Accéder au contenu principal

Plasencia Ehtëfal Edition Especial Qatar 22 (nederlands)

Plasencia

Ehtëfal

Edition Especial Qatar 22Plasencia


We hadden het twee lange jaren heel moeilijk in de wereld; voor sommigen was het erger, want we konden elkaar niet eens troosten met knuffels. Maar dat zou achter ons moeten liggen.

Wat is de eerste wereldgebeurtenis na deze crisismomenten? Gewoon het WK voetbal, dat zodra het eerste fluitsignaal klonk, de controverse deed verstommen en mensen uit de hele wereld samenbracht.

Dit evenement inspireerde Nestor Plasencia om het te zien als een feest; niet van het voetbal, niet van de zaken van de FIFA of haar partners, maar een feest om samen te komen met familie, vrienden, sigarenliefhebbers en samen een goede tijd te hebben.

Ik denk dat het belangrijk is dit duidelijk te maken: Nestor heeft deze sigaar niet gemaakt om het WK voetbal als voetbaltempel te vieren, maar om de symboliek die het vertegenwoordigt als een samenkomst van mensen.Plasencia

 

 

Voor de verpakking richtte hij zich op groen, wit, bordeaux en goud, de kleuren van UEA (Verenigde Arabische Emiraten) en Qatar. Groen en wit hebben ook een symboliek die perfect past bij Nestors idee van vruchtbaarheid en vrede. De vruchtbaarheid van familiebijeenkomsten of ontmoetingen tussen liefhebbers; we wisselen uit, we leren, we delen... En vrede, in het algemeen: we praten niet over boze onderwerpen, politiek of religie...

Laten we beginnen met de doos. Het deksel is geheel in groen en goud; daarop staan de merknaam en het logo, en de naam van het assortiment "Ehtëfal", wat een Arabische naam is en feest in de zin van feest betekent. De doos is verzegeld met een zwart lint dat, naast de klassieke handgemaakte mededelingen, een voorstelling van wortels geeft die mij aanspreekt.

 

 

Plasencia

 

 

Voor uitleg zul je moeten wachten tot je het deksel opent, waarvan de binnenkant ook bedekt is met groen karton, met wortels gehamerd waarop een lijn ligt als een opgerold touw, en opschriften in twee talen.

Net zoals de wortels van Nicaraguaanse en Hondurese bodem zich verenigen in deze doos, verenigen wij ons allemaal om samen te werken in het leven met deze speciale editie van Qatar.

Een uitgave die vijf generaties inspanning en genegenheid met zich meedraagt om een tabak van uitstekende kwaliteit te verkrijgen uit de vereniging van twee culturen. Een verbintenis gesmeed met passie die uitstekende sigaren voortbrengt om te delen en van te genieten met iedereen die je mijn familie noemt.

 


PlacenciaDan, de ringen die drie in getal zijn met van boven naar beneden :

Een klassieke ring met de kleine Plasencia-logo's (een cirkel met een P erin, die uit het midden staat, waardoor het geheel er spiraalvormig uitziet).

De hoofdring, met Plasencia, het logo en Edition Especial Qatar 22.

Op de voetring tenslotte (de enige met bordeauxrood) staat de naam van het assortiment.

Pak de trommels, maracas en marimba: laten we het leven vieren met een Punta Music tune! Dus laten we gaan proeven...Plasencia


Toen ik hier aankwam vroeg ik me af: behalve cacao, eikenhout, zeer romige melkchocolade en rode peper, wat kan ik over deze sigaar zeggen?

Ik hoor de woede, die dit deel bereikt heeft, al zeggen "nou shit! voor de prijs die het kost! Wacht, laat me uitpraten. Het is zelfs zo goed uitgebalanceerd dat het geen smaak heeft die de overhand neemt: het is eerlijk en perfect van begin tot eind. Zoek dus geen chronologische volgorde in de smaken die ik heb gespot: die is er niet. Voordat ik begin, moet ik erop wijzen dat de meeste tabakken 10 jaar oud zijn.

Oké, dames en heren, laten we gaan!

Ik heb een prachtige donkerbruine wikkel, versterkt door de kleuren van de banden. De sigaar is helemaal vol.

Na een rechte snede stroomt de lucht goed en zit ik al diep in de crème. De ontsteking is perfect met een voet die ontbrandt, een roodachtig vuur geeft en een geweldige rookstroom. Geen moment heb ik een ander gevoel dan dat van een goede, perfect gerijpte tabak.

Ik ben in een eikenbos omringd door cacaobomen. De grond is bedekt met dubbele melkpralinéchocolade die tot halverwege de slurf reikt, zoveel dat ik verwacht dat de olifant van Côte d'Or elk moment kan verschijnen.

Een gewelf van rode peper omsluit het geheel en maakt het tot een homogeen geheel.PlasenciaDe verbranding is prachtig. De perfecte trekking vergezelt me tijdens het proeven. Iets na de helft van de ring gaat de kracht een tandje hoger, met een rode peper die meer aanwezig is en die de sensaties verandert van middelmatig naar middelsterk.

De witte as met grijze strepen bleef gedurende de hele proeverij compact.

Ik ben verrast door de timing van de mooie dood van deze vitola. Ik hoefde mezelf niet te dwingen om te vertragen. Het langzaam roken van deze sigaar is onweerlegbaar. Je zult het begrepen hebben: weer een peuk die het niet verdient om in de vuilnisbak gegooid te worden, maar om teruggegeven te worden aan Moeder Aarde.

De proeverij van de dag vond plaats op een Toro van 15,2 cm voor een cepo van 52.

Dekblad : Jalapa (Nicaragua)

Omblad en Vulling: 10 jaar oude tabak (Honduras, Nicaragua).

Conclusie: deze sigaar, geproduceerd in slechts 50.000 exemplaren, verdeeld 50% voor de Amerikaanse markt, en 50% voor de rest van de wereld, zal toetreden tot mijn Hall of Fame van sigaren geproefd sinds 2005.

Helaas denk ik dat de prijs ervan veel mensen zal afremmen. Maar eerlijk gezegd, als je dit jaar maar één kans hebt om jezelf echt te verwennen, raad ik je aan dit juweeltje van Nestor niet te missen.

Prijs op het moment van schrijven: 65 euro.
Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c