Accéder au contenu principal

Cigar Lounge 33 (Nederlands)

Cigar Lounge 33

Rhode-St-Genèselounge 33


De buitenlandse reiziger maakt ook deel uit van mijn levenskeuze; daarom neem ik mijn stok mee en nodig ik u uit mij te volgen om de Cigar Lounge te ontdekken. Omdat ik een interview heb met een van de oprichters: Philippe Denis. 

Gelukkig ben ik er al eens geweest met mijn vriend Yves B., want ik moet toegeven dat de plek niet gemakkelijk te vinden is, alsof je je een weg naar binnen moet verdienen. 

Ik stop voor een grote glazen kubus; zodra ik binnenkom, gebeurt er iets magisch. Waow wat een prachtige energie circuleert er in dit gebouw! 

Volg de gids, ik geef je een rondleiding.Lounge 33


Aan uw linkerhand bevindt zich het loket waarachter u wordt geïnformeerd over het principe van 33, en waar u uw aankopen kunt betalen. In het midden van de grote kamer, in een zeer mooie opstelling, staan rookbenodigdheden, herderslamp, cigarillo's...Lounge 33


Achterin achter glas, het heilige der heiligen, de humidor bewaakt door een dubbele schuifdeur. Natuurlijk, zoals bij alle goede civetkatten, moet je toegang krijgen tot deze kamer. 

Dus we gaan het humidorgedeelte binnen, de deuren sluiten automatisch achter ons. 

Aan de muren hangen cederhouten rekken, met een ongelooflijke keuze aan sigaren uit verschillende streken. In het midden van de kamer staan nog glazen kasten die ook gevuld zijn met sigaren. Het is ruim, je kunt alles zien en ik moet toegeven dat de keuze ingewikkeld is, er zijn zoveel goede dingen. 

Aan de rechtermuur, de lockers van de leden. Phil en JB hechten veel belang aan discretie, dus op de deuren van deze, staan geen namen maar alleen nummers die overeenkomen met de leden. Het bevochtigingssysteem is een juweeltje van technologie, stil en zeer efficiënt. 

Ik nodig u nu uit de humidor te verlaten en naar de ingang van de winkel te gaan; want links van u (dus rechts als u binnenkomt) is de trap om op de verdieping te komen.lounge 33


Op de overloop, aan uw linkerhand (boven de onderste toonbank) is een bar met een zeer mooi aanbod van alcohol, aangezien de wetgeving niet toestaat dat alcohol wordt geschonken in de rookruimte. 

Vóór u leidt een gang naar de toiletten; en tenslotte, het grootste gedeelte van de verdieping, gereserveerd voor de Cigar Lounge.Lounge 33


Deze is grotendeels van glas en weer bewaakt door een vergrendelingssysteem. Als je deze eenmaal gepasseerd bent, kom je op een plek die me doet denken aan een club, een sociëteit of gewoon een beroemde Londense herenclub. Het is er gezellig, een geweldige energie met zijn spiegels, zijn lederen Chesterfield stoelen. 

Wat opvalt als je door de deur loopt, is dat er ondanks het aantal zitplaatsen niet de geringste tabaksgeur hangt. De verklaring komt van het dubbele rookafzuigsysteem. De vloer en het plafond zijn doorboord met kleine gaatjes, vanaf de vloer wordt de lucht naar binnen geblazen en vanaf het plafond wordt de muffe lucht naar buiten gezogen. Uiteraard is dit complexe systeem berekend om elk ongemak te vermijden: er is geen koudegevoel door de pulserende lucht, en geen afzuiggeluid. 

Tot zover de rondleiding. Om bij dit juweeltje te komen, moet je nog steeds kiezen voor een van de 2 opties die de bazen hebben opgezet. 

Ofwel neem je een lidkaart (je hebt drie formules: goud, zilver, brons), die je toegang geeft tot de Lounge, kortingen, uitnodigingen voor evenementen... Ik nodig je uit om een kijkje te nemen op hun website pagina. Ofwel neemt u uw sigaren mee in de humidor en betaalt u een toegangsprijs van 10 euro. Het nadeel van deze formule is dat u een plaats heeft als de Lounge niet volledig door de leden wordt bezet.


horacio


Het is tijd voor mij om te gaan zitten met een Orval en een Horacio Heritage n°2 sigaar (het artikel volgt nog) en wat vragen te stellen aan de bazen, nou ja aan Philippe want na mij begroet te hebben is Jean-Baptiste weggeglipt omdat er geen gebrek aan werk is.lounge 33


Waarom heb je deze plek gekozen om je te vestigen? 

Phil : Ik ben niet nieuw in deze business, maar ik miste iets, ik droomde van een eigen plek. Waterloo staat bekend als economisch interessant, dus kozen we dit gebied. Na enige studie en onderzoek kozen wij voor Rhode-St-Genèse omdat er niets in de buurt was (NDA de dichtstbijzijnde civetwinkel is op 8 km afstand). 

Ik begrijp het lidmaatschapskaartsysteem heel goed, maar ik maak me een beetje zorgen over de formule van 10 euro, aangezien de amateur zijn sigaren nog steeds hier zal kopen en consumeren, kunt u me meer vertellen? 

Phil : In de eerste plaats is het een soort filtering, we willen het aanzien van het etablissement behouden zodat iedereen welkom is, maar niet op een of andere manier. We willen geen mensen in slippers, korte broeken... Er is ook het feit dat onze leden in aantal toenemen en het is ondenkbaar dat we hen de toegang moeten weigeren omdat de Lounge vol is met mensen die op doorreis zijn. Dus dit recht van toegang rechtvaardigt hun aanwezigheid, ze zijn een beetje als leden voor een dag. 

En weet u Ker, wij hebben heel ons hart in dit project geïnvesteerd, het was ook duur (NDA ik heb de totale kosten van het project vernomen, ik zal ze u niet discreet meedelen maar ik kan u verzekeren dat het veel geld is), en dit systeem van 10 euro of lidkaart is ook een kleine return on investment. 

Ik merkte in de humidor dat ondanks een grote keuze aan merken, modules... er enkele merken zijn die wat meer uitgelicht zijn, is daar een reden voor? 

Phil : Ik neem aan dat je het over Horacio sigaren hebt en over die welke door Media Rueda gedistribueerd worden; daar zijn inderdaad eenvoudige redenen voor. Ik heb goede sigaren leren waarderen (NDA hij heeft het over de constructie, de trekking...); Christof werd mijn mentor op dit gebied en behalve dat hij een vriend was, gaf hij me regelmatig goed advies, het is een beetje hem die me heeft gepusht om het Lounge 33 avontuur te beginnen en aangezien ik Media Rueda's reeks van goede sigaren vind, is het een beetje een wederdienst om ze in de schijnwerpers te zetten. Ik ontdekte deze sigaren tijdens een reis naar Zwitserland en tijdens een avond bevond ik mij naast een vriend van de fabrikant; wij konden het goed met elkaar vinden. Hij was ook een sigarenroker, dus nam ik de sigaar die ik gepland had en het bleek een Horacio te zijn. Hij bracht me in contact met de fabrikant en zo kwamen zijn sigaren naar mij en naar België. Maar zoals je hebt gezien, is er ruimte voor andere grote merken. Ik denk dat de sigarenliefhebber die bij ons komt, zijn geluk zal vinden bij de proeverij die hij gepland heeft. In mijn verleden kon ik geen Habano-specialist zijn, ik heb zelfs de opleiding gevolgd en ben geslaagd voor het diploma in Cuba. 

Na nog een paar discussies, neem ik afscheid van Philippe met de belofte om terug te komen. 

Lounge 33 is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 14.00 tot 22.00 uur, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur en zondag van 14.00 tot 19.00 uur (kijk op de website voor het schema van Covid). Door enkele problemen is het niet mogelijk een plaats in de rookkamer of op het terras te reserveren. 

Naast de website kun je ze ook volgen op Facebook en Instagram 

Concluderend: ik ben er al veel geweest en ik vind dit de mooiste plek in Wallonië en Brussel. Ik kan u alleen maar uitnodigen om het te ontdekken. Ik weet dat een aantal van u trouw is aan dit etablissement, omdat de omgeving aangenaam is, u rustig kunt roken zonder op een anti-rook stemming te vervallen. Persoonlijk, ondanks de afstand, denk ik dat ze me weer zullen zien. Dank aan Phil voor zijn beschikbaarheid en aan Jean Baptiste, ook al hield het werk hem een beetje buiten de discussie.


 

 

            

 

  

  

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c

Barbãr Rouge

Barbãr Rouge Brasserie Lefevbre Si vous suivez le blog, vous connaissez déjà la blonde et l’amour que je lui porte. Et bien ce soir, je teste pour vous la Barbãr Rouge. Qui dit bière aux fruits, dit obligatoirement l’avis de ma fille. Ce n’est pas du tout du machisme ; non je ne pense pas que c’est une bière de femme, mais je reste persuadé que pour ce genre de bière, un avis féminin est important. Je ne ferai pas de grands discours sur l’étiquetage car bien qu’il soit rouge, il est fort semblable à celui de la Barbãr blonde. Une grosse différence attire quand même mon attention : si sur la blonde l’étiquette met en avant le fait que c’est une bière forte et au miel, ici le forte à disparu et au miel est remplacé par aromatisée au miel. Cela demande quelques explications et c'est Cécile F. (Responsable Marketing & Communication de la brasserie) qui va me les donner, il s'agit en fait d'un problème de législation :  Sur l'étiquette, il est indiqu

Praline au tabac Macanudo Inspirado Black

C’est lors d’une soirée ChezDan que j’ai eu l’occasion de découvrir cette praline très particulière, réalisée par Frédéric Doumont. Cet ancien chimiste reconverti en chocolatier a appris que Julien faisait une dégustation de rhum et cigares, cela lui a donné l’idée de développer une praline spéciale pour l’évènement. Il m’explique que c’est un vrai travail d’alchimiste qui a demandé plusieurs tests. Au début, il a travaillé avec le tabac du macanudo inspirado black gordito et le chocolat noir, mais le résultat n’était pas satisfaisant car le tabac se faisait sentir trop bas dans la gorge, cela était désagréable et pouvait même faire tousser. Fréderic a donc modifié son chocolat pour le remplacer par un chocolat au lait. Il a commencé par fumer sa crème puis a utilisé de l’infusion de feuilles de tabacs pour l’incorporer dans sa praline. Il me conseille de mettre tout en bouche, de prime abord la praline goûte simplement le bon chocolat mais quand il commen

Furia

Un nom qui a déjà fait couler beaucoup d’encre sur les réseaux sociaux, ce qui me fait penser aux 3 passoires de Socrate, mais le but de cet article n’est pas de polémiquer mais de vous faire découvrir cette marque. Cette gamme de 3 cigares est une nouvelle marque de Didier Houvenaghel (dh Boutique Cigars), déjà bien présent dans le monde du cigare avec des marques comme La Ley, La Preferida ou Nicarao, en collaboration avec Abdel Fernandez. Didier est aussi un fan de mythologie, comme on peut s’en rendre compte avec l’habillage de la boite de La Ley ou le choix du nom Nicarao. Il ne va pas déroger à la règle pour cette gamme. Furia, Déesses sombres à deux visages de la mythologie grecque, sont aussi connues sous le nom des Bienveillantes. Elles sont chargées d'exécuter la sentence des juges. Elles poursuivent les coupables avec acharnement et ne laissent aux criminels aucun repos, elles les tourmentent sans relâche.   Mais sont aussi protectrices