Accéder au contenu principal

Skull 77 El Unico (Nederlands)

Skull 77

El Unico

LAURENT TAHA



Skull 77


Hier is een sigaar merknaam die een beetje uitleg nodig heeft...

Het begon allemaal voor Laurent in 2010, toen hij Marc Niehaus, oprichter van het merk, ontmoette tijdens een Vegas de Santiago proeverij. Deze dag zal voor hem blijven als een vriendschappelijke liefde op het eerste gezicht en de stroom zet zich snel tussen hen. Sommigen van u, beste lezers, zullen dit gevoel heel goed begrijpen. 

3 jaar later nodigt Marc Laurent voor de tweede keer uit naar Dortmund. Terwijl hij bezig is, kijkt Laurent naar de menigte van toeschouwers. Wanneer zijn blik wordt gevangen door twee motorrijders, maakt dat een vonk in hem los. 

Even later zegt hij tegen Marc: Ik ga een sigaar maken met een schedel als ring, als de wereld van de sigaren breder is geworden door de democratisering ervan, vind ik dat het aan evolutie ontbreekt, een beetje lol. 

Het idee van de Schedel was geboren. Geen revolutionaire sigaar, maar wel de sigaar die ik graag in de civets zou aantreffen en waarvan de verpakking mij aanspreekt, evenals de grootte van de module, de assemblage en de verpakking.



Skull 77


Laten we het eens hebben over de verpakking, de doos van 15 sigaren is zwart met inscripties in zilverwit. Met op het deksel de beroemde schedel die de 77 draagt en een sigaar rookt. Deze is wat ik noem van het grafsteen type, omdat net als bij de Hiram & Solomon sigaren, het deksel in een groef kan schuiven en ze dus direct in de civet worden gespot. 

Hoewel we tot eind 2020 hebben gewacht om deze sigaren in onze civets te vinden, zag de eerste module het daglicht op 7.7.2014.

Mijn vitola heeft een mooie bruine wikkel met hier en daar wat adertjes, hij is versierd met de beroemde schedelring.



Skull 77


Skull 77


Het is tijdens een zoen met Marc en Laurent dat ik mijn eerste proeverij doe, dus maak ik van de gelegenheid gebruik om hem te vragen me meer over deze ring te vertellen.



Harley


Hij legt me uit dat toen hij aankwam op de grootste bijeenkomst van Harley Davidson liefhebbers aan de Franse Rivièra in Grimaud (het Eurofestival Harley Davidson in Grimaud), hij een kunstenaar uit de vrije hand had gevraagd om zijn helm, die hij een beetje flauw vond, op maat te maken.



Skull 77


De artiest die strippen deed (een van de meest populaire technieken om zijn auto, zijn fiets, zijn helm aan te passen. Het bestaat erin decoratieve lijnen op de carrosserie of de koolstofvezels te schilderen of aan te brengen) tekende volgens zijn instructies een schedel met gekruiste beenderen en dit is het exemplaar dat hij lichtjes had aangepast voor zijn ring. 

De 77 op de schedel is het jaar van zijn geboorte, en natuurlijk heeft de schedel een sigaar in zijn mond. 



Terminator


De uitleg houdt daar niet op, want hij heeft ook een rood oog. Zo kom ik te weten dat Laurent naast sigaren en harleys ook een fan is van Arnold, niet die met Willy, maar de voormalige gouverneur van Californië en sigarenliefhebber, Arnold Schwarzenegger. En het rode oog is een verwijzing naar zijn favoriete rol, want hij heeft het Terminator-pak al 6 keer gedragen. 

Een veelheid van sterren en een 77 in helder rood completeren de ring. 

Op de achterkant staat het adres van de website en ook "Never give up" (in het Engels), nog een knipoog naar iemand die Laurent hoog in het vaandel draagt: Sir Winston Churchill.



Skull 77


Het ritueel van het snijden en aansteken van mijn tweede test is nu aan de gang, ver weg van het gezoem en de kronkelingen van het leven, en ik daal af naar mijn drakenhol (mijn geestelijke verzorgings- en meditatieruimte) om er ten volle van te genieten. De muziek van een AC/DC concert komt uit de luidsprekers, waardoor het traditionele geluid van de heilige trommel verandert (ja, Laurent, alles is heilig bij de indianen, een grapje over de pijp). Een laatste moment van concentratie, en ik besluit een rechte snede te maken, omdat ik het riskant zou vinden om de varkensstaart van mijn vitola te blijven draaien, het is een beetje klein en zou geen groot genoeg gat maken en zelfs het risico lopen de cape te beschadigen. 

Rauw, de draw lijkt me super goed met lichte smaken ook al voel je de peper in de rug die in de startblokken staat. 

Als Hell's Bells begint, breek ik een lucifer en nader hem tot de voet van mijn proeverij, hij ontsteekt en een mooie rook vult mijn hol.

De eerste geur die in me opkomt is die van oud gelooid leer, een beetje zoals het hertenvel van mijn trommel of het elandvel van mijn sisiwan, gevolgd door roomkoffie, klei en een witte peper met een vleugje kaneel.

De verbranding is erg goed, want enige vertraging maakt het goed.



Skull 77


De as is compact, althans op de sigaar, en grijs van kleur. 

Mijn peper evolueert naar een rode peper gekenmerkt door zijn lengte in de mond maar goed omhuld door aroma's van cederhout, eik en sterke koffie evenals een fijne sensatie van amandelen.

Mijn proeverij geeft me nu een beetje varen met nog steeds leer en hout, ik kom ook in een donkere chocolade fase (72%) gekruid met kardemom en nootmuskaat.

Tegen het einde besluit ik het zijn mooie dood te laten sterven omdat mijn snor brandalarm sensoren aan staan.

De proeverijen werden gedaan op 3 sigaren van 12,7 cm voor een cepo van 58

Dekblad : Habano 2000 (Ecuador)

Omblad : Habano 2000 (Ecuador)

Vulling : Peru, Dominicaanse Republiek, Nicaragua

Conclusie: ik heb een sigaar van mooie constructie met vrij veel body en een breed scala aan smaken. Deze heeft een zeer goede balans in de retro-smaken test. Een middelsterke sigaar die me niet mee op reis nam, maar wel de verdienste heeft dat hij me meeneemt naar het verleden. Ik denk dat het geschikt is voor verschillende soorten liefhebbers, ik persoonlijk zal er regelmatig een paar in mijn kelder hebben. Ik had het goed over motorrijders, harleys dus wat ik hoop is dat sommige mensen er geen blok aan zullen slaan zoals bij een ander merk met de beroemde schorpioen en tieren over de sigaar zonder hem zelfs maar geproefd te hebben. 

Prijs op het moment van schrijven van dit artikel: 15 euro


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c