op deze serie.

Een laatste moment van bezinning en trommelgeroffel, maak ik een chirurgische snede van dit juweel.

Als het koud is, passeert de lucht op een perfecte manier en brengt een grote stroom van smaken met zich mee: kandijsuiker, leer, oude tabak, cederhout.

De ontsteking is perfect en er verspreidt zich een belangrijke wolk in de kamer. Oh Mijn God, ik ben gevuld met verschillende smaken die perfect harmoniëren tijdens mijn proeverij: massa zwarte peper, kaneel, noten, cederhout, peperkoek, rood fruit, oud gelooid leer, een vleugje vanille en sterke koffie.

Dat zou me in andere omstandigheden doen zeggen, wat een geweldig feest!



Arturo Fuente


Ik besluit om mijn vitola even te delen met een donkere chocolade met chilipeper (Lindt Excellence Chili), ik ben al een tijdje bezig met het testen van geweldige sigaren met chocolade. Dit is de onverwachte en verrassende harmonie van een grote zijdeachtige pure chocolade, subtiel versterkt door de intense en licht kruidige smaak van Red Pepper. Een puur plezier van finesse. (Website van de fabrikant). Ik moet zeggen dat deze melange nogal verrassend is door het huwelijk en dat ik de donkere chocolade die andere smaakgebieden in mijn mond vrijmaakt en de Rode Peper (die geen grote lengte heeft) die de kruiden van mijn sigaar een actievere toets geeft, ten volle waardeer.

Als de ervaring voorbij is, spoel ik mijn mond grondig om een meer neutrale proeverij van mijn Geloof voort te zetten.

De peper heeft zich teruggetrokken op het puntje van de voet om wit te worden, waardoor de plaats aan de kop van het pakje overblijft: kaneel en hazelnoten.

Een klein probleem met de verbranding wordt gevoeld, maar van zeer korte duur, want tegen de tijd dat ik het besef, is de sigaar in de op handen zijnde rectificatie fase gegaan en wordt de verbranding weer openhartig.

Wat ik beschrijf als het merkimago van de Dominicaanse Republiek sigaren is deze sensatie van vette aarde, soms zelfs klei, deze sensatie heeft net zijn intrede gedaan door de grote deur.

Wat mij fascineert in deze momenten van puur geluk is dat mijn geest in de ene herinneringen prettiger dwaalt dan de andere, het maken van mijn trommel, een gepeperde maaltijd in Quebec, een leerlooierij in Sousse ...

Terwijl R. Kelly de laatste noten van zijn lied afmaakt, keer ik langzaam terug naar de wereld van de noodzakelijkheid.

 

Het laatste woord, ik laat het aan Carlito over: Het is ongelooflijk dat we na zoveel merken, submerken en high-end lijnen, zoveel verschillende smaken kunnen blijven maken die allemaal Fuente zijn. Als ik iets bereikt heb in dit leven, dan is dat omdat mijn vader het me geleerd heeft. Zijn geheugen inspireert me nog steeds en dwingt me elke dag mijn best te doen. Mijn vader zal ALTIJD mijn held zijn.... Ik mis je vader!" - Carlos Fuente Jr.

Ik ga volledig met hem mee, vooral aan de vooravond van het eerste jaar van de grote reis van mijn Papou.


De proeverij van de dag was op een 14,6 cm Arturo Fuente Opus X 20th Anniversary Believe sigaar voor een cepo 52

Tot slot: weer een geweldig moment van reizen met een sigaar van een zeer mooie constructie ondanks een licht kruimelige as. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de Fuente Family en de Opus X-serie een lang leven toe te wensen.



Arturo Fuente


Ik denk dat dit motto alleen al de sensaties van mijn proeverij samenvat. 

Prijs op het moment van schrijven: 41 euro.



Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c