Davidoff Robusto Intenso (Nederlands)

 

Davidoff

Robusto Intenso

6 étoilesDavidoff


Een speciale editie is op jacht naar een andere bij Davidoff. Na de zeer goede 53 is het de beurt aan een sigaar die in 2005 werd geboren en die als een intense explosie zijn grote comeback maakt.

Voordat ik verder ga met mijn opheldering, wil ik nog even terugkomen op een fundamenteel aspect van de proeverij. Het is die van een goede harmonie tussen de drank en de sigaar. 

Omdat je later zult zien, het Omer bier is perfect, de Robusto Intenso is gewoon geweldig, maar (excuseer me de uitdrukking) de mix van de twee is in ch...

Dus Davidoff haalt de 6-sterren sigaar eruit, één voor elke tabak die in de samenstelling zit. Een equatoriale wikkel die 5 bladeren van de Dominicaanse Republiek zal bedekken.

      * De eerste ster komt overeen met de tabak Yamasa Visus.

      * De tweede ster is de tabakspiloto Visus uit de Valle del Yaque.

      * De derde ster is San Vicente Mejorado Ligero de Santiago Rodriguez tabak...

      * De vierde ster is de tabakshybride Semilla 254 Visus

      * De vijfde ster is San Vicente Seco tabak

      * De laatste ster is tabak 702 Ecuadoraans.

Er zijn bekende en bewezen namen in deze compositie zoals Yamasa (zoals de gelijknamige Davidoff) en de 702 wikkel (zoals de sigaren uit de serie).

Veel van mijn kennissen laten hun sigaren graag een paar jaar rijpen in hun kelder, soms geeft het goede resultaten maar in dit geval is het niet nodig omdat de sigaren van 4 tot 7 jaar oud zijn.

Naast hun leeftijd die dicht bij de wijsheid ligt, hebben de bladeren een dubbele gisting ondergaan.

Fermentatie is het stadium dat vlak daarna komt. De eerste fermentatie maakt het mogelijk het teveel aan hars uit de bladeren te extraheren. Het is dan noodzakelijk om enkele weken te wachten alvorens de bladeren te sorteren op basis van hun gebruik en op basis van kleur, grootte en kwaliteit. De bladeren zullen in dit stadium vrij zijn van hun centrale nerven. Zo begint de tweede gisting, die de aroma's van de bladeren verfijnt en de resterende onzuiverheden verwijdert.

 


Davidoff

Davidoff


We hebben het over Davidoff, dus de verpakking kan niet zo goed zijn als de sigaren. De doos van tien sigaren heeft een mooie afwerking, er staat op de buitenkant en binnenin het deksel de vermelding DAVIDOFF-ROBUSTO INTENSO en ******. Aan de voorzijde een herinnering dat dit een doos van 10 ROBUSTO is. Tot slot, op de binnenste rand is een koperen plaat met het doosnummer, er waren slechts 10100 voor de wereld.

Dus ik haal mijn sigaar uit zijn cellofaan, de wikkel, hoewel mooi geconstrueerd, heeft mooie ribben die er doorheen lopen, hij is een beetje olieachtig. Het visuele is opvallend, het ziet eruit als een rustiek werk, het brengt me terug naar de ijzerwerkplaats in Papua die vaak zei: "Dit is de ruwe bekisting.Davidoff


Twee ringen in traditionele Davidoff kleuren (gebroken wit en goud) versieren het. Kleine originaliteit op de belangrijkste, vinden we niet de naam van de module maar LIMITED EDITION & GENEVA. Het moet gezegd worden dat de Robusto op de tweede plaats komt met INTENSO.

Ik gebruik een Omer en ga op rituele wijze over tot de ontsteking.

De ontsteking is perfect, een mooie felrode cirkel en er komt veel rook uit. Mijn longen doen hun werk om het vuur te voeden, het vuur komt in het spel en stuurt me terug met een rooksmaak vol met smaken als zwarte peper, sterke koffie en nootjes. Oef, het begint sterk, maar ik ben niet meer verbaasd, want de eerste centimeter op een sigaar geeft me al een tijdje veel pep.

En omdat ik vermoedde dat het daarna afneemt, wordt de peper wit, de koffie romig, gelukkig blijft de pure chocolade hetzelfde.

Maar donder op Brest, wat is deze bitterheid?

Ik ben aan het dromen, het is onmogelijk dat zulke oude bladeren me dat gevoel kunnen geven. Zou ik het mis hebben gehad over de koopwaar...?

Na onderzoek ontdekte ik de oplossing van het probleem, en zoals ik dacht, was het helemaal niet de sigaar. De Omer heeft een zoete bitterheid met zijn drie hopsoorten en toch neemt de alchemie tussen de sigaar en het bier niet op, ik moet een keuze maken het is het een of het ander...

Laat maar, ga terug naar de stomme leeftijd en drink het bier op. Een mondspoeling en we nemen de sigaar die op me wachtte in de asbak. (Voor de goede orde, ik deed de andere twee tests met rode cabernetwijn en water, het was veel gunstiger).

Een of twee aspiraties en mijn vitola scheen duizend keer, ik ging terug op mijn pad op zoek naar Goibniu, de god van de smederij. In deze tweede fase van mijn zoektocht zit ik meer in een Dominicaanse sigaar met zijn dosis vette aarde en cederhout. Allemaal vergezeld van hazelnoten, citrusschillen (gelukkig heb ik het bier op smaak gebracht).

Ik was bang dat ik met deze proeverij aan boord van de Donder van Zeus uit het Asterix Park was geklommen, en wel in de Sirocco van Walibi, terwijl ik op zoek was naar de God van de smederij, het is Vulcan, de God van de vulkanen, die zich aan mij presenteert, want ik heb een terugkeer van rode peper, soms zelfs groene peper, vergezeld van kaneel, kruidnagel, cacao en een licht karamelachtig uiterlijk. Ik verras soms een ietwat lieve kant...

Het enige wat ik betreur is dat het moet stoppen, ik had graag een paar centimeter meer gewild, maar het uur heeft geslagen, we moeten oefenen met het doven van de lichten.

Het kleine sigarettenpeukje ligt trots in de asbak, deze verdient het echt om terug te keren naar Moeder Aarde.

Ik rookte 3 proeverijen van deze Davidoff Robusto Intenso, 13 cm sigaren voor een cepo van 52Davidoff


Dekblad : 702 (Ecuador)

Omblad : San Vicente Seco (Dominicaanse Republiek), tabak die bekend staat om zijn zachtheid.

Vulling : Dominicaanse Rep.

Tot slot: een sigaar die zijn naam goed draagt omdat hij intense en complexe sensaties afgeeft voor een medium-hoge tot sterke kracht +, als het technische informatieblad hem een 3,5/5 geeft zou ik soms zelfs zeggen 4/5.

Ik denk dat Edward Simon, Marketing Director bij Oettinger Davidoff AG. de dapperheid van de meester-mengers goed heeft verwoord als hij zegt: diepe complexiteit, evenwichtige intensiteit en verfijnde smaakreis, waardoor het een ongeëvenaarde sigarenervaring is.

Wat mij betreft, u zult me verontschuldigen, maar ik ben op weg naar mijn favoriete civet op zoek naar wat, en ik nodig u eerlijk gezegd uit om de ervaring te proberen en u te laten opwarmen door de intensiteit ervan.

Prijs : 29 euro

Ik kijk uit naar uw feedback en/of opmerkingen direct onder dit artikel. 
Commentaires