Accéder au contenu principal

Corleone Rispetto (Nederlands)

Corleone

RispettoCorleone


Nee, hoewel de naam van het merk natuurlijk herinneringen opriep aan Marlon Brando & Al Pacino, ga ik u niet vertellen over The Godfather maar over Revolution met de slogan: I am a free being.

Maar laat me je wat geschiedenis geven. Al in 1870 bracht Italiaanse immigratie leden van de Cosa Nostra naar de grote Amerikaanse steden.

In Corleone is Toto Riina nog ver weg, maar de Cosa krijgt steeds meer aanzien en wordt een essentiële tak van de maffia.

In 1920 begon in de Verenigde Staten de verbodsperiode, die duurde tot 1933. Dit ging gepaard met de massale komst van Italiaanse maffiosi, voornamelijk Sicilianen, omdat in Italië B. Mussolini de macht overnam en besloot jacht te maken op de Siciliaanse maffia.

In deze periode zullen de gelederen van de Italiaans-Amerikaanse maffiafamilies aanzienlijk groeien met de komst van Siciliaanse gangsters, maar ook omdat sommige immigranten, om aan een precair bestaan te ontsnappen, ervoor kiezen zich bij de Amerikaanse maffia aan te sluiten. Ik weet dat je direct denkt aan het beroemde verhaal tussen Eliot Ness en zijn incorruptibles versus Scarface (Al Capone), maar daar ga ik niet heen; Al was van de Napolitaanse tak en voor het ontstaan van deze sigaar moet ik bij Sicilië blijven.

De drooglegging leidde dus tot de opening van een ongelooflijk aantal speakeasies en andere alcoholzaken, wat veel grotere winsten en het ontstaan van beter georganiseerde groepen betekende; anderzijds gaf het aanleiding tot criminele carrières met prominente rollen.

In 1930 woog de ineffectiviteit van de wet tegenover de Italiaans-Amerikaanse maffia, geleid door de Cosa Nostra (de familie Corleone), zwaar op de balans van de Association Against the Prohibition Amendment (AAPA), evenals de beperking van de individuele vrijheden. Dit bracht de nieuwe president Franklin Delano Roosevelt ertoe de Volstead Act, die tot dan toe het verbod had gerechtvaardigd en gedefinieerd, definitief in te trekken en de productie, het vervoer, de verkoop, de invoer en de uitvoer van alcoholische dranken toe te staan. Dit werd uitgevoerd in april 1933.

In zekere zin kunnen we stellen dat het dorp Corleone actief en indirect heeft meegewerkt aan de opheffing van de verboden.

Maar wat heeft dit alles met sigaren te maken?

 
 
 Corleone

 

In de woorden van de bedenker (die familie heeft in Corleone): Dit kleine Siciliaanse dorp wordt opnieuw het symbool van de anti-prohibitie en de vrijheid van het volk door het sigarenmerk Corleone. En wat kan er symbolischer zijn dan de sigaar als symbool van vrijheid, want hij blijft een icoon van de Cubaanse bevrijding en dictatuur. Het kwam de collectieve geest binnen via de deur van de revolutionaire en bevrijdende beweging. Het roken van een Corleone is een politiek gebaar en een manier om te verkondigen: ik ben een vrij wezen.

Ik hou van dit visioen: ik ben vrij! Stop met me lastig te vallen met je anti-rook beperkingen! Ik ben geen sigarettenroker (en ik heb er niets op tegen): een sigaar roken is mijn moment van plezier, alleen of met vrienden, mijn moment waarop ik in mijn bubbel kom en me goed voel, een beetje uit de tijd.Corleone CigaresMaar terug naar de sigaar, ik heb een mooie lichtbruine wikkel, niet zo licht als een Connectic maar meer als een café au lait.Corleone


Corleone


 

Het is versierd met een zwarte, witte en rode ring. Aan de bovenkant staat cor eone in het wit, de L is rood en doorkruist de hele ring. Een beetje zoals een opgeheven vinger als teken van revolutie of een pistool, afhankelijk van de oriëntatie van de ring. Zoals Thierry Bonne zelf zegt, springt de letter L eruit als een opgeheven vinger. Een veronderstelde voorstelling van de uitdrukking van vrijheid in een wereld die steeds meer onderworpen is aan dictaten.

Aan weerszijden ervan staan vingerafdrukken op basis van precolumbiaanse tekens.

De cape voelt zijdeachtig aan, heeft een mooie elasticiteit en een perfect olieachtig aspect.

Een laatste moment van bezinning, dan maak ik een rechte snede.

Rauw voel ik een weerstand in de luchtstroom; mijn eerste instinct zegt me dat deze sigaar erg krap is en dat ik veel zal moeten trekken om de gewenste rookstroom te krijgen.

De voet ontbrandt perfect, en de rookstroom is vrij aanzienlijk. U zult ook begrepen hebben dat, gezien mijn enthousiasme, mijn eerste indruk verkeerd was en nee, de sigaar is niet te strak; daarentegen is hij goed gevuld. Maar de loting is correct, niet te moeilijk en niet te gemakkelijk.

De eerste trek raakt mijn mond en ik zit onder een vuur van zwarte peper, gelukkig heb ik me laten vertellen dat het een medium sigaar is, vlak daarna gevolgd door een ouderwets gelooid leer dat de dierlijke geur goed achterlaat.

Na de eerste centimeter wordt de peper minder en blijft hij zwart. Het leer staat centraal om ons een show te geven die de grootste Capo di tutti capi waardig is, alvorens ondergronds te gaan door zich te associëren met koffie, om ons een zachte en aangename levendigheid te geven, nauwlettend in de gaten gehouden door The Godfather de Zwarte Peper. Door deze variatie daalt het vermogen naar gemiddeld.

Ik ben ongeveer 5 cm als ik bij het proeven een schaamteloze maar heimelijke sensatie krijg van een balsamicosiroop met ook de aanblik van noten. De koffie wordt sterk terwijl het leer op de voorgrond blijft. Ik eindig met een middelsterke sigaar.

Deze proefervaring zal niet veranderen tot het einde van mijn proeverij.CorleoneDe proeven zijn gedaan op 2 exemplaren, waaronder een Cupela, waarvoor geen artikel nodig is omdat er geen grote wijzigingen zijn. Ze zijn: 15,5 cm voor een cepo van 52 en 11,3 voor een cepo van 50 (Cupela).

 

Dekblad: Ecuador

Omblad: Ecuador

Vulling: Dominicaanse Republiek, Peru & Nicaragua

Conclusie: dit is een sigaar die in Nicaragua is gerold en die me veel voldoening gaf. Het is toegankelijk voor alle amateurs, of ze nu beginners zijn of niet.

Een sigaar die niet een heel breed scala aan smaken heeft, maar zich richt op een balans tijdens het proeven. Ze worden gemaakt met minimaal 4 jaar oude tabak. De kers op de taart: de constructie is precies goed en perfect, het is een goed uitgevoerde klus.

Nu, voor de Belgische liefhebbers, je zult nog wat geduld moeten hebben om het te vinden in de goede civets. Maar als u, net als ik, ongeduldig bent om hem opnieuw te roken of om hem te ontdekken, raad ik u aan naar een van de vier Belgische Davidoff-winkels te gaan om de Rispetto te vinden, evenals vier andere modules.

Prijs op het moment van schrijven: 14 euro

Ik kijk uit naar uw feedback of opmerkingen onder dit artikel.

 

 


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c