Accéder au contenu principal

Camacho Powerband Robusto Tubos (nederlands)

Camacho 

Powerband

Robusto Tubos

De sigaar waar ik vanavond van geniet is hier niet beschikbaar en het zit niet in de directe doelstellingen die het is. Het werd me uit Spanje gebracht door een vriend.

Maar ik vertel het je omdat het nog steeds beschikbaar is in de Camacho assortimentsdozen.

Deze sigaar wordt gepresenteerd in een koker, grijs met een grote CAMACHO met daaronder: Powerband, wat vertaald zou kunnen worden als het vermogen van de V-motor. Er zijn ook zinnen om dit te versterken zoals: de kracht van de versnelling, endorfine, grote intensiteit ... de dop van de buis en zwart met de schorpioen in het grijs symbool, van het merk.

Ik open de koker en haal er een sigaar uit met een donkere en vette dop met twee zwarte en grijze ringen. Een van de voet die weer het logo van de motor in v en POWERBAND neemt en een andere meer klassieke met de naam Camacho en dezelfde soort inscripties als op de buis.

 
Met een speciale vermelding die is: Master Built Series.

Camacho kan worden onderverdeeld in drie hoofdfamilies: de klassieker (met de oranje, gele, rode, blauwe en driedubbele Maduro), de Liberty (met de edities 2016 en 2017) en de Master Built Series (met de American Barrel Adged en de Powerband).

"De Master Built Series is een nieuwe pijler voor ons," zei Dylan Austin, Davidoff's directeur marketing in de Verenigde Staten. Het is de samensmelting van onze Master Blenders met die in andere categorieën; het samenwerken om ervaringen te creëren die de ketenen van de conventie doorbreken. 

Na de traditionele voorbereidingen voor de proeverij neem ik een paar rauwe shots om in direct contact te komen met zwarte peper, cederhout en een zoetigheid die ik snel associeer met de ahornstrooppannenkoek. De verlichting is perfect, de trekking is zeer correct en de rookdichtheid is meer dan acceptabel, kortom ik denk dat alles er voor mij is om een goed proefmoment te hebben.

Ik vind het begin vrij prettig met de zwarte peper goed aanwezig, maar ik kon begrijpen dat sommige beginners of amateurs van mildere sigaren gestoord zijn. Ik vind het vooral prettig dat deze zwarte peper vergezeld gaat van cederhout en een nasmaak van snoepappel die het geheel subtiel kalmeert.

Hoe meer ik rook, hoe meer ik de toespelingen op de sterke versnelling begrijp: het is niet zo dat mijn sigaar ineens aan kracht wint, nee het heeft niets te maken, het is gewoon dat de zwarte peper in intensiteit afneemt om onmiddellijk terug te keren naar de voorkant van het smakenpaneel.

Ik vind het best grappig dat dit komen en gaan, een beetje zoals wanneer je een pittig Braziliaans gerecht eet en je profiteert van een hapje cassave om een moment van rust te hebben. Nou mijn sigaar, het is hetzelfde: zwarte peper, een kalmerende en de terugkeer van zwarte peper.

Als u op zoek bent naar een matige sigaar neem dan deze powerband niet mee, want het einde van het 2e derde zal niet veranderen. Integendeel, de zwarte peper en de pittige kant zullen zonder onderbreking blijven komen en gaan met de regelmaat van de metronoom.

Tot slot zeggen sommigen, jammer genoeg zullen anderen in het 3e deel van de proeverij zeggen, de peper wordt wit en maakt plaats voor eikenhout, koffiebonen en zelfs een gevoel van licht metaalachtige smaken waaraan een gevoel van hout wordt toegevoegd dat in een kampvuur wordt verbrand.

Mijn proeverij van de dag was op een 12,7 cm robusto voor een Cepo 50, deze is gemaakt van tabak uit 5 landen met :

Dekblad : Habano 2000 (Ecuador)

Omblad : San Andres (Mexico)

Vulling : Corojo Ligero (Nicaragua), Corojo Ligero (Honduras), San Vincente Viso (Dominicaanse Republiek), Piloto Cubano (Dominicaanse Republiek).

 

Tot slot: ik denk dat Camacho, net als andere merken, met zijn sigaar de vergelijking met het klassieke assortiment zal doorstaan en ik vind het jammer, want hier spelen we in de Hoofdklasse. Deze sigaar is eerlijk gezegd erg goed als je op zoek bent naar een krachtige en verrassende sigaar met zijn eb en vloed van peper. Ik heb echt een hele goede proeverij gehad en ik kan niet wachten om er nog meer te vinden.

Update van de 30/10: voor een vrij korte periode en misschien niet genoeg voor iedereen, komt deze sigaar eindelijk op de Belgische markt, aangezien onze distributeur (ondergeduwd door ondergetekende) besloot om te nemen wat er nog over was nadat het moederbedrijf het einde van de productie aankondigde. Dus het zal bij ons zijn vanaf november en voor de prijs van 9,9 euro.
Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c