Accéder au contenu principal

Black Label Memento Mori Lonsdale (Nederlands)

Black Label

Memento Mori

LonsdaleBlack Label


James Brown, die ons sigaren met een volle body gaf die nauw verband hielden met zijn leven, ik denk dat deze Memento Mori in dezelfde categorieën zal vallen.

Wie kent niet de uitdrukking Ave Imperator, morituri te salutant? Maar hier is het over een andere dood dat Jacobus tot ons spreekt; wij zijn ver van de gladiatoren en de arena's van Rome, hij spreekt tot ons over onze dood die elke dag dichterbij komt.

Hij legt uit dat hij zijn ouders op zeer jonge leeftijd verloor en dat deze pijn hem deed beseffen dat het leven kort kan zijn en dat je het niet alleen ten volle moet leven, maar ook moet vechten voor je dromen en je doelen moet bereiken. Elke dag dat je wakker wordt is een geschenk, maar hoe zit het met morgen?

Dit is de betekenis van de naam die voor deze reeks werd gekozen, Memento Mori, wat betekent dat men zich herinnert dat men zal sterven.

Zoals gewoonlijk opteert James voor slechts 3 modules (twee die in België op de markt worden gebracht: Robusto en Lonsdale). James legt uit dat het in het begin een fabriekssigaar was, maar dat hij hem zo goed vond dat hij hem wilde delen met de amateurs die wij zijn.

Pas op voor de rest, deze sigaar is ten strengste verboden voor hooi rokers, beginners en mensen die niets op hun maag hebben, zoals mijn vriend Yves Bran zou zeggen: hij begint sterk en gaat weer omhoog in kracht.Black Label


Ik heb een echt zwarte dekblad met een ring, die ik traditioneel zou noemen voor degenen die Black Label sigaren kennen. Het is zwart en wit met de beroemde schedel en gekruiste botten en de naam van de reeks. Memento Mori


Wat de roker die ik ben, en ook veel van mijn vrienden, aanspreekt, is het horloge aan de zijkant. Het lijkt op een zakhorloge met een stopwatch. De wijzers zijn gestopt op 7:29.

Maar waarom deze keer? Het moet veelzeggend zijn, want zelfs in het octrooi van het merk staat: een klok met een wijzerplaat tussen de twee (NDA de schedel en de botten), waarvan de wijzers ongeveer de tijd 7:29 aangeven.

Angela Brown zal me het antwoord geven: Deze sigaar heeft een grote persoonlijke betekenis, maar niet de precieze tijd aangegeven. Ik hoop dat ik je niet te veel teleurgesteld heb.

Bij persoonlijke analyse, in feite als je goed kijkt, heeft deze klok of dit horloge geen opwindmechanisme zoals in het verleden. Het doet me meer denken aan een zandloper van tijd; tijd die opraakt naar het moment dat gepland is voor onze Grote Reis. Ik denk dat de tijd door het ontwerp is bevroren, maar dat in werkelijkheid de wijzers non-stop draaien en de klok in tegengestelde richting loopt en onze tijd seconde voor seconde aftelt.

Het is tijd voor mij om te beginnen aan de kleine alchemistische dood die moet komen van deze proeverij.

Dus ik maak een rechte snede, ik steek de voet in brand en het licht op als een fakkel in de nacht.

De rook komt eraan. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om u te zeggen dat ik niet vrijwillig een droge trek heb verricht omdat ik ± weet wat mij te wachten staat en ik de verrassing van de ontdekking wil bewaren. Deze brengt me een verrassende mix: ik vind zwarte peper vanaf het begin van mijn proeverij, maar ook cacao en een mooie sensatie van pruimen.

Deze vitola is een gedurfd concept, vooral omdat bij retro-olfactie de peper milder wordt, witte peper en er is ook wat kaneel.Balck Label


Tot nu toe gaat alles goed en perfect, een sublieme balans, een perfecte trek en verbranding. Ik ben in een medium-hoge intensiteit.

Ik blijf voorzichtig proeven, want dit is echt niet het soort sigaar dat men verslindt: men moet de tijd nemen, zonder te vergeten dat als het leven voorbijgaat, men ook moet genieten van de goede momenten.

Ik verlaat de cacao en betreed een enorme uitgestrektheid van minimaal 75% pure chocolade, vette aarde, karamel, kaneel en altijd de sterke aanhoudende peper (rode peper).

De intensiteit verlaat de medium zone en komt in de sterke zone, wat een smakenpalet met zich meebrengt dat niet erg gevarieerd is, maar dit wordt duidelijk gecompenseerd door zijn evenwicht en rijkdom.

Ik ben al een tijdje buiten de tijd, niet in mijn herinneringen maar meer in een veranderde staat van bewustzijn. De tijd verstrijkt nog steeds, maar dat heeft geen invloed op mijn gewaarwordingen, ik ben zen, kalm en ontspannen.

Dit is nogal paradoxaal bij zo'n krachtige sigaar, maar ja, hij ontspant me; of misschien is het de dosis nicotine die mijn hersenen in een wattencocon brengt.

Net als ik op het punt sta mijn snor te verbranden, land ik en de magie is verbroken, maar de smaken zullen nog lang blijven.

Mijn drie proeverijen werden gedaan op een Lonsdale formaat van 16,51 cm voor een cepo van 46.

Dekblad : Maduro Broadleaf Pennsylvania (U.S.A.)

Omblad: Habano (Ecuador)

Vulling : Nicaragua

Samenvattend: alweer een geweldige sigaar van James Brown die alle fijnproevers die op zoek zijn naar sensaties in een bepaalde kracht, zal bekoren.

Ik kan niet wachten om de Robusto versie te ontdekken, maar in de tussentijd zal ik zeker een paar exemplaren van deze zeer goede Lonsdale in voorraad hebben.

En ik kan u alleen maar uitnodigen om te doen wat ik heb gedaan, om naar uw civetwinkel te gaan om deze sigaar te ontdekken en uw eigen ontdekking te doen.

Prijs op het moment van schrijven: 16,90€.

Voel je vrij om je proefimpressies achter te laten onder dit artikel.


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c