Accéder au contenu principal

Cigar Lounge 33 (Nederlands)

Cigar Lounge 33

Rhode-St-Genèselounge 33


De buitenlandse reiziger maakt ook deel uit van mijn levenskeuze; daarom neem ik mijn stok mee en nodig ik u uit mij te volgen om de Cigar Lounge te ontdekken. Omdat ik een interview heb met een van de oprichters: Philippe Denis. 

Gelukkig ben ik er al eens geweest met mijn vriend Yves B., want ik moet toegeven dat de plek niet gemakkelijk te vinden is, alsof je je een weg naar binnen moet verdienen. 

Ik stop voor een grote glazen kubus; zodra ik binnenkom, gebeurt er iets magisch. Waow wat een prachtige energie circuleert er in dit gebouw! 

Volg de gids, ik geef je een rondleiding.Lounge 33


Aan uw linkerhand bevindt zich het loket waarachter u wordt geïnformeerd over het principe van 33, en waar u uw aankopen kunt betalen. In het midden van de grote kamer, in een zeer mooie opstelling, staan rookbenodigdheden, herderslamp, cigarillo's...Lounge 33


Achterin achter glas, het heilige der heiligen, de humidor bewaakt door een dubbele schuifdeur. Natuurlijk, zoals bij alle goede civetkatten, moet je toegang krijgen tot deze kamer. 

Dus we gaan het humidorgedeelte binnen, de deuren sluiten automatisch achter ons. 

Aan de muren hangen cederhouten rekken, met een ongelooflijke keuze aan sigaren uit verschillende streken. In het midden van de kamer staan nog glazen kasten die ook gevuld zijn met sigaren. Het is ruim, je kunt alles zien en ik moet toegeven dat de keuze ingewikkeld is, er zijn zoveel goede dingen. 

Aan de rechtermuur, de lockers van de leden. Phil en JB hechten veel belang aan discretie, dus op de deuren van deze, staan geen namen maar alleen nummers die overeenkomen met de leden. Het bevochtigingssysteem is een juweeltje van technologie, stil en zeer efficiënt. 

Ik nodig u nu uit de humidor te verlaten en naar de ingang van de winkel te gaan; want links van u (dus rechts als u binnenkomt) is de trap om op de verdieping te komen.lounge 33


Op de overloop, aan uw linkerhand (boven de onderste toonbank) is een bar met een zeer mooi aanbod van alcohol, aangezien de wetgeving niet toestaat dat alcohol wordt geschonken in de rookruimte. 

Vóór u leidt een gang naar de toiletten; en tenslotte, het grootste gedeelte van de verdieping, gereserveerd voor de Cigar Lounge.Lounge 33


Deze is grotendeels van glas en weer bewaakt door een vergrendelingssysteem. Als je deze eenmaal gepasseerd bent, kom je op een plek die me doet denken aan een club, een sociëteit of gewoon een beroemde Londense herenclub. Het is er gezellig, een geweldige energie met zijn spiegels, zijn lederen Chesterfield stoelen. 

Wat opvalt als je door de deur loopt, is dat er ondanks het aantal zitplaatsen niet de geringste tabaksgeur hangt. De verklaring komt van het dubbele rookafzuigsysteem. De vloer en het plafond zijn doorboord met kleine gaatjes, vanaf de vloer wordt de lucht naar binnen geblazen en vanaf het plafond wordt de muffe lucht naar buiten gezogen. Uiteraard is dit complexe systeem berekend om elk ongemak te vermijden: er is geen koudegevoel door de pulserende lucht, en geen afzuiggeluid. 

Tot zover de rondleiding. Om bij dit juweeltje te komen, moet je nog steeds kiezen voor een van de 2 opties die de bazen hebben opgezet. 

Ofwel neem je een lidkaart (je hebt drie formules: goud, zilver, brons), die je toegang geeft tot de Lounge, kortingen, uitnodigingen voor evenementen... Ik nodig je uit om een kijkje te nemen op hun website pagina. Ofwel neemt u uw sigaren mee in de humidor en betaalt u een toegangsprijs van 10 euro. Het nadeel van deze formule is dat u een plaats heeft als de Lounge niet volledig door de leden wordt bezet.


horacio


Het is tijd voor mij om te gaan zitten met een Orval en een Horacio Heritage n°2 sigaar (het artikel volgt nog) en wat vragen te stellen aan de bazen, nou ja aan Philippe want na mij begroet te hebben is Jean-Baptiste weggeglipt omdat er geen gebrek aan werk is.lounge 33


Waarom heb je deze plek gekozen om je te vestigen? 

Phil : Ik ben niet nieuw in deze business, maar ik miste iets, ik droomde van een eigen plek. Waterloo staat bekend als economisch interessant, dus kozen we dit gebied. Na enige studie en onderzoek kozen wij voor Rhode-St-Genèse omdat er niets in de buurt was (NDA de dichtstbijzijnde civetwinkel is op 8 km afstand). 

Ik begrijp het lidmaatschapskaartsysteem heel goed, maar ik maak me een beetje zorgen over de formule van 10 euro, aangezien de amateur zijn sigaren nog steeds hier zal kopen en consumeren, kunt u me meer vertellen? 

Phil : In de eerste plaats is het een soort filtering, we willen het aanzien van het etablissement behouden zodat iedereen welkom is, maar niet op een of andere manier. We willen geen mensen in slippers, korte broeken... Er is ook het feit dat onze leden in aantal toenemen en het is ondenkbaar dat we hen de toegang moeten weigeren omdat de Lounge vol is met mensen die op doorreis zijn. Dus dit recht van toegang rechtvaardigt hun aanwezigheid, ze zijn een beetje als leden voor een dag. 

En weet u Ker, wij hebben heel ons hart in dit project geïnvesteerd, het was ook duur (NDA ik heb de totale kosten van het project vernomen, ik zal ze u niet discreet meedelen maar ik kan u verzekeren dat het veel geld is), en dit systeem van 10 euro of lidkaart is ook een kleine return on investment. 

Ik merkte in de humidor dat ondanks een grote keuze aan merken, modules... er enkele merken zijn die wat meer uitgelicht zijn, is daar een reden voor? 

Phil : Ik neem aan dat je het over Horacio sigaren hebt en over die welke door Media Rueda gedistribueerd worden; daar zijn inderdaad eenvoudige redenen voor. Ik heb goede sigaren leren waarderen (NDA hij heeft het over de constructie, de trekking...); Christof werd mijn mentor op dit gebied en behalve dat hij een vriend was, gaf hij me regelmatig goed advies, het is een beetje hem die me heeft gepusht om het Lounge 33 avontuur te beginnen en aangezien ik Media Rueda's reeks van goede sigaren vind, is het een beetje een wederdienst om ze in de schijnwerpers te zetten. Ik ontdekte deze sigaren tijdens een reis naar Zwitserland en tijdens een avond bevond ik mij naast een vriend van de fabrikant; wij konden het goed met elkaar vinden. Hij was ook een sigarenroker, dus nam ik de sigaar die ik gepland had en het bleek een Horacio te zijn. Hij bracht me in contact met de fabrikant en zo kwamen zijn sigaren naar mij en naar België. Maar zoals je hebt gezien, is er ruimte voor andere grote merken. Ik denk dat de sigarenliefhebber die bij ons komt, zijn geluk zal vinden bij de proeverij die hij gepland heeft. In mijn verleden kon ik geen Habano-specialist zijn, ik heb zelfs de opleiding gevolgd en ben geslaagd voor het diploma in Cuba. 

Na nog een paar discussies, neem ik afscheid van Philippe met de belofte om terug te komen. 

Lounge 33 is geopend van dinsdag tot en met donderdag van 14.00 tot 22.00 uur, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 24.00 uur en zondag van 14.00 tot 19.00 uur (kijk op de website voor het schema van Covid). Door enkele problemen is het niet mogelijk een plaats in de rookkamer of op het terras te reserveren. 

Naast de website kun je ze ook volgen op Facebook en Instagram 

Concluderend: ik ben er al veel geweest en ik vind dit de mooiste plek in Wallonië en Brussel. Ik kan u alleen maar uitnodigen om het te ontdekken. Ik weet dat een aantal van u trouw is aan dit etablissement, omdat de omgeving aangenaam is, u rustig kunt roken zonder op een anti-rook stemming te vervallen. Persoonlijk, ondanks de afstand, denk ik dat ze me weer zullen zien. Dank aan Phil voor zijn beschikbaarheid en aan Jean Baptiste, ook al hield het werk hem een beetje buiten de discussie.


 

 

            

 

  

  

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c