Accéder au contenu principal

Newman Cigars El Baton (Nederlands)

Newman Cigars

El BatonDrew Newman


U kent waarschijnlijk Julius Caeser, Brick House of Perla Del Mar die door J.C. worden vervaardigd. Newman Cigar Co. en in België verdeeld door Davidoff Belux.

Vandaag ga ik jullie vertellen over een merk dat weer in de schijnwerpers is gezet, El Baton.

Het was in 1914 dat J.C. Newman lanceerde het merk in zijn fabriek in Cleveland, Ohio, met Cubaanse tabak. Maar zowel de Grote Depressie als de snelle opkomst van machinaal gemaakte sigaren leidden tot het einde van de productie.

Bijna 100 jaar later blazen J.C.'s kleinkinderen, Bobby en Eric Newman, het merk nieuw leven in.Bobby Newman


Alvorens over te gaan tot de beschrijving en de proeverij, zullen degenen onder u die bij de Harige Rokers en/of Sigaar van de Maand waren, hebben opgemerkt dat er een ander bandje tussen de sigaren zat. Dit komt omdat Drew N., na een tijdje een sigaar op de markt te hebben gebracht die hoog werd gewaardeerd, niet helemaal tevreden was, hij vond dat de El Baton te ingetogen bleef.  


Newman Drew


Hij bracht een zeer kleine wijziging aan in de samenstelling en herontwierp de verpakking om deze traditioneler te maken voor het lange leven van dit merk.

De sigaar wordt in vier modules op de markt gebracht: de Robusto, de Belicoso, de Double Toro en de Double Torpedo, zodat u kunt kiezen of u de ene of de andere verkiest.

De sigaren worden gepresenteerd in een doos met een blauwgroen binnendeksel, in het midden waarvan het logo van het assortiment trots prijkt.

Ik heb een donkerbruine wikkel met een vrij grote ring. 


Newman Cigars


Hierop is te zien dat de sigaar met de hand is gemaakt in Esteli Nicaragua, maar ook het merk El Baton dit keer geschreven in twee rijen met een groter lettertype voor Baton. Links van hem is een afbeelding van een gouden munt met Wij vertrouwen op God. Rechts van hem een andere munt met wat je zou kunnen aanzien voor piramiden in een driehoek, maar die in feite de vulkanen van Nicaragua zijn met daarboven het goddelijke oog dat over Moeder Aarde waakt. (Voor degenen die overal tekens en symbolen zien, kan ik u verzekeren dat deze sigaar niets te maken heeft met de vrijmetselarij)Newman Cigars


Laten we teruggaan naar onze cape: deze is vrij olieachtig en heeft een lichte korreligheid die bij aanraking voelbaar is.

Op het eerste gezicht en bij aanraking, lijkt de constructie erg goed.

Ik besloot dus onmiddellijk te beginnen met proeven (wat de eerste van een lange reeks zou worden, maar dat wist ik nog niet), met een rechte snede. Ik was al tevreden met de koude trek en de sensaties van vette aarde, witte peper, kaneel en aalbessen.

De ontsteking is perfect en de trek geeft zijn volle rookkracht vanaf het begin. Ik ben in wat ik noem de nieuwe manier van sigaren rollen; dat wil zeggen dat de eerste centimeter kracht afgeeft met rode peper, chilipeper, vette aarde maar ook vers gelooid leer en aan het eind van de mond de druiven.

En na de eerste centimeter vraag je je misschien af? Welnee, geen verandering in intensiteit, ook al evolueren de smaken; de peper lijkt terug te keren naar zwart om meer ruimte te geven aan de verschillende specerijen die spaarzaam binnenkomen: kruidnagel, kaneel, humus, cederhout, sultana's. Op een gegeven moment wordt het leer wilder en krijg ik een vleugje eikenhout.

Elk trekje herinnert me eraan langzaam te roken en geeft me een mooie hoeveelheid rook met aangename smaken.

De trek is perfect, net als de verbranding, die niet één keer geregeld hoeft te worden. 


Draw Newman

Bobby Newman


Ik heb verschillende proeverijen gedaan met verschillende dranken zoals gin, cocktail, koffie of water en ik durf te zeggen dat het allemaal uitstekende mengsels waren.

Ook dit is een geweldige ontdekking, want ook al kunnen we zeggen dat we een sterke sigaar hebben, ik denk dat hij voor iedereen toegankelijk is door bepaalde smaken zoals gelooid leer, zoete sultana's... die een zoete sensatie geven aan ons proeven.

Maar het is beter om verrassingen te voorkomen en te weten waar je mee te maken hebt voordat je de sprong waagt, want ik raad het niet aan op een lege maag of omdat je soms sneller zin krijgt om te roken dan je schaduw.

De proeverijen bestonden uit 5 sigaren van verschillende modules, ik kan niet zeggen dat ik een geweldige reis heb gehad, maar ik heb me bij elke test zeer goed vermaakt.

Mijn vitolas waren voor de Robusto: 12,7 cm voor een cepo van 54, Belicoso: 12,7 cm voor een cepo van 54, Double Toro: 15,24 cm voor een cepo van 60 en de Double Torpedo: 15,87 voor een cepo van 56.

Pas op, er zijn nogal wat fouten op het web over het mengsel; hier is degene die Drew mij persoonlijk gaf:

Wrapper : Havana (Ecuador)

Binder: Nicaragua

Filler: Nicaragua

Concluderend: Bedankt Bobby & Drew voor het terug op de markt brengen van deze sigaar, een sigaar van grote intensiteit maar goed verpakt in zachtere smaken. Een moment van genot waar de zoetheid van de Ecuadoriaanse wikkel perfect gecombineerd wordt met de kruidigheid van Nicaraguaanse tabakken. Ik nodig u uit uw eigen ervaring op te doen door onmiddellijk naar uw favoriete civet te gaan.

Prijs op het moment van schrijven: Robusto en Belicoso: 10€ en de andere 2: 12,5€.


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c