Accéder au contenu principal

Illusione Fume d'amour Capistranos (Nederlands)

Illusione

Fume d'amour

CapistranosIllusione


Het Huis van Davidoff presenteert ons het nieuwe gamma van zijn portfolio, Illusione de Dion Giolito (het is dus een partnerschap, Davidoff verdeelt zijn sigaren voor Europa, niet zoals de sigaren van Bobby Newman die een overeenkomst zijn tussen de fabrikant en Davidoff Benelux).

Deze reus met het uiterlijk van een mengeling van Elvis, Rockabilly en Wolverine begon zijn carrière achter de toonbank van een civetwinkel in Reno (Nevada); het was een ontdekking voor hem en het begin van een mooie carrière. 

In die tijd waren er veel merken en modules die niet werden verkocht in de civet die hem in dienst had; ik moet zeggen door de winkelketen die hem in dienst had. 

Daarom opende hij in 2004 zijn eigen winkel in dezelfde stad, omdat hij wist dat hij niet zou concurreren met zijn vroegere baas en er zelfs van kon leven. Het moet gezegd dat in die tijd de meeste klanten vertrokken met een paar goedkope sigaren zonder zich zorgen te maken over de fabrikant, het soort tabak dat ze bevatten of wat anderen erover zeiden. Gewoon voor het plezier om de zeldzame parel te ontdekken en misschien te vinden die hun gehemelte waardeert. 

Al snel wilde hij zich onderscheiden en daarom was hij de eerste die het merk Davidoff naar de regio bracht. Het kostte hem een investering van 30.000 dollar maar het was een winnende weddenschap want het merk werd al snel zijn bestseller samen met de Arturo Fuente. 

Op een dag, toen hij een Nicaraguaanse sigaar rookte, besloot hij zijn eigen merk te maken dat hij Illusione zou noemen, en zijn eerste lijn was in 88, het jaar dat hij naar Nevada terugkeerde.illusione


Dion is een fervent aanhanger van samenzweringstheorieën, in feite staat op zijn website zijn merk sigaren op dezelfde voet als een map die misinformatie heet. 

In het algemeen geef ik weinig of niets om de overtuigingen van sigarenfabrikanten maar hier onmogelijk om anders te doen aangezien hij er vele malen naar verwijst op zijn dozen, zijn module namen ... zijn eerste releases heetten MJ 12, MkUltra of hl. 

De MJ 12 sigaar, bijvoorbeeld, is een sigaar ter grootte van een Toro, genoemd naar de Majestic 12 - een geheim team van wetenschappers dat volgens de geruchten in 1947 door president Truman zelf werd samengesteld om buitenaardse ruimteschepen te onderzoeken.

De MkUltra: Dit was de codenaam voor het geheime drugstestprogramma van de CIA, waarbij bewustzijnsveranderende stoffen werden gebruikt op mensen. Het "mk" gedeelte staat voor "mind kontrol".

Wat de hl betreft, dit is de afkorting van Holly Lance, de speer die de zijde van Christus aan het kruis doorboorde en waaraan magische krachten worden toegeschreven.

U zult begrepen hebben dat Dion in feite vanaf het begin op provocatie speelt (op zijn desinformatiepagina staat een artikel over een vermeend spoor van UFO's op de maan, de rest heeft het over zijn bedrijf).Illusione


Hij zegt vaak: kijk niet naar de vrijmetselaars- of illuminati-symbolen op mijn dozen om een idee te krijgen van hoe serieus mijn sigaren zijn, want de sigaren in elke doos hebben een hoger onderliggend thema. Vanaf het begin wilde hij namelijk Nicaraguaanse sigaren maken die smaakten naar sigaren uit Nicaragua voordat de tabaksvelden werden gedecimeerd door de Sandinistische oorlogen van de jaren zeventig. 

Voor deze reeks, evenals voor Illusione Epernay, wilde de fabrikant zijn sigaren veel Franser maken, met de naam Fume d'Amour, wat vertaald kan worden als de liefde voor het roken. 

Het wordt hier op de markt gebracht in drie reeksen: Viejos, Capistranos, Concepcions.

 


Illusione


En vanavond, proef ik de Capistranos om mijn gevoelens met jullie te delen. 

Maar voor ik verder ga, moet ik u vertellen over twee belangrijke dingen in deze proeverij. Deze sigaar heeft geen ligero tabak, alleen Viso Jalapa en Seco d'Esteli. Ik heb nooit een indicatie gevonden van hoe oud mijn bladeren waren, maar als ik naar de doos kijk, is er een stempel die de boksdatum geeft: 2017. 

Deze twee dingen zullen een grote rol spelen in hoe ik er over denk.Illusione


Ik heb een nogal vette cape en koffie latte of zelfs karamel kleur, het is versierd met een nogal minimale ring (trouwens ik heb een vergrootglas nodig om het te lezen), het is rood, goud, gebroken wit, lichtgeel en zwart met aan de voorkant: HECHO EN, FUME D'AMOUR, NICARAGUA (made in Nica) en op de zijkant: ILLUSIONE 

Ik maak mijn gereedschap klaar en ik begin met een rechte snede.

De trek is perfect, de lucht circuleert goed en brengt me room, witte peper en een licht zoet aspect.

De vlam van de aansteker zet de voet van mijn proeverij van de dag in vuur en vlam, de rook doet zijn werk, hij voert het ballet van smaken naar mijn mond, mijn tong, mijn gehemelte, het begin van mijn keel voordat ik het uitspuug als de adem van de draak.

Het volgende trekje brengt me kamperfoelie, cederhout, geroosterde noten en witte peper

Bij het derde trekje is er geen twijfel mogelijk, ik zit in de categorie oude tabak, goed gerijpt en gerijpt. Let op als ik zeg dat ik niet bedoel dat mijn tabak te droog is of dat hij geen smaken heeft, integendeel de wikkel is vrij elastisch en de smaken zijn zeer aanwezig. Nee, wat ik bedoel is dat we juist niet de kanten hebben die voor mij bijzonder onaangenaam zijn, de kruidigheid, het krachtige mineraal, de ammoniak.

Ik zit in een mengeling van hooi, geroosterde noten, ahornsiroop, met een lichte wijziging van de peper die een tikkeltje zwarter wordt, maar mijn vitola blijft van een gemiddeld niveau.

En bing, zonder enige uiterlijke manifestatie, wordt de peper rood, doet de cacao zijn intrede en brengt de karamel, de kaneel, een zoete citroenachtige toets mee.

En de intensiteit gaat omhoog van medium naar medium-hoog.

De trekking blijft perfect, evenals de verbranding.

Het enige persoonlijke punt van zorg is dat ik in een pollenfase zit, waardoor de tabak even in het begin van mijn keel krabt (gelukkig heeft dit verschijnsel zich bij de andere twee proeverijen niet meer voorgedaan). 

Ik hou echt van dit soort proeverijen, waarbij het smakenpalet een goed evenwicht in mijn proeverij achterlaat door een ballet op te voeren dat de Dood van de Zwaan waardig is. 

Een laatste lang trekje en ik leg mijn kleine peuk in de asbak om het te verwelkomen in zijn mooie dood.

Mijn proeverijen werden uitgevoerd op een Capristanos sigaar van cepo 56 voor een lengte van 15,24 cm, de sigaar is een puro Nicaragua.

Dekblad : AAA Cafe Corojo (Nicaragua), Ik herinner u eraan dat de A een premium tabak is dus de                         AAA vertel ik u niet ...

Omblad : Nicaragua 

Vulling : Criollo 98, Corojo 99 (Nicaragua) 

Tot besluit: deze sigaar heeft me op verschillende punten gescoteerd, mijn eerste verrassing wil ik danken aan de magie van Dion om een middelsterke sigaar te maken zonder ligero tabak, dan is deze afwezigheid van ammoniak en zure mineraal voor mij een groot pluspunt. 

Ik heb een zeer goed moment van proeven doorgebracht, ik kan niet wachten tot het einde van het dieet zodat ik het kan testen met alcohol, maar ik ben ervan overtuigd dat ik met water smaken kon voelen die in alcohol zouden zijn verdronken. 

Deze sigaar heeft leven, fles en geschiedenis, Nicaragua voor de revolutie, ik weet niet de exacte leeftijd van de tabakken op het moment van de oogst, maar ik weet wel dat ze sinds 2017 in dozen zijn gedaan. Dit alles heeft een prijs, dus sommigen zullen de kaart trekken deze sigaar is duur, inderdaad het heeft zijn prijs, maar hoeveel vitolas hebben we geproefd van lagere prijzen en we waren niet verzadigd of tevreden tot het punt van het nemen van een tweede in het proces? En vergeet nooit dat ons dierbare land een belastingverhoging van minstens 50% oplegt. 

Kortom, ik raad u aan er gewoon in te springen en uw eigen mening te vormen. Deze sigaar wordt hier ook verkocht in Robusto (Viejos) en Corona (Concepcions)

Prijs op het moment van schrijven: Viejos: 15 euro, Capristanos: 18,5 euro en Concepcions: 17 euro

Ik wacht op uw commentaar en feedback onder dit artikel.Illusione

Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c