Accéder au contenu principal

Davidoff Verano (nederlands)

Davidoff

VeranoDavidoff


Toen de zon over de horizon scheen op wat een mooie nazomerdag had moeten worden, verspreidde het nieuws zich als een lopend vuurtje. De menigte zong zijn naam: small batch, small batch...

De Zwitserse Garde is op niveau 4 alert, hellebaarden zijn vervangen door Kalashnikovs.

De spanning is op zijn hoogst; de ogen van de wereld zijn gericht op de tunnelingang in het hart van Bazels hoogste berg, naast het hoofdkantoor van Oettinger Davidoff AG.

De menigte, verzameld bij de slagbomen, verspreidde geruchten in afwachting van een officieel communiqué: kleine partij #16, prijsaanpassing aan de Cubaanse markt, overname van de dochteronderneming door de illustere E. Musk...

De luidsprekers roepen op tot stilte om de toespraak te horen die over enkele ogenblikken zal worden gehouden. Er valt snel een religieuze stilte omdat de fans aandachtig willen luisteren naar het nieuws.

In een driedelig pak dat de grootste modehuizen waardig is, verschijnt de bewaker van de tempel en spreekt hij voor het volk en miljoenen kijkers die aan hun schermen gekluisterd zitten.

Beste Aficionados, vanmorgen vroeg gingen we over tot het openen van de best bewaarde kluis ter wereld (erger dan Fort Knox), onze experts moesten een monster nemen. Na een zorgvuldige zoektocht besloten ze tot een sigaar uit 2016; hoewel hij in zeer kleine hoeveelheden zal worden gedistribueerd (slechts 7010 sigaren voor de wereld), past hij niet in het Small Batch-assortiment omdat het een vintage sigaar is met de zoete naam Verano, als eerbetoon aan de Dominicaanse zomerperiode die een moment uit de tijd is. De kluis is gesloten en verzegeld; de ruimte is veilig totdat hij weer wordt geopend.Verano


Ik zie een pallet met zorgvuldig op elkaar gestapelde papieren zakken; ik sluip als een Palmchat tussen de palmen door om meer te weten te komen. Ik kom dicht genoeg bij om het pakje bovenop te maken, er staat: dat ze inderdaad gemaakt zijn in 2016, dat het inderdaad een Small Batch is, dat het pakje een inhoud heeft van 10 sigaren, dat het DAV (Davidoof) SB (Small Batch) Verano sigaren zijn, dat het Gordo is. De initialen van de rol en het nummer van de verpakking completeren het etiket. 

Maar laten we de scène sluiten en ons concentreren op de sigaar! Voor een goed begrip moet u allereerst weten dat het vulsel uitsluitend bestaat uit viskeuze tabak: Davidoff is nog steeds de enige producent die dit soort visus bladeren gebruikt.Verano


Ik heb een vrij ruwe cape met aders die een visuele traktatie zijn; hij is vrij vettig en wordt geaccentueerd door twee goud- en witgekleurde ringen. De eerste zou een traditional van het merk zijn als de modulenaam niet werd vervangen door Limited Edition; de volgende heeft de naam van de Verano-reeks.

Ik oefen een rechte snede; ik pak mijn Davidoff-aansteker en begin mijn persoonlijke aanmaakritueel. Ik stel voor dat u de uwe neemt wanneer u een kwaliteitssigaar rookt en/of wanneer u tijd neemt uit de wereld van de noodzaak.

Ik dank de plant die zijn leven gaf voor mijn plezier. Ik bedank de vele mensen die voor dit speciale moment hebben gewerkt, en ik beweeg de voet van de sigaar naar de vlam, waarbij ik hem geleidelijk draai, zodat het aansteken soepel en gelijkmatig verloopt.

Als mijn voet goed in brand staat, heeft het eerste trekje me aan mijn stoel gekluisterd! Als ik een film was, zou ik twijfelen tussen Marverick, die net een 9G heeft genomen, of de Big Blue, die de roes van het diepe ervaart. Ik voel me alsof een Zwitserse bewaker een magazijn in mijn keel heeft geleegd. Een kleine terugblik: niets dan visus in de pens, sigaren uit 2016, terwijl we weten dat de tabakken bij Davidoff vaak 5 jaar oud zijn, dus tabakken uit 2011, die in de beste omstandigheden en onder toezicht zijn bewaard. Dus, vanaf de eerste trek heb ik een goede dosis nicotine die gepaard gaat met een bijna storende sensatie van oude tabak; in feite is het aangenaam, maar we zijn zo niet gewend aan deze smaak dat het destabiliserend wordt. Natuurlijk is er geen gevoel van agressiviteit zoals bij sommige jongere sigaren. Davidoff


Gelukkig verdwijnt deze krachtige dosis na een paar aspiraties.

Zodra mijn gehemelte gewend is aan deze nieuwe uitdaging, kan ik andere smaken verkennen, zoals eikenhout, sterke koffie en zwarte peper.Verano


De verbranding en de trek zijn perfect; de as is compact en als aan de sigaar gelast.

Ik begin retro-olfactie: het is scherp maar draaglijk.

Ik heb een lichte zoutzweem op mijn lippen terwijl mijn proeverij een stormloop van eikenhout, cederhout met een lagere dichtheid, boerenerf en espressokoffie losmaakt.

Ik vervolg mijn ontdekkingstocht langzaam: de droge en vettige grond herinnert me eraan dat ik in een droge zomer ben met precies de juiste hoeveelheid vocht en warmte, niet in de zomer van Sint Maarten.

Ik denk bij mezelf dat sommige sigaren me doen opstijgen, me doen reizen; deze heeft het tegenovergestelde effect, hij verankert me in de grond, doet me terugkeren naar Moeder Aarde. Het doet me de traditie herleven, de ouderwetse methodes, toen we tijd hadden en niet de tijd.

Het Huis van Davidoff, en in hun tijd misschien nog wel meer Zino & Henke, begrepen echt de betekenis van de door de goden aangeboden heilige plant.

De hitte, die zich ter hoogte van de snor begint af te tekenen, geeft het teken van de langzame opgang naar de wereld van de noodzaak; en zeker weer een peuk die niet in de vuilnisbak zal belanden, maar terug zal keren naar de aarde.

Als afsluiter had ik een nicotine-geladen proeverij, waar astringency en bitterheid geen plaats hebben. Een sigaar met een kracht die in het medium-sterke bereik blijft, maar met een intensiteit van sterk.

De proeverijen werden uitgevoerd op twee Gordo's van 15,2 cm met een cepo van 60. 

Dekblad: Equateur

Omblad: Hybrid 238 seco (Rep. Dom.)

Vulling: San Vicente visus, Piloto visus, Yamasa visus (Rep. Dom.)

Tot slot: ik ga niet steeds opnieuw uitleggen waarom de prijs van deze sigaar zo hoog is; u weet nu dat het hele procesduur is, dat de staat, die onze gezondheid wil beschermen, zich vorstelijk in het proces vastzuigt, en dat het verkoopsysteem in België het eindproduct met 80% doet stijgen voordat het de consument bereikt... maar goed, het is de crisis, en ja, hij heeft een prijs van 39 euro. Maar ± 75 min uit de tijd, met een onvergelijkbaar moment, is heilzamer dan een meditatiesessie, een psychiater of een goeroe.

Deze sigaar van bijna 100% Davidoff-tabak, gemaakt van bladeren die lang zijn gerijpt en vervolgens 6 jaar in sigaarvorm hebben gerust, zal u vreugde, geluk en een zeer aangenaam moment brengen midden in de zonnige natuur.

Nu, gezien de kleine hoeveelheid die wereldwijd op de markt wordt gebracht (7000, want met enkele vrienden hebben we er al 10 gekocht) raad ik u sterk aan naar uw dealer te gaan en zelf te proeven. Vergeet niet uw mening en indrukken onder dit artikel achter te laten.Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c