Accéder au contenu principal

Oliva Serie V Melanio Edición Año 2022 (nederlands)

Oliva

Serie V

Melanio Edición Año 2022Oliva


Sinds 2017 hebben Fred en de VCF-teams een Limited Edition Oliva fabriekssigaar uitgebracht die speciaal is ontworpen voor de niet-Amerikaanse markt.

En het is net aangekomen in je beste civet. Terwijl ze gewend zijn aan een box pressed versie, innoveren ze dit jaar met een ronde sigaar en een Lonsdale formaat. Die ook een nieuwe naam verdiende: Edición Año 2022 in plaats van de traditionele Edición Limitada.Oliva


De buitenste verpakking is vrijwel identiek aan die van andere jaren met het zwarte en gouden karton. Daaronder zit een natuurlijke houten kist.Oliva Melanio


Binnenin worden 10 sigaren beschermd door een breed gouden lint en een frame dat de waterdichtheid van de doos versterkt en de kostbare lading op zijn plaats houdt.Oliva Melanio


Als we beter kijken, zien we dat de ontwerper van de doos een afstandhouder halverwege de voorkant van het frame heeft geplaatst om het uitnemen van de sigaren te vergemakkelijken.

De verpakking is natuurlijk prachtig en de natuurlijke kleur van het hout contrasteert uitstekend met het sigarenblad.

Maar nu is het tijd voor mijn favoriete deel: het proeven.Oliva Serie V


De dekblad is chocoladebruin met zeer zichtbare aderen, wat hem een wilde uitstraling geeft: door er alleen maar naar te kijken dwalen mijn gedachten al af. Het is aangekleed met de twee klassieke ringen voor het merk en het assortiment, plus een rood en goudkleurige zijden beschermer met het opschrift 2022 op de voet.

Ik ben een beetje nerveus omdat deze sigaar deel uitmaakt van een ritueel: ik begin er vaak mijn lange proeverijen mee tijdens de festiviteiten aan het eind van het kalenderjaar.

Ik denk er een tijdje over na en besluit dan om het recht af te snijden. Koud vind ik de trekking perfect: smaken van chocolade en witte peper zijn aanwezig, evenals de olieachtige aarde van de vulkanische gebieden.

De ontsteking gebeurt vanavond met de lucifer, die blijkt goed en perfect te zijn want de voet gaat in brand en geeft me een goede roodachtige kleur op hetzelfde moment dat de kop al zijn eerste rookstromen afgeeft.

Zoals veel sigaren van de nieuwe generatie begint hij met een knal en heb ik een peper die zeker wit is, maar van intense kracht, en net als zijn voorgangers duurt deze sensatie maximaal een kleine centimeter.

Ik word sluw geïnfiltreerd door dampen van café au lait, chocolade, vette grond.Oliva


Mijn professionele achtergrond doet me denken aan een verkenningsteam voor de inzet van de pantserinfanterie van het Bn 12ème de ligne (een knipoog naar mijn vriend Michel Vael).

Inderdaad, even later, in opeenvolgende stromen, worden mijn mond en het begin van mijn keel gevuld met karamel, cederhout, witte peper, cacao en noten.

Een zeer specifiek arsenaal wordt opgesteld en neemt positie in in mijn smaakzone.

En dit alles in perfecte orde en balans.

Op dit moment valt er niets anders te zeggen: puur geluk.

Na de installatie beginnen de patrouilles: de witte peper, die gecamoufleerd is, maakt plaats voor de zwarte peper, de ceder is teruggekeerd naar zijn basis en heeft zijn deel van de grond afgestaan aan de edele eik. De koffie maakt sterkere strepen.

Net onder de Melanio-ring laat mijn vitola een prikkelende straal los, niet irriterend, maar eerder zeer aangenaam; tegelijkertijd nestelt zich een fijn laagje zout op mijn lippen en dit dompelt me direct onder in de Chileense pindamix toen we bijna vochten om de rode, de meest prikkelende.

Ik vond het tijd voor een retro-olfactietest, en het resultaat bevestigde mijn indrukken: hij was pittig maar niet overdreven, en vorstelijk in balans.

Ik ben in een moment van voldoening met deze goede sigaar, een superieure thee en het Acoustic Tour concert van Roch Voisine.

Het kost me iets meer dan een centimeter als mijn vitola in intensiteit afneemt en het commando geeft aan de witte peper en cederhout.

Ik denk dat dat het signaal is: Vlucht! De tanks vouwen hun camouflagenetten op, de zenders laten de antennes zakken, de motoren draaien op en het Bn vertrekt op een laatste reis naar Moeder Aarde als eerbetoon aan dit genoegen.

Mijn proeverij van deze Lonsdale bestond uit twee modules van 16,51 cm voor een 44 cepo.

Dekblad: Sumatra (Ecuador)

Omblad: Nicaragua

Vulling: Nicaragua

Concluderend: ik denk dat VCF met deze productie opnieuw in haar uitdaging is geslaagd. Eigenlijk denk ik van niet: ik ben er zeker van dat deze productie van slechts 40.000 sigaren alleen maar bedoeld is om vrijblijvend van te genieten.

Ik raad u dan ook aan om naar uw plaatselijke VCF-winkel te gaan en deze sigaar te kopen om zelf een oordeel te vormen over dit onderwerp.

Laat gerust uw feedback en opmerkingen achter onder dit artikel.

Prijs op het moment van schrijven: 20 euro.Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c