DIESEL HAIR OF THE DOG TORO (Nederlands)

 

DIESEL

HAIR OF THE DOG

TORODiesel


Het merk Diesel (op de markt gebracht door STG) heeft opnieuw een beroep gedaan op Tabacalera AJ Fernandez Cigars de Nicaragua S.A. om zijn assortiment uit te breiden met een nieuwe sigaar met een grappige naam, aangezien deze kan worden vertaald als Poil de Chien. Het is in feite een afkorting van Haar van de hond die je bijt, een spreekwoordelijke uitdrukking in de Engelse taal die vooral verwijst naar alcohol die wordt geconsumeerd om de gevolgen van een kater te verzachten. Thuis is het alsof je de volgende dag een biertje drinkt, je moet het kwaad met het kwaad genezen. 

Deze uitdrukking zou afkomstig zijn uit de Oegarische mythologie (regio van Syrië) die zegt dat de Scheppersgod, de vader van Baäl, op een dag een kater had na een buiger. De tekst bevat een recept voor een balsem die op het voorhoofd van de god wordt aangebracht, die bestaat uit "hondenhaar" en een deel van een onbekende plant vermengd met olijfolie. 

Oké, we konden het gemakkelijk overzetten op de sigaar, die nooit opstond en zei: ik heb gisteren te veel gerookt. Nou moet je het kwaad genezen met het kwaad, dus een Diesel Hair of Dog zal perfect zijn.


Diesel


In de tussentijd ga ik van deze onder betere omstandigheden genieten. Ik heb een nogal karamelachtige cape met mooie aders,Diesel


een ring die me doet denken aan een hele oude krant. Het heeft in zijn centrum de D van diesel dan HAIR OF THE DOG. Aan de zijkant in witte Diesel letters. 

Een druk op de wikkel geeft me alleen maar een dunne weerstand, niet dat de sigaar slecht gevuld is, helemaal niet, het is een klassiek kenmerk van box-pressed sigaren, ze zijn een beetje zacht. 

Ik ga het ritueel van het snijden en aansteken aanpakken, een moment dat in mijn proeverijen bijna heilig is geworden. Zonder aarzeling oefen ik een rechte snede. Deze laat een stuk van het hoofd van de hond in de asbak vallen. Het maakt me aan het lachen om het zo te schrijven, ik hoop dat ik niet de dierenbescherming op mijn rug heb, noch de puriteinen als ik ja zeg! Ik heb mijn hond gescalpeerd. 

Genoeg gegrapjes, de smaken die ik krijg van een koude tocht zijn witte peper, licht romig en nootachtig. 

Ik maak geen negatieve opmerkingen over de loting. 

Vanaf de eerste soesjes zit ik in de zwarte peper. Dit wordt steeds vaker toegepast op nieuwe sigaren. De rook is vrij overvloedig als je aan deze trekt. 

Aan de andere kant had ik hetzelfde effect in mijn 3 testen, de brokkelige as valt na een goede centimeter. Het klinkt als een signaal, de peper wordt wit en mijn proeverij geeft losse maar prachtig gecombineerde smaken vrij: room, edel hout dat uit de zagerij komt, geroosterde hazelnoten... 

Ik stopte mijn sigaar in de asbak om mijn dorst te lessen, en terwijl het nog niet gevoeld was, komt er een smaak uit als de geur van een kampvuur, als ik mijn ogen sloot kon ik de trommels of zelfs de padvindersliederen op de wakkere nachten horen. 

Plotseling komt de zwarte peper weer op de voorgrond, waardoor de kracht van de smaken toeneemt. Maar het is niet alleen, het hout is goed aanwezig met een dosis honingroom en hazelnoten. 

Mijn tong tintelt, maar het is meer dan redelijk, want ik leg mijn kont neer vlak voor ik mijn vingers verbrand. 

Mijn proeverij gaf me nogal wat overeenkomsten, maar bleef toch anders, met een andere A.J.'s sigaar, de Man van de Oorlog. As die naar beneden valt zonder duidelijke tekenen, uitstekende constructie en verbranding, zwarte peper, hazelnoten...

 

Mijn proeverij werd gedaan op 3 monsters van deze Toro van 15,2 cm voor een cepo van 54.

 

Dekblad : Ecuador

Omblad : Sumatra (Indonesië)

Vulling : NicaraguaDiesel


Tot slot: zelfs als ik niet vertrok, had ik een zeer aangename tijd met deze proeverij. De constructie en de verbranding zijn gewoon perfect. Het is lang geleden dat ik heb gezegd dat STG nog steeds goede vitolas op de markt weet te brengen voor minder dan 10 euro.

Deze sigaar heeft de poot van de meester A.J. terwijl het een noviteit blijft, ik denk dat ik regelmatig wat in mijn kelder zal hebben.

Ik kan u alleen maar aanmoedigen om uw eigen mening te geven en u te adviseren om naar uw burgers te gaan om wat te verwerven.

 

Prijs : 9,9 euro

Ik kijk uit naar uw feedback en commentaar onder dit artikel.

Commentaires