Accéder au contenu principal

Davidoff Robusto Intenso (Nederlands)

 

Davidoff

Robusto Intenso

6 étoilesDavidoff


Een speciale editie is op jacht naar een andere bij Davidoff. Na de zeer goede 53 is het de beurt aan een sigaar die in 2005 werd geboren en die als een intense explosie zijn grote comeback maakt.

Voordat ik verder ga met mijn opheldering, wil ik nog even terugkomen op een fundamenteel aspect van de proeverij. Het is die van een goede harmonie tussen de drank en de sigaar. 

Omdat je later zult zien, het Omer bier is perfect, de Robusto Intenso is gewoon geweldig, maar (excuseer me de uitdrukking) de mix van de twee is in ch...

Dus Davidoff haalt de 6-sterren sigaar eruit, één voor elke tabak die in de samenstelling zit. Een equatoriale wikkel die 5 bladeren van de Dominicaanse Republiek zal bedekken.

      * De eerste ster komt overeen met de tabak Yamasa Visus.

      * De tweede ster is de tabakspiloto Visus uit de Valle del Yaque.

      * De derde ster is San Vicente Mejorado Ligero de Santiago Rodriguez tabak...

      * De vierde ster is de tabakshybride Semilla 254 Visus

      * De vijfde ster is San Vicente Seco tabak

      * De laatste ster is tabak 702 Ecuadoraans.

Er zijn bekende en bewezen namen in deze compositie zoals Yamasa (zoals de gelijknamige Davidoff) en de 702 wikkel (zoals de sigaren uit de serie).

Veel van mijn kennissen laten hun sigaren graag een paar jaar rijpen in hun kelder, soms geeft het goede resultaten maar in dit geval is het niet nodig omdat de sigaren van 4 tot 7 jaar oud zijn.

Naast hun leeftijd die dicht bij de wijsheid ligt, hebben de bladeren een dubbele gisting ondergaan.

Fermentatie is het stadium dat vlak daarna komt. De eerste fermentatie maakt het mogelijk het teveel aan hars uit de bladeren te extraheren. Het is dan noodzakelijk om enkele weken te wachten alvorens de bladeren te sorteren op basis van hun gebruik en op basis van kleur, grootte en kwaliteit. De bladeren zullen in dit stadium vrij zijn van hun centrale nerven. Zo begint de tweede gisting, die de aroma's van de bladeren verfijnt en de resterende onzuiverheden verwijdert.

 


Davidoff

Davidoff


We hebben het over Davidoff, dus de verpakking kan niet zo goed zijn als de sigaren. De doos van tien sigaren heeft een mooie afwerking, er staat op de buitenkant en binnenin het deksel de vermelding DAVIDOFF-ROBUSTO INTENSO en ******. Aan de voorzijde een herinnering dat dit een doos van 10 ROBUSTO is. Tot slot, op de binnenste rand is een koperen plaat met het doosnummer, er waren slechts 10100 voor de wereld.

Dus ik haal mijn sigaar uit zijn cellofaan, de wikkel, hoewel mooi geconstrueerd, heeft mooie ribben die er doorheen lopen, hij is een beetje olieachtig. Het visuele is opvallend, het ziet eruit als een rustiek werk, het brengt me terug naar de ijzerwerkplaats in Papua die vaak zei: "Dit is de ruwe bekisting.Davidoff


Twee ringen in traditionele Davidoff kleuren (gebroken wit en goud) versieren het. Kleine originaliteit op de belangrijkste, vinden we niet de naam van de module maar LIMITED EDITION & GENEVA. Het moet gezegd worden dat de Robusto op de tweede plaats komt met INTENSO.

Ik gebruik een Omer en ga op rituele wijze over tot de ontsteking.

De ontsteking is perfect, een mooie felrode cirkel en er komt veel rook uit. Mijn longen doen hun werk om het vuur te voeden, het vuur komt in het spel en stuurt me terug met een rooksmaak vol met smaken als zwarte peper, sterke koffie en nootjes. Oef, het begint sterk, maar ik ben niet meer verbaasd, want de eerste centimeter op een sigaar geeft me al een tijdje veel pep.

En omdat ik vermoedde dat het daarna afneemt, wordt de peper wit, de koffie romig, gelukkig blijft de pure chocolade hetzelfde.

Maar donder op Brest, wat is deze bitterheid?

Ik ben aan het dromen, het is onmogelijk dat zulke oude bladeren me dat gevoel kunnen geven. Zou ik het mis hebben gehad over de koopwaar...?

Na onderzoek ontdekte ik de oplossing van het probleem, en zoals ik dacht, was het helemaal niet de sigaar. De Omer heeft een zoete bitterheid met zijn drie hopsoorten en toch neemt de alchemie tussen de sigaar en het bier niet op, ik moet een keuze maken het is het een of het ander...

Laat maar, ga terug naar de stomme leeftijd en drink het bier op. Een mondspoeling en we nemen de sigaar die op me wachtte in de asbak. (Voor de goede orde, ik deed de andere twee tests met rode cabernetwijn en water, het was veel gunstiger).

Een of twee aspiraties en mijn vitola scheen duizend keer, ik ging terug op mijn pad op zoek naar Goibniu, de god van de smederij. In deze tweede fase van mijn zoektocht zit ik meer in een Dominicaanse sigaar met zijn dosis vette aarde en cederhout. Allemaal vergezeld van hazelnoten, citrusschillen (gelukkig heb ik het bier op smaak gebracht).

Ik was bang dat ik met deze proeverij aan boord van de Donder van Zeus uit het Asterix Park was geklommen, en wel in de Sirocco van Walibi, terwijl ik op zoek was naar de God van de smederij, het is Vulcan, de God van de vulkanen, die zich aan mij presenteert, want ik heb een terugkeer van rode peper, soms zelfs groene peper, vergezeld van kaneel, kruidnagel, cacao en een licht karamelachtig uiterlijk. Ik verras soms een ietwat lieve kant...

Het enige wat ik betreur is dat het moet stoppen, ik had graag een paar centimeter meer gewild, maar het uur heeft geslagen, we moeten oefenen met het doven van de lichten.

Het kleine sigarettenpeukje ligt trots in de asbak, deze verdient het echt om terug te keren naar Moeder Aarde.

Ik rookte 3 proeverijen van deze Davidoff Robusto Intenso, 13 cm sigaren voor een cepo van 52Davidoff


Dekblad : 702 (Ecuador)

Omblad : San Vicente Seco (Dominicaanse Republiek), tabak die bekend staat om zijn zachtheid.

Vulling : Dominicaanse Rep.

Tot slot: een sigaar die zijn naam goed draagt omdat hij intense en complexe sensaties afgeeft voor een medium-hoge tot sterke kracht +, als het technische informatieblad hem een 3,5/5 geeft zou ik soms zelfs zeggen 4/5.

Ik denk dat Edward Simon, Marketing Director bij Oettinger Davidoff AG. de dapperheid van de meester-mengers goed heeft verwoord als hij zegt: diepe complexiteit, evenwichtige intensiteit en verfijnde smaakreis, waardoor het een ongeëvenaarde sigarenervaring is.

Wat mij betreft, u zult me verontschuldigen, maar ik ben op weg naar mijn favoriete civet op zoek naar wat, en ik nodig u eerlijk gezegd uit om de ervaring te proberen en u te laten opwarmen door de intensiteit ervan.

Prijs : 29 euro

Ik kijk uit naar uw feedback en/of opmerkingen direct onder dit artikel. 
Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c