Accéder au contenu principal

Arturo Fuente Opus x Angel’s Share Fuente Fuente (Nederlands)

 

Arturo Fuente 

Opus x Angel’s Share

Fuente FuenteArturo Fuente Opus x Angel’s Share


Mijn vriend Cedric D. bracht me deze sigaar op zijn reis naar de Dominicaanse Republiek. En ik moet zeggen dat als ik het vergelijk met de prijzen thuis, het erg interessant was.

Een Opus X, La Part des Anges, grappige naam voor een sigaar omdat die vaker wordt gebruikt in de wereld van de alcohol. Het aandeel van de engelen is in feite de verdamping van alcohol tijdens de rijping in vaten. Er gaat zelfs het gerucht dat als je in een heteluchtballon door Schotland zou varen, je al snel dronken zou worden van de alcoholdampen boven het land.

We zijn in 2012, de Fuente-familie maakt zich klaar om het 100-jarig bestaan te vieren en om deze reden besluiten ze om een uitzonderlijke sigaar te maken met zeer oude tabak.

In datzelfde jaar vernietigt een brand een groot deel van hun magazijnen. In deze magazijnen werden uitzonderlijke 10 jaar oude tabakswaren opgeslagen.

Deze ramp heeft de Fuente-clan en de voor het jubileum geplande feestelijkheden verstoord. Maar Carlito's optimisme was niet te tellen, zoals hij later zou zeggen: de engelen die de uitzonderlijke aroma's van deze kostbare, verdwenen tabaksproducten genoten, zullen hun zegeningen inbrengen in ruil voor de toekomstige inspanningen van de familie.

Het bedrijf dat erin slaagde om de tabak te redden van het vuur (8000 bundels gingen toch al in rook op) gaat achteropraken bij het maken van jubileumsigaren, maar in 2013 zal het Angel's Share assortiment geboren worden.

Twee modules worden op het Belgische grondgebied verkocht, de Robusto en de Perfection X, terwijl het gamma er 4 heeft.

De plaats van vanavond is op de Fuente Fuente. Hoewel het een Opus X is door de productie, het aantal bladeren, het rollen, het tijdperk van de tabak ... de Angel's Share serie is echt een assortiment apart. Verwacht niet dat de kracht van een Opus X, inderdaad Carlito heeft vrijwillig de hoeveelheid ligero verminderd en daarmee de kracht van de sigaar aanzienlijk verminderd.


Arturo Fuente


Ik heb een zeer mooie sigaar met een vrij heldere wikkel en een zijdeachtige textuur, het wordt versterkt door twee ringen: de klassieke Opus X en daaronder in dezelfde rode en gouden kleuren, ANGEL's Share. De apostrof wordt vervangen door de tekening van een witte duif in volle vlucht die de geest of de engel symboliseert.

Ik blijf nog even in bewondering voor dit werk voordat ik een stuk van de kop van mijn sigaar afsnijd.

Rauwe ik heb een gevoel van zoetigheid, met cederhout, gedroogd fruit, kaneel. De ontsteking is perfect gedaan, en de eerste rookwaar is overvloedig aanwezig. Ik ben verbaasd omdat mijn lieve gevoelens totaal zijn verdwenen en ik een echte Opus X heb. Het duurt maar kort en ik kom terug bij lichte koffie, bessen, varen en cederhout, allemaal gewikkeld in de geur van kaneel, die me terugbrengt naar mijn jeugdherinneringen met de geur van de kaneelappeltaart die vroeger het huis van mijn grootmoeder parfumeerde.

Het is lang geleden dat ik de wereld van de noodzakelijkheid heb verlaten en ik ben in een staat van gewichtloosheid als mijn sigaar een nogal duizelingwekkende wending neemt.  De bloemenzijde neemt het over met nootmuskaat en peper, maar altijd in een perfect gecalculeerde balans, ik ben over de maan, het is waar om te zeggen. Deze proeverij is een schoonheid. Mijn moment van ontspanning werd van begin tot eind gevarieerd met verschillende sensaties. Met uitzondering van de eerste 2-3 soesjes bleven al deze smaakexplosies magisch verpakt in zoetigheid.

Ik kom terug naar de realiteit van het leven als ik mijn feestelijke metgezel hoor vragen of ik een whisky wil (het arme ding is de 3e keer dat ze de vraag stelt, en ik heb haar niet gehoord), ik weiger beleefd omdat ik mijn gevoelens niet wil veranderen en ik eindig mijn proeverij rustig met een gedachte voor de Kelten die over de hele wereld deze dag het nieuwe jaar vieren en die wachten tot het heilige houtblok weer in de haard brandt.

Ik hoor mijn vriend Possum, die vanuit de andere wereld, die van de grote weiden, uitroept wat een prachtig feest.Arturo Fuente


Ik heb een 16,82 cm sigaar voor een 46 cepo die een Dominicaanse puros is met een pens gemaakt van tabaksbladeren uit het midden van de planten (die anders is dan de klassieke Opus X-serie).

Tot slot: helaas vinden we het niet op onze markt, maar ik denk dat de twee sigaren uit het assortiment die hier worden verkocht net zo magisch moeten zijn en veel plezier moeten geven. Deze reeks heeft een prijs: op het moment van schrijven van dit artikel staat de robusto op 28 euro en de Perfectie op 31 euro. Maar het verdient echt te worden geproefd en dan is er altijd een goede gelegenheid om een goede sigaar te roken.
Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c