Davidoff Year of the Ox (Nederlands)

Davidoff

Year of the OxDavidoff


Het traditionele Chinese Nieuwjaar nadert snel (12 februari 2021) en daarom brengt het Huis van Davidoff voor het 10e jaar een bijzondere sigaar uit.

Ter herinnering:


Davidoff Cuvée Selection 2012 Year of the Dragon (6 x 52)

Davidoff Limited Edition 2013 Year of the Snake (7 x 48)

Davidoff Limited Edition 2014 Year of the Horse (6 x 60)

Davidoff Limited Edition 2015 Year of the Sheep (6 1/2 x 54)

Davidoff Limited Edition 2016 Year of the Monkey (6 1/2 x 50)

Davidoff Limited Edition 2017 Year of the Rooster (6 3/4 x 50)

Davidoff Limited Edition 2018 Year of the Dog (7 x 50)

Davidoff Limited Edition 2019 Year of the Pig (6 x 56)

Davidoff Limited Edition 2020 Year of the Rat (6 x 52)

Davidoff Limited Edition 2021 Year of the Ox (6 x 60)Davidoff


Dus voor het 9e achtereenvolgende jaar hebben hun Meester-Mengers een uitzonderlijke sigaar ontworpen om dit belangrijke moment in het leven van de Chinezen te markeren.Davidoff


Zoals gewoonlijk kozen ze voor een doos met een rood en een gouden deksel, twee van de hoofdkleuren van China. Je vindt ze op de vlag van het land, maar niet alleen omdat rood de kleur is van vuur en geluk, maar ook van feesten, bruiloften... geel is de kleur van geluk, wijsheid en cultuur. Het is ook de keizerlijke kleur, de kleding van de keizer van China was altijd geel.

Voordat ik verder ga met mijn beschrijving van de doos, laat me even uitwijken...Davidoff


Het jaar van de os wordt vaak vertaald als het jaar van de os, wat niet helemaal juist is omdat het Chinese karakter (niú) dat gebruikt wordt voor os betekent vee, dus het zou het jaar van de koe, stier, bizon, os, vaars kunnen zijn... 

Aangezien de term runderen deze categorieën inneemt, is het in Vietnam het jaar van de buffel, in Tibet het jaar van de koe...

Einde van de ()

Dit rode deksel is volledig gevuld met kleine gele rechthoekjes en bij nader inzien is het eigenlijk een weergave van hoornenparen.

In het centrum vinden we altijd in gele letters (of) Davidoff, Jaar van de Os. En daartussenin staat een vee met een hoge kop, geslepen hoorns en een opgeheven staart, allemaal symbolen van een trots dier dat klaar is om op te laden. Dit is een voorbode van een rijke en betrouwbare proeverij, afwachten en zien.

Natuurlijk zijn de elementen van de doos te vinden op de tweede ring net onder de klassieke Davidoff-ring.Davidoff


Als ik mijn vitola uit het cellofaan haal, merk ik meteen dat de cape van hoge kwaliteit is, glanzend en vrij vettig. Na een lang moment van bezinning en respect voor het werk achter het maken van deze sigaar, besluit ik mijn ritueel van knippen en aansteken te oefenen. 

Met opzet sla ik de koude trekfase over en ga direct naar de ontsteking. De voet ontbrandt perfect en een mooie rook begint zich met kracht en kracht te verspreiden. 

Ik voel meteen een zachte oude lederen kant, gezien de naam van mijn vitola stel ik me voor dat het koeienhuidleer is, ik heb ook een mooie dosis gedroogde kruiden met een zoete hint van vloeibare honing.Davidoff


Ik ga verder met het proeven van mijn Triple Waterloo, en ik kom langzaam aan in een ander smaakgebied. Deze keer duik ik in een cederbos met een vleugje hazelnoot en room. Hier en daar ruik ik kruiden als witte peper, een beetje nootmuskaat. 

Mijn bier combineert goed met mijn vitola, zelfs als ik bij de tweede proeverij de voorkeur geef aan koffie.

Mijn sigaar neemt iets toe in intensiteit en geeft aroma's van pure chocolade, sterke koffie en altijd deze crème die het geheel omhult.Davidoff


De constructie blijft perfect, de tocht is een nieuw jaar waardig en de verbranding is netjes en perfect. 

Ik besluit om de retro-olfactie te doen en ik ben zeer verrast door de intense pikantheid die ik in mijn neusgaten vind tot het punt dat ik tranen in mijn ogen heb.

Mijn vitola laat me nog steeds reizen en ik denk aan al die advertenties van de Osborne groep en zijn beroemde stieren die we vroeger langs drukke wegen zagen, vaak op heuvels, zodat het silhouet van de hemel en van veraf te zien was.

Maar nu was het tijd om terug te keren en dit juweel in de asbak te laten liggen en te genieten van het moment van plezier dat voorbij is.

Lang daarna heb ik nog steeds de smaak te pakken. Een zoete smaak en helemaal niet agressief. Degenen die mij volgen weten dat ik met mijn allergieën vaak last heb van jeukende kelen, maar deze keer niet.

Mijn Gordo is 15,2 cm voor een 60 cepo met een vrij interessante mix.

Dekblad : Dominicaanse Republiek

Omblad : Sumatra (Ecuador)

Vulling : Esteli Visus / Condega Visus (Nicaragua) Mejorado Visus / Yamasa Visus (Dominicaanse Rep.)

Tot slot: een sigaar die zijn prijs heeft, maar die het verdient, gezien het werk dat er achter zit, de mix en vooral (als amateur) de zeer goede tijd die er aan wordt besteed.

Een sigaar met een gemiddelde intensiteit met een sterk punt naar het einde toe, en als het goed is, twee ringen die zonder problemen kunnen worden verwijderd.

Dus als je Chinees Nieuwjaar en/of Valentijnsdag met ons wilt vieren, adviseer ik je om naar een Davidoff-dealer te gaan. Let op het is een beperkte oplage, er zijn slechts 13.900 sigaren voor de wereld dus wacht niet de dag ervoor.

Prijs op het moment van de proeverij : 36 euro.


Commentaires