Arturo Fuente Fuente Opus X 20th Anniversary Believe (Nederlands)

Arturo Fuente

Fuente Opus X 

20th Anniversary

BelieveArturo Fuente


Het begon allemaal in 1995. Carlos is na veel onderzoek en testen de eerste tabaksproducent in de Dominicaanse Republiek die wikkelbladeren maakt. Ik nodig je uit om mijn artikel over Opus X te lezen om meer te weten te komen.

En 20 jaar later, ter nagedachtenis aan zijn vader, brengt Carlito een 20e verjaardag reeks uit in 4 modules. 

Ik denk dat deze aan onze verwachtingen zal voldoen. 

Geloof, als dit geen positieve naam is, Geloof !!! een naam die vaak terugkomt in positief denken, maar ook tijdens heidense ceremonies in de zin geloof in jezelf, geloof in je dromen. Ik kan alleen maar denken aan het liedje dat I Believe, I can fly.


There are miracles in life I must achieve

But first I know it starts inside of me, ho oh

If I can see it hoo, then I can be it

If I just believe it, there's nothing to it

 

De sigarenwereld zit vol met dromers, Fuente, Meerapfel, Los Reyes, Didier V. Houvenaghel, Zino Davidoff, Henke Kelner... en zo verder, de lijst is lang. Mensen die geloofden in hun gelukssterren, in hun projecten, in hun dromen. Die de kracht had om altijd op te staan en opnieuw te beginnen totdat ze hun ontoegankelijke ster hadden bereikt, zoals de Grand Jacques zou zeggen.

 

Dat is mijn zoektocht, 

Volg de ster

Het kan me niet schelen wat mijn kansen zijn

Het weer kan me niet schelen.

Of mijn wanhoop

En dan altijd worstelen

Geen vragen, geen rust.
Arturo Fuente


Zodra deze ontstaansgeschiedenis van het assortiment is opgehelderd, is het tijd om door te gaan naar het hoogtepunt van de show: de proeverij van dit kleine juweeltje.Arturo Fuente


Om deze te beginnen zal ik moeten oefenen met het strippen van mijn cape, want op een klein stukje naar het hoofd na is deze volledig bedekt: twee ringen, een voetbescherming, een cederhouten hoesje.Arturo Fuente


De dekblad is een beetje ruw en zeer fijn vet, waar ik me zorgen over maak zijn de ringen. 

Ze zijn imposant, maar dit is niet ongebruikelijk voor Opus X, maar hun hoofdkleur is blauw, wat een verandering is ten opzichte van het traditionele rood.

Je kunt echt voelen dat Carlito een stempel wilde drukken op deze serie.

Een laatste moment van bezinning en trommelgeroffel, maak ik een chirurgische snede van dit juweel.

Als het koud is, passeert de lucht op een perfecte manier en brengt een grote stroom van smaken met zich mee: kandijsuiker, leer, oude tabak, cederhout.

De ontsteking is perfect en er verspreidt zich een belangrijke wolk in de kamer. Oh Mijn God, ik ben gevuld met verschillende smaken die perfect harmoniëren tijdens mijn proeverij: massa zwarte peper, kaneel, noten, cederhout, peperkoek, rood fruit, oud gelooid leer, een vleugje vanille en sterke koffie.

Dat zou me in andere omstandigheden doen zeggen, wat een geweldig feest!Arturo Fuente


Ik besluit om mijn vitola even te delen met een donkere chocolade met chilipeper (Lindt Excellence Chili), ik ben al een tijdje bezig met het testen van geweldige sigaren met chocolade. Dit is de onverwachte en verrassende harmonie van een grote zijdeachtige pure chocolade, subtiel versterkt door de intense en licht kruidige smaak van Red Pepper. Een puur plezier van finesse. (Website van de fabrikant). Ik moet zeggen dat deze melange nogal verrassend is door het huwelijk en dat ik de donkere chocolade die andere smaakgebieden in mijn mond vrijmaakt en de Rode Peper (die geen grote lengte heeft) die de kruiden van mijn sigaar een actievere toets geeft, ten volle waardeer.

Als de ervaring voorbij is, spoel ik mijn mond grondig om een meer neutrale proeverij van mijn Geloof voort te zetten.

De peper heeft zich teruggetrokken op het puntje van de voet om wit te worden, waardoor de plaats aan de kop van het pakje overblijft: kaneel en hazelnoten.

Een klein probleem met de verbranding wordt gevoeld, maar van zeer korte duur, want tegen de tijd dat ik het besef, is de sigaar in de op handen zijnde rectificatie fase gegaan en wordt de verbranding weer openhartig.

Wat ik beschrijf als het merkimago van de Dominicaanse Republiek sigaren is deze sensatie van vette aarde, soms zelfs klei, deze sensatie heeft net zijn intrede gedaan door de grote deur.

Wat mij fascineert in deze momenten van puur geluk is dat mijn geest in de ene herinneringen prettiger dwaalt dan de andere, het maken van mijn trommel, een gepeperde maaltijd in Quebec, een leerlooierij in Sousse ...

Terwijl R. Kelly de laatste noten van zijn lied afmaakt, keer ik langzaam terug naar de wereld van de noodzakelijkheid.

 

Het laatste woord, ik laat het aan Carlito over: Het is ongelooflijk dat we na zoveel merken, submerken en high-end lijnen, zoveel verschillende smaken kunnen blijven maken die allemaal Fuente zijn. Als ik iets bereikt heb in dit leven, dan is dat omdat mijn vader het me geleerd heeft. Zijn geheugen inspireert me nog steeds en dwingt me elke dag mijn best te doen. Mijn vader zal ALTIJD mijn held zijn.... Ik mis je vader!" - Carlos Fuente Jr.

Ik ga volledig met hem mee, vooral aan de vooravond van het eerste jaar van de grote reis van mijn Papou.


De proeverij van de dag was op een 14,6 cm Arturo Fuente Opus X 20th Anniversary Believe sigaar voor een cepo 52

Tot slot: weer een geweldig moment van reizen met een sigaar van een zeer mooie constructie ondanks een licht kruimelige as. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de Fuente Family en de Opus X-serie een lang leven toe te wensen.Arturo Fuente


Ik denk dat dit motto alleen al de sensaties van mijn proeverij samenvat. 

Prijs op het moment van schrijven: 41 euro.Commentaires