Davidoff Benelux (Nederlands)

Davidoff

BeneluxDavidoff


Velen kennen Francis Vandenheuvel en/of Pedro Coomans, maar daar houdt het Davidoff Benelux team niet op.
davidoff
Pascal Lorie (General Manager Benelux & U.K.)

Davidoff
Hervé Cauchie (Sales Manager Benelux)

Aangezien ze, de werknemers niet meegerekend, twee andere, even belangrijke mensen heeft: Hervé Cauchie (Sales Manager Benelux) en Pascal Lorie (General Manager Benelux & U.K.), ik had een afspraak bij hen in Jette.

Na een koffie ontving Pascal mij in een kantoor om met mij te praten over de veranderingen en projecten ten opzichte van 2017 waar ik zijn vriend en voorganger Jean-Christophe Hollay had ontmoet. 

Maar ik kom hier later op terug, want ook al volg ik niet de chronologische volgorde van de bijeenkomst, je weet mijn lieve lezers dat ik mijn artikelen graag met vragen en antwoorden afsluit.

Dus laten we naar de verschillende magazijnen gaan. Alles wordt geplaatst, gerangschikt naar de markt, pijptabak, korte broek of lange vullers.

Wat u bijvoorbeeld moet weten is dat, in tegenstelling tot Cubacigar Benelux, alle sigaren door het distributiemagazijn in Duitsland gaan, zodat ze al een deel van het administratieve gedoe met de douane vermijden omdat ze uit een Europees land komen. Het is ook in Duitsland dat in de regel de waarschuwingen voor de Belux zijn aangebracht. Maar, zoals bij alle andere fabrikanten, hebben ze nog steeds de belastingstrips. Davidoff verkoopt per doos aan zijn erkende distributeurs, maar met de mogelijkheid om ze per stuk door te verkopen, en aangezien België een tweede motto heeft: Waarom het eenvoudig maken als ingewikkeld zo goed werkt, zijn ze verplicht om niet alleen een fiscale strook op de doos te zetten, maar ook om er een op elke sigaar te zetten. Dit is dus een tijdrovende klus.

Hun beleid is ook om binnen 24 uur te leveren (voor zover mogelijk). Om dit perfect onder de knie te krijgen, is er een bufferruimte waar de sigaren in de best mogelijke omstandigheden worden bewaard en al voorgeborduurd. Natuurlijk bindt dit het kapitaal, maar het is de prijs van een kwaliteitsservice.

 

Tijd voor vragen en antwoorden.

 

  • Pascal, in 2017 J.C. Hollay vertelde me dat je voor het Huis van Davidoff op de markt bracht: Davidoff, Camacho, Griffin's, Avo, Cusano en Private Stock. Is dat nog steeds het geval? Private Stock, ik heb er nog nooit van gehoord, kun je me er meer over vertellen?

We hebben inderdaad deze merken, waaraan nu Psyko7 is toegevoegd. Wat Private Stock betreft, is het eigenlijk een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding als je de Davidoff-kwaliteit in een betaalbare en kwalitatief hoogwaardige sigaar wilt hebben. Maar Private Stock is een behoorlijk nicheproduct op de Benelux-markt. 

Aan de andere kant hebben we een zeer groot project voor 2021 dat het een beetje vroeg is om aan te kondigen, maar blijf op de hoogte, we zullen u alles vertellen over een paar maanden.

Dit nieuwe merk zou heel goed een van onze doelstellingen kunnen dienen: het bereiken van amateurs die niet speciaal naar civets gaan, maar die graag een goede wijn of een goede alcohol willen kopen bij specialisten en die geïnteresseerd zijn in een sigaar bij hun proeverij.

 

  • Ik denk dat het idee niet slecht is, want dat de eigenaar van de wijnwinkel ook zijn sigaren moet kennen, ik ben altijd verbaasd om te zien dat Roch & Florence (terwijl ze in de restaurantbusiness zitten) hun keuze van sigaren perfect beheersen, zelfs beter dan sommige civet eigenaren en ik heb het niet specifiek over Davidoff maar in het algemeen.

Weet je, Ker, onze distributeurs hebben alles wat ze nodig hebben om te slagen. Regelmatige bezoeken van onze vertegenwoordigers, snelle levering, geen of zeer weinig voorraad, de academie (we hebben zelfs net de Camacho academy geopend) (N.D.A. de Davidoff Academy en de Camacho zijn multimediale opleidingen in de vorm van modules die de distributeurs in staat stellen om hun productkennis te verbeteren). 

En voor de amateurs hebben we nog steeds onze 4 winkels en onze distributeurs zijn toegenomen tot 63 voor de Benelux (zie onderstaande lijst).

 

  • Op Benelux-niveau geen verandering met partnermerken?

Nee, afgezien van het feit dat we Bobby Newman niet meer in Nederland distribueren, is dit overgenomen door een ander. Anders hebben we een nieuw project, maar het is echt veel te vroeg om erover te praten, want het is echt in de studiefase.

 

  • Ik heb gehoord dat Henke Kelner met pensioen gaat, zal dat iets veranderen bij Davidoff?

Nee, ik denk al dat Henke zal blijven, dat wil zeggen dat hij minder zal reizen, hij zal niet echt meer meedoen, maar hij zal altijd een oogje in het zeil houden. Om het eenvoudig te zeggen, ik denk dat mensen zoals hij nooit echt met pensioen gaan. En dan is er nog een gegarandeerde opvolging omdat hij zijn opvolger al had opgeleid.

 

  • Ik vind het jammer dat je Davidoff-accessoires kunt vinden, maar geen van je andere merken staat zelfs niet op je officiële website in Genève.
davidoff

davidoff


Wij zijn gebonden aan de Belgische en Europese wetgeving inzake tabak en in dit geval vooral aan de wetgeving die ons verbiedt om reclame te maken. U moet weten dat Davidoff en Zino niet alleen tabaksmerken zijn, maar ook geregistreerde handelsmerken in accessoires. En daarom vind je hier sigarenknippers, asbakken, humidors (Ironisch genoeg kreeg ik bij thuiskomst een pakketje met een Avo-asbak op het net besteld).

Er worden ons regelmatig nieuwe wetten opgelegd. In 2025 zal er waarschijnlijk het nieuwe Track & Trace systeem zijn (al van kracht voor sigaretten en roltabak) (N.D.A., elk artikel zal een code moeten hebben evenals elke doos, elke kartonnen doos voor transport, elke container ... dit om iedereen in staat te stellen het pad van een artikel te volgen, ik denk niet dat er een parallelle markt voor sigaren is, dus deze nieuwe maatregel heeft geen zin, behalve die van vervelende distributeurs, maar die verbindt mij alleen maar). 

We eindigen ons interview op een minder formele manier, altijd met onze maskers en de afstand, dan neem ik afscheid van Pascal & Hervé door hen te bedanken voor hun beschikbaarheid voor deze uitwisseling.

Tot slot: ik denk dat Davidoff Benelux bij dit team in goede handen is, je kunt door met hen te praten voelen dat ze nog steeds gepassioneerd zijn over wat ze doen en dat het Huis van Davidoff nog enkele goede dagen voor de boeg heeft, ook al is het niet gemakkelijk om een plaatsje in de zon te houden in de wereldwijde sigarenmarkt, maar ik denk dat het zich positioneert als een van de toonaangevende merken.Avo


Om mijn dag af te ronden en mijn asbak te dopen, heb ik de twee nieuwe Avo's Zuid en Noord gerookt, het artikel volgt binnenkort.


Dealer Davidoff Benelux

Belgique

ARTHURES CVBA - KORTIJK          8500   Kortrijk                          

BEHIKE CVBA - BRUGGE               8000   Brugge                            

CAJEPHI BVBA                            3000   Leuven                           

CARLO-TROUSSART                     4030   Grivegnee                       

CARTOUCHES CVBA - HASSELT     3500   Hasselt                           

DE KELLE                                   3090   Overijse      

DE WOLF                                   9300   Aalst 

DECONINCK Marleen                   8790   Waregem     

DELPORTE                                 6061   Montignies Sur Sambre     

LETTERLAND                              9700   Oudenaarde

HET BOEK                                  8620   Nieuwpoort 

HOYO CVBA - UKKEL                    1180   Bruxelles     

HUIS WINDELS N.V.                     2800   Mechelen     

IN DEN ECHTE ROKER                  3740   BILZEN        

L'AMATEUR DU CIGARE  SPRL       1300   Wavre         

LONCKE - VANCAILLIE CHRISTINE 8500   Kortrijk       

MAISON DEMOULIN SPRL              4000   Liège

MAISON LECLERCQ SPRL              4000   Liège

OP DE LOGEN BVBA                    2440   Geel  

PARTAGAS CVBA – KNOKKE           8300   Knokke        

ROBAINA BV - ANTWERPEN           2000   Antwerpen   

ROMEO CIGARES SPRL                  5000   Namur         

SPRL SHOP NIGHT AND DAY         1410   Waterloo     

LE ROI DU CIGARE                      1000   Bruxelles     

VAN-MATT BVBA                         1500   Halle 

VIERSTRAETE JOS BVBA               8400   Oostende     

X-PRESSE                                   8930   Rekkem       

VANDEVENNE                             3600   Genk

 

Luxembourg                   

ARS Exploitation S.A.        9647   Doncols       

Romain Terzi                    8008   Strassen      

Liberte 56                        1930   Luxembourg

La Vinotheque                  8832   Rombach-Martelange       

El Aficionado                    6940   Niederanven

CIGAR HUMIDOR SARL       2721   Luxembourg

 

Nederland

De Compagnie                                     4811 XV        Breda

De Oude Leeuw                                   2281 CC        Rijswijk       

Egbert Broers                                      1811 NE        Alkmaar      

Fa. A.M. van Lookeren                         1181 ZH        Amstelveen 

Fa. C.J. van Werven                            7311 LK        Apeldoorn   

Fa. Lensen Sigaren B.V.                        5911 JR        Venlo

G. de Graaff sigaren                            2514 ER        Den Haag    

Hartman Cigars & More                        1017 PC        Amsterdam 

Havana House Voet & Zn                      2011 PW       Haarlem      

Hollandia Sigaren                                4524 CK        Sluis  

J. Wilke Tabak                                    6811 DJ        Arnhem       

Lensen Tabak                                      6811 GH       Arnhem       

Mees Tabak & Leenheers                      5211 HM       Den Bosch   

P.G.C. Hajenius                                  1012 KZ        Amsterdam 

Primera Wouters                                 6006 CX        Weert

Rokerspaleis Marcella                          2311 JS        Leiden

Sigarenhandel Piet van Kuyk                 5611 JW       Eindhoven   

Sigarenmagazijn Wilmer                      2611 CR        Delft  

Sigarenspec. v.d. Loosdrecht                3901 AZ        Veenendaal 

Sigarenspec. W. Schimmel                    7201 KS        Zutphen      

Sigarenspeciaalzaak De Pijpelaar           7622 CL        Borne

Tabak.Spec..Zaak Ben Everse                4551 CG       Sas van Gent

Tabaksspeciaalzaak De Oude Tijd           3512 BN        Utrecht       

Tabaksspeciaalzaak Robbe                     5046 NJ        Tilburg        

Van Dalen Cigars Rotterdam                 3011 LG        Rotterdam   

Van Toor Cigar Enjoyment                    2404 AV        Alphen aan de Rijn 

Van Werven Tabak B.V.                        7310 LR        Apeldoorn   

Primera Grooteman                              1620 JC        Hoorn NH     

Sigarenmagazijn Goossens                    6211AZ         Maastricht    


Commentaires