Accéder au contenu principal

ADVentura The Royal Return King's Gold Robusto (nederlands)

ADVentura

The Royal Return 

King's Gold 

RobustoADVentura

Nog een nieuw merk op ons grondgebied, ADVentura van ADV & McKay Cigars Co. SRL.

Aangezien dit het eerste artikel is dat ik over dit merk schrijf, is een beetje geschiedenis wel op zijn plaats.

Neem de stad Zürich (ook hier in Zwitserland), daar zet je de Cuba d'Oro-Fine Artisanal Cigars, een etablissement dat club & sigarenlounge combineert met de marketing van artisanale sigaren die in andere Zwitserse en Duitse civets praktisch niet te vinden zijn.

De eigenaar, Marcel Knobel, reisde in 2015 naar de Dominicaanse Republiek op zoek naar een fabrikant die aan zijn eisen kon voldoen.

Zijn zoektocht was moeizaam en moeizaam tot hij aankwam bij de William Ventura Tabacalera die gerund wordt door zijn zoon, Henderson Ventura.

Zijn doel was een producent te vinden die de best mogelijke kwaliteit in zijn producten had en waarvan de consistentie van zijn productie het keurmerk van uitmuntendheid droeg. Zoals Henderson later zou zeggen: "Ventura en Knobel streefden voor elke melange naar een al dente point, d.w.z. de lagen van verschillende tabakken die elkaar aanvullen in plaats van met elkaar te concurreren, om evenwicht en complexiteit te bereiken.

Maar daar houdt het verhaal niet op, want Marcel heeft eisen voor ADVentura, hij wil dat deze nieuwe onderneming gebaseerd is op drie fundamentele pijlers: complexiteit, diversiteit van smaakprofielen binnen het merk zelf en, tenslotte, een unieke verpakking. Deze grote liefhebber van geschiedenis wil ook een merk creëren dat anders is dan andere, een merk waarvan de lijnen historisch met elkaar verbonden zijn, waardoor een wereld wordt gecreëerd die de sigarenliefhebber door verschillende aspecten van de geschiedenis leidt.

Zo wordt de eerste reeks de ontdekkingsreiziger genoemd, dan de navigator & de veroveraar... Om tenslotte uit te komen bij wat ons vandaag interesseert, de koninklijke terugkeer.

Deze reeks is onderverdeeld in twee categorieën: één gewijd aan de Koningin en één aan de Koning.

Men kan gerust zeggen dat zij deze reeks beschouwen als het meesterwerk van hun werk. De cirkel is rond.

Eindeloze uren van mentale en fysieke kracht leverden ADVentura en McKay het recht op om het eiland Kiskeya (Santo Domingo) te regeren. Zij veroverden dit rijke land niet om hun macht en kracht te tonen, maar om gebruik te maken van de overvloed aan bladeren op het eiland om nieuwe smaken te ontwikkelen. Ze verkennen, varen en veroveren, om het geschenk te bieden van kameraadschap, nostalgie en tijd. Een geschenk waarmee geen enkele andere ontdekkingsreiziger is teruggekeerd naar de Koning en de Koningin. En met die gave, een reputatie die ver reikt. Het echte werk begon met het in detail uitwerken van elk kenmerk van dit onontgonnen gebied. Zij hebben gewerkt om hemel en aarde met elkaar te verbinden, en zulke unieke smaken te ontwikkelen (samenvatting van de presentatie van het assortiment op de website van ADVentura)

En vanavond pak ik de Royal Return King's Gold Robusto aan.ADVentura


De Robusto's worden gepresenteerd in een houten kist met touw, die wat weg heeft van een schatkist, zoals een ontdekkingsreiziger die terugbrengt naar de koning die hem op zijn expeditie stuurde.ADVentura


De Robusto's worden gepresenteerd in een houten kist met touw, die wat weg heeft van een schatkist, zoals een ontdekkingsreiziger die terugbrengt naar de koning die hem op zijn expeditie stuurde.

De dekblad is nogal rustiek maar toch aantrekkelijk. Het is olieachtig en heeft een metalen ring. Ik hou van dit type ring omdat hij gemakkelijk kan worden verwijderd en voor verzamelaars is er geen risico dat hij scheurt. Ik hou van deze stijl van ring omdat hij gemakkelijk te verwijderen is en voor verzamelaars is er geen risico dat hij afscheurt, of tenminste kan worden verwijderd zodra je erin geslaagd bent het overlappende deel van de ring af te pellen, want op dit punt, Oufti, plakt hij.ADVentura


Vanaf het begin heeft ADVentura gekozen voor een logo in de vorm van een schild met de 3 letters ADV gescheiden door een gevorkt kruis dat in de heraldiek kracht geeft aan het schild, zelfs als het, zoals hier, omgekeerd is. De kleur verandert al naar gelang de serie, hier is de metalen ring verguld, op de zijkanten staat ADVENTURA van Henderson Ventura en The Royal Return. Dus laten we aan de slag gaan! Laten we verder gaan met de reis.

De reis begint met de traditionele snij- en aansteekceremonie.

Als het vuur van de lucifer in contact komt met de voet van mijn vitola, ontbrandt het meer dan behoorlijk. Vanaf het begin geeft mijn sigaar een vrij subtiele en complexe reeks smaken vrij: cacao, vanille, kaneel, gedroogd fruit, cederhout, amandel, anijs en pure chocolade.

Allemaal in een romig koffiebad.

De romigheid vervaagt, het leer en de koffie gaan in de aanval met een konvooi zwarte peper, maar het is meesterlijk ingehouden, het bouwt op zonder ooit op zijn krachtigst te zijn.

De trek is perfect en de verbranding is goed.

Ik zet mijn thuiskomst voort met een mengsel van hooi, Labradorthee, gelooid leer en altijd zwarte peper en sterke koffie.

Ik ben niet uit de tijd gezogen door deze proeverij maar het blijft een zeer aangenaam moment met een goed uitgebalanceerde sigaar die varieert van een medium tot een medium-sterkte.

Mijn proeverijen waren van 3 sigaren van 12,7 cm voor een cepo van 52.

 

Dekblad : Connecticut Broadleaf (USA)

Omblad : San Andrés (Mexico)

Vulling : Dominicaanse Republiek, VS, Nicaragua

 

Conclusie: een sigaar die meteen gerookt kan worden omdat hij gemaakt is van 5 jaar oude tabak en eenmaal gerold blijft hij nog 4 maanden in de kelder. Hij is super goed uitgebalanceerd en geconstrueerd, want bij de 3 tests was de trek perfect en de verbranding vereiste slechts bij één exemplaar een kleine rectificatie.

Het gaf me een mooie hoeveelheid rook en ik denk dat ik het regelmatig in mijn humidor zal hebben.

Dus beste lezers, ga naar uw plaatselijke civetwinkel en koop een exemplaar of twee en maak uw eigen indruk. Zoals gewoonlijk kijk ik uit naar uw feedback en/of commentaar bij dit artikel.

Prijs op het moment van schrijven: 14,40€.

Ik laat jullie maar want ik heb een afspraak met de parels van de koningin voor nieuwe avonturen.


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c