Accéder au contenu principal

AVO SEASONS LIMITED EDITION 2023 SPRING (néerlandais)

AVO SEASONS

LIMITED EDITION 2023

SPRING

 

 

Avo cigarsOstara heeft de ijsbeer naar de pool geduwd. De natuur, die sinds Alban Arthan (winterzonnewende) ontwaakt, begint te bloeien aan de oppervlakte van onze oude Moeder Aarde. Alles wordt groen, alles ontluikt, het is Alban Eilir. De Zonnegod wordt gevierd, we zijn in de lente.

Dit is ook de periode die door het Huis Davidoff is gekozen om de nieuwe reeks Avo Saisons te lanceren, die in 4 series zal worden geproduceerd: Lente, Zomer, Herfst & Winter.

Zoals je waarschijnlijk weet, toen Avo U. zijn grote reis maakte op 24 maart 2017, veranderde het moederbedrijf zijn beleid en stopten ze beetje bij beetje met het maken van sigaren en verpakkingen die verband houden met het leven van deze Grote Man, terwijl ze het merk levend en actief hielden. En door deze voorjaarsreeks, symbool van vernieuwing, min of meer uit te brengen op het moment van de verjaardag van zijn overgang naar de andere kant van de spiegel, denk ik dat het een heel mooi eerbetoon is.Avo cigars


Voor de verpakking hebben ze gekozen voor lichtgroene en gele kleuren; deze mix doet me direct denken aan de avos (avocado's) uit Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika wanneer ze aan het eind van hun rijpingsfase worden gesneden.

Wij hebben houten doosjes met een plexiglas deksel. Op het transparante gedeelte is een veelheid van kleine gravures te zien die identiek zijn aan het logo van de ring: het is een gestileerd tabaksblad dat mij echt doet denken aan een lotusbloem die zich opent in de lentezon.

Voor de presentatie kunt u het deksel erop schuiven en in de uitsparing op de doos laten rusten.

 


Avo cigars


De Diadema-sigaar heeft een licht, tamelijk zijdeachtig en olieachtig dekblad; hij wordt versterkt door twee bandjes. Een klassieker voor het merk, maar deze keer in grijs, wit en zwart. Even ter herinnering: het is lente, maar pas op, de 8 ijsheiligen zijn nog niet gepasseerd: Saint Mamert, Saint Pancrace, Saint Servais, Saint Boniface, Saint Sophie, Saint Yves, Saint Bernardin en Saint Urbain. Sorry, maar ik heb de proeverij in Normandië gedaan en net als in onze Ardennen zijn ze daar niet tevreden met de 3 hoofdheiligen.

De tweede ring is in groen, zilver en lichtgeel, met het logo van het assortiment en een mooi boomblad dat zijn kracht en sterkte begint terug te krijgen.

Een laatste blik op de slogan op het informatieblad: In de lente brengt nieuw leven nieuwe uitdagingen en nieuwe groeikansen. Het klimaat is warmer en de grond zit vol voedingsstoffen. De geur van de lente is aanwezig in deze sigaar.

En ga voor de proeverij.

Voor de eerste maak ik, gezien de grootte van de vitola en het feit dat ik binnen zit, een rechte snede en ik kraak een Avo lucifer (dat zijn voor mij de beste van het Davidoff assortiment): de voet kussen om me een goede stroom rook te geven. Ik bespeur in deze onmiddellijk een gevoel van lentebloemen zoals de parterre die de tuin van mijn ouders langs het kanaal uitbreidde. Een houtachtige mix is ook in de running met een mooie plaats voor ceder en eik.

De intensiteit is gemiddeld, maar de smaken zijn perfect in balans.

Ik betreed nu een doorgang die me terugbrengt naar het inwijdingspad bij het klooster van Chevetogne, met de grond bedekt met vet gras, de zijkanten die als een boog bij elkaar komen en bedekt zijn met koffie en room, alles overkoepeld door eikenbomen... Kortom, het is niet nodig om te zeggen: het is hier lente!

 


Avo cigars


U weet dat ik me aangetrokken voel tot sterkere sigaren, en u weet ook dat ik een grote fan ben van het merk; welnu, ondanks het gebrek aan kracht, doen de balans en de gevoelens van het nieuwe seizoen me zeggen dat ik me uitstekend vermaak met deze proeverij.

 


Avo


Daar kon ik het niet bij laten! Dus deed ik een tweede proeverij op het Normandische platteland; ik kan u verzekeren dat de magie plaatsvond! Ik had de indruk dat de geuren van de bomen, de weinige bloemen en het gezang van de vogels mijn sigaar nog subliemer maakten. Ik was buiten de tijd, ver van het huidige moment.

De proeven voor dit artikel vonden plaats op drie Diadema-modules van 16,8 cm met een cepo van 50.

Wrapper : Ecuador.

Binder: San Vicente seco (Dominicaanse Republiek).

Filler: San Vicente seco, San Vicente visus, Piloto seco en hybride 192 visus (Dominicaanse Republiek) met één van de bladeren die 14 jaar rijping heeft ondergaan.

Conclusie: dit is weer een sigaar die ik met plezier heb geproefd en die zeker regelmatig in mijn humidor zal liggen, tenminste zolang ik er kan vinden, want er zijn maar 40.000 sigaren in de wereld. Ik heb me prima vermaakt en kan niet wachten om hem nog eens te roken op een heilige plek.

Prijs op het moment van schrijven: 23 euro.

Laat uw opmerkingen en feedback achter onder dit artikel.

 


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c