Accéder au contenu principal

Arturo Fuente Fuente Opus x Twenty Twenty 2020 Arena d’Amor (nederlands)

Arturo Fuente

Fuente Opus x

Twenty Twenty 2020

Arena d’AmorArturo Fuente


Het leven van dit gamma begon in 2017 met een sigaar die exclusief voor de Verenigde Arabische Emiraten (UEA) werd gemaakt; maar in 2020 ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling breidt het gamma zich uit en komt het uit in 3 modules met elk een eigen naam en doos van 20 sigaren (wat het een zeer zeldzaam en beperkt gamma maakt).

Deze exit kan alleen worden bereikt door een nauw partnerschap tussen Fuente en Zainal Mohebi Holdings, de distributeur van het bedrijf in de UEA, en Jeremiah Meerapfel die de distributie van het bedrijf buiten de VS beheert.

Vanavond deel ik met u mijn proeverij van Arena d'Amor (liefde voor zand), een naam die perfect past bij de visie van Carlito: Vanaf het eerste moment dat mijn voet het zand raakte, staarden mijn ogen naar de horizon en voelde ik de unieke geur die alleen de woestijn kan bieden.Arturo Fuente


Wat de verpakking betreft, als ik zoek naar wat het merk Arturo Fuente en nog meer Opus X maakt, ben ik verrast door de kleuren die rood, groen, wit en zwart zijn. Dit zijn in feite de kleuren van de vlag van de UEA.

Op de hoofdring is de rest klassiek met het Opus X logo, 1912 (oprichtingsdatum van het bedrijf, het AF acroniem en natuurlijk de handtekeningen van de Fuente clan).

Daaronder bevindt zich nog een ring in dezelfde kleuren, maar deze keer met Amor del Desierto (Liefde van de Woestijn) aan beide zijden in 2020 en in het midden in rood.

Tenslotte, een mooi wit lint aan de voet van mijn proeverij. Staat deze kleur in ons land symbool voor het heilige, zuiverheid, in Dubai is het het symbool van neutraliteit, net zoals rood staat voor eenheid en zwart voor rijkdom (gebracht door zwart goud).

Laat me u eraan herinneren dat we op de Dubai World Expo zijn, dus we stappen weg van de bling clichés en influencers, de Expo 2020 Dubaï World Expo is het grootste evenement ooit gehouden in het Midden-Oosten. Op een oppervlakte van 4,38 km² brengt de expo voor het eerst 192 landen samen onder het motto Connecting People. En als we het niet over technologie hebben, wat verbindt dan de meeste mensen? Natuurlijk, een goede sigaar. Dus je begrijpt dat Carlito en zijn partners dit evenement niet konden missen.

Maar nu is het tijd (zullen sommige lezers zeggen) voor de proeverij.

Ik heb een mooie lichtgekleurde cape met subtiele aders die duidelijk zichtbaar zijn en hem een levendiger aanzien geven. Het voelt zacht aan, een beetje zoals fluweel van zeer goede kwaliteit.

Een laatste overpeinzing en dan komt het heilige uur van het aansteken. Een rechte snede, een koude trekking die me nu al ontzag inboezemt. Ik ben in Khor Dubai met zijn 500 ton zware schepen van smaken of zijn natuurreservaat van 20.000 trekvogels, want met het palet van aroma's voor de verlichting kan ik alleen maar naar een andere staat van bewustzijn migreren. Achtertuin, walnoot, ceder, hoge kwaliteit pure chocolade, gelooid leer, groente, espresso koffie, witte peper...

Ik steek een lucifer aan, wacht even tot de zwavelgeur is verdwenen (ja, een oude reflex die niet meer nuttig is) en steek de voet van mijn sigaar aan. Het opstarten verloopt correct en zonder enige moeite.Arturo Fuente


De rook brengt de eerste smaken van zwarte peper en kruidnagel voordat hij afzwakt om me mee te voeren naar andere aromatische landen; en ik kom in een gewas van groene asperges, room en cederhout, maar de rivierstroom trekt me al in de richting van versgemalen sterke koffiebonen, nootmuskaat, vers gemaaid gras.

Als ik voorbij de eerste paar trekjes met volle smaak kom, schommelt mijn vitola onophoudelijk tussen mild en medium. De rook heeft een goed volume en vult de kamer snel, terwijl de trek perfect is.

Nauwelijks genoeg tijd om mijn gedachten op een rijtje te zetten en de heersende wind uit de Perzische Golf voert me naar kaneel, droog leer, amandelen, zwarte peper en een vleugje citrus.Arturo Fuente


Mijn vitola gaat door de Straat van Hormuz naar een zeer respectabel medium-sterkte niveau. Bij twee tests bleef de verbranding goed, in ieder geval was menselijk ingrijpen niet nodig.

Langzaam maar zeker komt mijn proeverij tot een einde en levert zijn stroom van nieuwe ontdekkingen: rood fruit, hooi, gegrild vlees, kaneel, pinda's meesterlijk omhuld met room en vette aarde.

Wat me ook opvalt, is de hoeveelheid rook die van het begin tot het einde bleef hangen.

Laten we gek doen, nog twee trekjes! Nu voel ik de hitte met een waarschuwingssignaal: het is tijd om te stoppen.

Nog een peuk die niet in de vuilnisbak belandt: wat van de aarde komt, gaat terug naar de aarde.

De proeverijen werden uitgevoerd op twee puros met speciaal geselecteerde tabakken uit de reserves van Chateau Fuente, 12,7 cm voor een cepo van 52.

Conclusie: ik kan zonder aarzeling zeggen dat dit de beste sigaar is die ik ooit gerookt heb en toch heb ik er al een heleboel geproefd.

Het heeft een rijk palet aan smaken, een perfecte trek en een meer dan goede verbranding. Deze sigaar nam me zonder enige moeite mee op reis, maar daarvoor is er maar één ding dat je moet onthouden: tot rust komen voor je hem aansteekt en dan de tijd nemen om te savoureren.

De Fuente-clan heeft het weer geflikt met het ontwerp van deze vitola voor ons plezier.

Ik kan u de prijs niet zeggen omdat hij hier niet wordt verkocht, maar ik kan de Zwitserse lezers wel zeggen dat u hem hier kunt vinden voor een prijs tussen 80€ en 90€, afhankelijk van de civet en de valuta.


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c