Commander Bond, James Bond alias 007 (nederlands)

 

Commander Bond,

James Bond alias

007bond


Als ik je vertel: droge Martini met een olijf geschud en niet geroerd, Aston Martin... Denk je direct aan de beroemdste geheim agent ter wereld, de beroemde 007.

Het is Sean Connery, geboren op 25 augustus 1930 in Edinburgh, Schotland, die de eerste deze rol in beeld bracht en voor 7 films : James Bond 007 vs Dr No (1962), Good Kisses from Russia (1963), Goldfinger (1964), Operation Thunder (1965), We Only Live Twice (1967), Diamonds Are Forever (1971) en Never Again (1983), onofficiële film van de franchise. 

In de boeken van Ian Fleming is Bond een zware roker maar vooral van sigaretten, en uit de eerste film blijkt Sean een sigaret te roken. Inderdaad, we moeten wachten tot Roger Moore regelmatig Romeo Y Julieta sigaren in filmproducties ziet. 

Toch lijkt Sean ook een liefhebber van goede vitolas te zijn, maar hij gaf er de voorkeur aan het concept van Ian te respecteren en koos zelfs voor een partner van het sigarettenmerk voor deze films.

Dit is niet de laatste keer dat hij de rol van spion op zich neemt voor Hare Majesteit zoals in The Rock.L'Homme qui voulu être roi


De filmografie van deze Grote is indrukwekkend als Koning, Leeuwenhart in Robin Hood, Prins van de Dieven of Arthur in Lancelot, de Eerste Ridder. Hij wilde zelfs zelf koning zijn.incorruptible


Politieagent in de rijzende zon, de onaanraakbaren... 

Militair in The Longest Day, The Crime of the Orient Express, A Bridge Too Far, Presido, In Pursuit of Red October Cuba...Nom de la rose

Highlander


Hoe kunnen we het niet hebben over de Naam van de Roos, de Highlander, Indiana Jones en de Laatste Kruistocht of Medicijnman, Hart van de Draak of Hoge Acrobatiek? 

Van 55 tot 2012 nam hij deel aan 71 films, waarvan hij er 8 produceerde.

Verschillende feiten markeerden zijn leven.

In 1990 zette hij zich in voor de onafhankelijkheid van Schotland door een van de belangrijkste donateurs van de Scottish National Party te worden en door actief campagne te voeren bij elke verkiezing.Sir Sean Connery


In juli 2000 werd hij Sir Sean Connery toen hij werd geridderd door koningin Elizabeth II, die hem het insigne van Ridder toekende. Trouw aan zichzelf presenteerde hij zich op de ceremonie, gekleed in alle traditionele Schotse regalia. 

In juli 2005 besloot hij met pensioen te gaan na de ontgoocheling van de idioten die nu in Hollywood zijn en de ongemakken tijdens de opnames van The League of Extraordinary Gentlemen.

Hij zou verschijnen in een film over Saladin en de kruistochten die in Jordanië gefilmd had moeten worden, maar producent Mustapha Akkad werd gedood bij de aanslagen van 9 november 2005 in Amman en de film werd afgelast.

Hij komt in 2012 weer uit zijn pensionering om zich een weg te banen naar een animatiefilm, hij kon niet weigeren als we weten dat de film bekend staat als The Guardian of the Highlands.Bond


Als een goede Schot is Sean een scotch whisky liefhebber, en toch zal hij ook daar Ian's boeken respecteren en in On ne vit que deux fois is het Japanse Suntory dat hij zal drinken, hij zal dan een reeks van reclame maken voor dit merk.
Jim Beam


Pas in 1987 dronk Bond (Timothy Dalton) in Killing Is Not Playing een Jim Beam whisky. Maar lang voor hem gebruikte het merk Bond (Sean Connery) in zijn reclamecampagnes. Met de beroemde slogan: 

Smaak is onderscheidend.

De man is Sean Connery.

De bourbon is JIM BEAM.Laphroaig


Maar buiten het werk om klopt zijn hart nog steeds voor Schotland en in 2006 heeft het American Film Institute (AFI) Sean een 40-jarige fles Laphroaig toegekend voor zijn hele carrière. Het is naar schatting 1.800 dollar waard. 

Het beroemde merk Tomatin brengt op twitter een eerbetoon aan hem: 55 jaar geleden bracht Sean Connery de eerste James Bond tot leven. Bond mag dan een martini-man zijn, Sean geeft de voorkeur aan scotch.Dewar's


En toch, bij mijn weten, heeft deze grote amateur slechts één Schots merk geadverteerd: Dewar's.cigar aficionado


Ook al stond hij op de cover van Cigar Aficionado, en in een telefonisch interview voor The Herald in 2000, legde hij de journalist duidelijk uit: Kijk, ik rook nu een sigaar, terwijl ik uit het raam kijk en Stirling Castle in de verte kan zien. Het is een prachtig uitzicht en weet je wat, ik sta daar gewoon, dankbaar voor wat ik heb en trots. (Beleefde manier om hem te vertellen dat hij moet pissen), Sean is vrij discreet over de sigaren die hij consumeert.film

bond


Zelfs als sommige foto's lekken zoals bij zijn vriend Roger Moore, of met een sigaar en een glas whisky tijdens een schietpauze... 

Deze grote kunstenaar met 26 filmprijzen en talrijke onderscheidingen, die hield van het gezinsleven, de eenvoud en vooral van zijn Schotland, maakte op 31 oktober zijn grote reis in zijn slaap.

Het is duidelijk dat bij het horen hiervan het belangrijk is om te onthouden dat tabaks- en alcoholmisbruik zeer slecht is voor de gezondheid, ook al is hij op 90-jarige leeftijd vertrokken.

Slainte Meneer Connery en bedankt dat u me liet dromen.Kilt

Nom de la rose


Meer foto's op de FaceBook-groepCommentaires