Camacho Powerband Robusto Tubos (nederlands)

Camacho 

Powerband

Robusto Tubos

De sigaar waar ik vanavond van geniet is hier niet beschikbaar en het zit niet in de directe doelstellingen die het is. Het werd me uit Spanje gebracht door een vriend.

Maar ik vertel het je omdat het nog steeds beschikbaar is in de Camacho assortimentsdozen.

Deze sigaar wordt gepresenteerd in een koker, grijs met een grote CAMACHO met daaronder: Powerband, wat vertaald zou kunnen worden als het vermogen van de V-motor. Er zijn ook zinnen om dit te versterken zoals: de kracht van de versnelling, endorfine, grote intensiteit ... de dop van de buis en zwart met de schorpioen in het grijs symbool, van het merk.

Ik open de koker en haal er een sigaar uit met een donkere en vette dop met twee zwarte en grijze ringen. Een van de voet die weer het logo van de motor in v en POWERBAND neemt en een andere meer klassieke met de naam Camacho en dezelfde soort inscripties als op de buis.

 
Met een speciale vermelding die is: Master Built Series.

Camacho kan worden onderverdeeld in drie hoofdfamilies: de klassieker (met de oranje, gele, rode, blauwe en driedubbele Maduro), de Liberty (met de edities 2016 en 2017) en de Master Built Series (met de American Barrel Adged en de Powerband).

"De Master Built Series is een nieuwe pijler voor ons," zei Dylan Austin, Davidoff's directeur marketing in de Verenigde Staten. Het is de samensmelting van onze Master Blenders met die in andere categorieën; het samenwerken om ervaringen te creëren die de ketenen van de conventie doorbreken. 

Na de traditionele voorbereidingen voor de proeverij neem ik een paar rauwe shots om in direct contact te komen met zwarte peper, cederhout en een zoetigheid die ik snel associeer met de ahornstrooppannenkoek. De verlichting is perfect, de trekking is zeer correct en de rookdichtheid is meer dan acceptabel, kortom ik denk dat alles er voor mij is om een goed proefmoment te hebben.

Ik vind het begin vrij prettig met de zwarte peper goed aanwezig, maar ik kon begrijpen dat sommige beginners of amateurs van mildere sigaren gestoord zijn. Ik vind het vooral prettig dat deze zwarte peper vergezeld gaat van cederhout en een nasmaak van snoepappel die het geheel subtiel kalmeert.

Hoe meer ik rook, hoe meer ik de toespelingen op de sterke versnelling begrijp: het is niet zo dat mijn sigaar ineens aan kracht wint, nee het heeft niets te maken, het is gewoon dat de zwarte peper in intensiteit afneemt om onmiddellijk terug te keren naar de voorkant van het smakenpaneel.

Ik vind het best grappig dat dit komen en gaan, een beetje zoals wanneer je een pittig Braziliaans gerecht eet en je profiteert van een hapje cassave om een moment van rust te hebben. Nou mijn sigaar, het is hetzelfde: zwarte peper, een kalmerende en de terugkeer van zwarte peper.

Als u op zoek bent naar een matige sigaar neem dan deze powerband niet mee, want het einde van het 2e derde zal niet veranderen. Integendeel, de zwarte peper en de pittige kant zullen zonder onderbreking blijven komen en gaan met de regelmaat van de metronoom.

Tot slot zeggen sommigen, jammer genoeg zullen anderen in het 3e deel van de proeverij zeggen, de peper wordt wit en maakt plaats voor eikenhout, koffiebonen en zelfs een gevoel van licht metaalachtige smaken waaraan een gevoel van hout wordt toegevoegd dat in een kampvuur wordt verbrand.

Mijn proeverij van de dag was op een 12,7 cm robusto voor een Cepo 50, deze is gemaakt van tabak uit 5 landen met :

Dekblad : Habano 2000 (Ecuador)

Omblad : San Andres (Mexico)

Vulling : Corojo Ligero (Nicaragua), Corojo Ligero (Honduras), San Vincente Viso (Dominicaanse Republiek), Piloto Cubano (Dominicaanse Republiek).

 

Tot slot: ik denk dat Camacho, net als andere merken, met zijn sigaar de vergelijking met het klassieke assortiment zal doorstaan en ik vind het jammer, want hier spelen we in de Hoofdklasse. Deze sigaar is eerlijk gezegd erg goed als je op zoek bent naar een krachtige en verrassende sigaar met zijn eb en vloed van peper. Ik heb echt een hele goede proeverij gehad en ik kan niet wachten om er nog meer te vinden.

Update van de 30/10: voor een vrij korte periode en misschien niet genoeg voor iedereen, komt deze sigaar eindelijk op de Belgische markt, aangezien onze distributeur (ondergeduwd door ondergetekende) besloot om te nemen wat er nog over was nadat het moederbedrijf het einde van de productie aankondigde. Dus het zal bij ons zijn vanaf november en voor de prijs van 9,9 euro.
Commentaires