Arturo Fuente Opus x Angel’s Share Fuente Fuente (Nederlands)

 

Arturo Fuente 

Opus x Angel’s Share

Fuente FuenteArturo Fuente Opus x Angel’s Share


Mijn vriend Cedric D. bracht me deze sigaar op zijn reis naar de Dominicaanse Republiek. En ik moet zeggen dat als ik het vergelijk met de prijzen thuis, het erg interessant was.

Een Opus X, La Part des Anges, grappige naam voor een sigaar omdat die vaker wordt gebruikt in de wereld van de alcohol. Het aandeel van de engelen is in feite de verdamping van alcohol tijdens de rijping in vaten. Er gaat zelfs het gerucht dat als je in een heteluchtballon door Schotland zou varen, je al snel dronken zou worden van de alcoholdampen boven het land.

We zijn in 2012, de Fuente-familie maakt zich klaar om het 100-jarig bestaan te vieren en om deze reden besluiten ze om een uitzonderlijke sigaar te maken met zeer oude tabak.

In datzelfde jaar vernietigt een brand een groot deel van hun magazijnen. In deze magazijnen werden uitzonderlijke 10 jaar oude tabakswaren opgeslagen.

Deze ramp heeft de Fuente-clan en de voor het jubileum geplande feestelijkheden verstoord. Maar Carlito's optimisme was niet te tellen, zoals hij later zou zeggen: de engelen die de uitzonderlijke aroma's van deze kostbare, verdwenen tabaksproducten genoten, zullen hun zegeningen inbrengen in ruil voor de toekomstige inspanningen van de familie.

Het bedrijf dat erin slaagde om de tabak te redden van het vuur (8000 bundels gingen toch al in rook op) gaat achteropraken bij het maken van jubileumsigaren, maar in 2013 zal het Angel's Share assortiment geboren worden.

Twee modules worden op het Belgische grondgebied verkocht, de Robusto en de Perfection X, terwijl het gamma er 4 heeft.

De plaats van vanavond is op de Fuente Fuente. Hoewel het een Opus X is door de productie, het aantal bladeren, het rollen, het tijdperk van de tabak ... de Angel's Share serie is echt een assortiment apart. Verwacht niet dat de kracht van een Opus X, inderdaad Carlito heeft vrijwillig de hoeveelheid ligero verminderd en daarmee de kracht van de sigaar aanzienlijk verminderd.


Arturo Fuente


Ik heb een zeer mooie sigaar met een vrij heldere wikkel en een zijdeachtige textuur, het wordt versterkt door twee ringen: de klassieke Opus X en daaronder in dezelfde rode en gouden kleuren, ANGEL's Share. De apostrof wordt vervangen door de tekening van een witte duif in volle vlucht die de geest of de engel symboliseert.

Ik blijf nog even in bewondering voor dit werk voordat ik een stuk van de kop van mijn sigaar afsnijd.

Rauwe ik heb een gevoel van zoetigheid, met cederhout, gedroogd fruit, kaneel. De ontsteking is perfect gedaan, en de eerste rookwaar is overvloedig aanwezig. Ik ben verbaasd omdat mijn lieve gevoelens totaal zijn verdwenen en ik een echte Opus X heb. Het duurt maar kort en ik kom terug bij lichte koffie, bessen, varen en cederhout, allemaal gewikkeld in de geur van kaneel, die me terugbrengt naar mijn jeugdherinneringen met de geur van de kaneelappeltaart die vroeger het huis van mijn grootmoeder parfumeerde.

Het is lang geleden dat ik de wereld van de noodzakelijkheid heb verlaten en ik ben in een staat van gewichtloosheid als mijn sigaar een nogal duizelingwekkende wending neemt.  De bloemenzijde neemt het over met nootmuskaat en peper, maar altijd in een perfect gecalculeerde balans, ik ben over de maan, het is waar om te zeggen. Deze proeverij is een schoonheid. Mijn moment van ontspanning werd van begin tot eind gevarieerd met verschillende sensaties. Met uitzondering van de eerste 2-3 soesjes bleven al deze smaakexplosies magisch verpakt in zoetigheid.

Ik kom terug naar de realiteit van het leven als ik mijn feestelijke metgezel hoor vragen of ik een whisky wil (het arme ding is de 3e keer dat ze de vraag stelt, en ik heb haar niet gehoord), ik weiger beleefd omdat ik mijn gevoelens niet wil veranderen en ik eindig mijn proeverij rustig met een gedachte voor de Kelten die over de hele wereld deze dag het nieuwe jaar vieren en die wachten tot het heilige houtblok weer in de haard brandt.

Ik hoor mijn vriend Possum, die vanuit de andere wereld, die van de grote weiden, uitroept wat een prachtig feest.Arturo Fuente


Ik heb een 16,82 cm sigaar voor een 46 cepo die een Dominicaanse puros is met een pens gemaakt van tabaksbladeren uit het midden van de planten (die anders is dan de klassieke Opus X-serie).

Tot slot: helaas vinden we het niet op onze markt, maar ik denk dat de twee sigaren uit het assortiment die hier worden verkocht net zo magisch moeten zijn en veel plezier moeten geven. Deze reeks heeft een prijs: op het moment van schrijven van dit artikel staat de robusto op 28 euro en de Perfectie op 31 euro. Maar het verdient echt te worden geproefd en dan is er altijd een goede gelegenheid om een goede sigaar te roken.
Commentaires