Accéder au contenu principal

Aging Room Quattro Nicaragua Maestro (Nederlands)

Aging Room Quattro

Nicaragua

MaestroRafael Nodal


Soms komt een sigaar bestemd voor de Amerikaanse markt alleen in Europa aan. Waarom gebeurt dat? Er zijn vele redenen: de markt heeft niet zo goed gefunctioneerd als verwacht en we stellen ons open voor Europa, na de toename van de vraag van de Europeanen die deze sigaar op de netwerken hebben gezien of zoals in het geval van deze sigaar verkozen tot beste sigaar 2019, hebben we het geluk dat een distributeur strijdt om ons deze sigaar te laten ontdekken. En dankzij zeer goede contacten wist hij enkele tientallen dozen voor de Belux te bemachtigen. Twee andere landen zijn in het geval, Zwitserland en Nederland.

De oorsprong ervan vereist dus enige uitleg. 

De maker ervan, Rafael Nodal (en niet Rafael Nadal, zoals ik op Facebook voor de lol zette en dat alleen mijn vriend Johan D. opmerkte) maakte deel uit van de Mariel-bootlift, de Cubaanse exodus van 1980. Hij was 15 jaar oud toen hij op Amerikaanse bodem landde en kreeg zijn eerste appel en zijn eerste Coca-Cola als welkomstgeschenk. 

Zijn carrièrepad lijkt een beetje op dat van Avo Uvezian, want zijn eerste passie was muziek voordat hij begon met het maken van sigaren. Maar de muziek zal hem nooit verlaten.

Samen met zijn vrouw richtte hij de BlendCigars Compagny op en maakte hij aanvankelijk alleen sigaren in kleine hoeveelheden met links en rechts gevonden voorraden tabak. Zoals de Aging Room Quattro F55 serie. In het magazijn van Woermann Cigars, onze distributeur in Duitsland, hadden we de kans om een speciale Sumatra-verpakking uit Indonesië te ontdekken. Niet alleen is de verpakking drie of vier jaar opgeslagen geweest, maar het dateert ook uit het jaar 2003! We hebben het met succes getest en gebruikt om de Quattro F55 serie te rollen. Zodra deze mooie wikkel uitverkocht is, is dat het einde van deze sigaar. Dan is het voorbij. 

In het geval van deze Aging Room Quattro-reeks betekent de term Quattro vierkant, d.w.z. box-pressed. 

Zoals u kunt zien, ontwikkelt het Aging Room-assortiment zich in verschillende fabrieken en landen volgens de wensen van de maker. Voor deze Nicaraguaanse reeks is het aan A.J. Fernandez dat Rafael draaide.

Hij gaf zijn visie op de sigaar en A.J. deed de rest.

Hij bood ons op de proeverij een Belicoso Puro Nicaragua aan.Rafael Nodal


De gekozen verpakking is voorzien van oranje met gouden en zwarte inscripties, en een brede band die later is toegevoegd om aan te geven dat dit de sigaar van het jaar 2019 is met een beoordeling van 96, een samenwerking tussen A.J. & Rafael. 

Wat ik echt waardeer is dat we onder de merknaam de naam van de maker vinden in de vorm van By Rafael Nodal. Een beetje zoals Arturo Fuente's, waar we ons herinneren dat Lost City door Andy Garcia is. 

Met dit beetje door, denk ik dat het diplomatisch wordt opgemerkt dat R. Nodal niet de persoon is die de leiding heeft over de oogsten, van de fabriek... maar dat hij de persoon is die het visioen van deze sigaar had.

Ik neem dus een eerste sigaar in zijn cellofaan, deze wordt aan de basis gesloten met een sticker die aangeeft dat ik de sigaar van het jaar 2019 in mijn hand heb.Rafael Nodal


Ik doe mijn vitola uit en bekijk haar van dichterbij, ze heeft een cape in madurostijl met twee ringen. De ene is in zwart en zilver, de andere is dezelfde kleur als de doos en er is Nicaragua. 

Op de eerste zitten twee ringen met de inscriptie F55N die me opvallen. De F55 is de eerste doos geperste sigaar die onder de naam Aging Room wordt vrijgegeven, F55 staat voor de datum waarop het mengsel werd gefinaliseerd. De F staat voor februari en F55 staat voor de dag van het jaar (wat zich zou vertalen naar 24 februari).

Deze sigaar is dus F55N omdat hij de geperste doos van het assortiment symboliseert, hij heeft dezelfde afmetingen als de allereerste F55 en hij is gemaakt in Nicaragua.

Ik besluit om een middelgrote snede te gebruiken, niet te klein voor een goede afdruk en ook niet te groot om het Torpedo-effect niet te bederven.

Rauw, de lucht gaat subtiel goed door en ik heb hout, karamel en zwarte peper smaken.

Toon moet doorgaan, ik sla een match en de aanpak van de voet van deze ontdekking waarvan ik hoop dat die aan mijn verwachtingen zal voldoen. Deze ontbrandt direct en correct.

Vanaf dit moment een beetje uit de tijd, maakt de rook zijn intrede, met het gevoel van sterke koffie, donkere chocolade, rode peper, vette aarde.

Ik laat me me meeslepen in deze rookstroom met deze aroma's die me in het bijzonder bevallen, en ik hoef niet meer uit deze wereld van nood te reizen. Dit is het enige merkbare moment in deze gezondheidscrisis, want ik denk eerlijk gezegd dat deze ontdekking moet gebeuren in een moment van rust en puur plezier.

Terwijl ik ontsnap, brengt mijn sigaar me zoete karamel- en amandelsmaken (ik mis de ijsblokjes voor een Amaretto).

Voor de goede orde, Rafael, altijd gepassioneerd door muziek, heeft veel namen met betrekking tot de wereld van de muziek aan zijn sigaren gegeven, en voor deze Quattro noemt hij het dynamische muziek.Rafael Nodal


De as heeft een grijswitte kleur en de verbranding is bijna perfect omdat hij zich stabiliseert, wat een vreemd verdraaid aspect geeft. 

In het midden neemt de rode peper zijn strik om de Monsieur Chêne, de chocolade en de aarde de volle kracht te geven. Maar het gaat niet ver, want de nasmaak is een witte tint.

Later komt hij terug om me te prikkelen en brengt hij een vleugje cederhout mee.

Maar helaas komen goede dingen altijd tot een einde en ik voel me ondraaglijk aangetrokken tot de wereld van de noodzakelijkheid.

Ik heb 3 proeverijen gedaan voor de realisatie van dit artikel van deze Belicoso sigaar uit de 52 cepo voor 15,24 cm.

Zoals ik u heb uitgelegd, heeft Rafael Nodal de kunst om bepaalde tabaksproducten te vinden, dus hebben ze samen met A.J. besloten om de compositie geheim te houden. Door echter te bevestigen dat het inderdaad een Nicaraguaanse puros is.

Er werd mij verteld dat de wikkel afkomstig zou zijn van een Sumatraans zaadje dat in Nica was geplant, maar ik heb daar geen bevestiging van.

Tot slot: je weet dat ik een fervent verdediger ben van goede sigaren van begin tot eind, maar ik heb echt genoten van dit komen en gaan in de smaken.

Ik denk dat een rating van 96 vrij zeldzaam is en ik begrijp waarom ze er trots op zijn en ik herinner ze er veel aan, vooral omdat de Amerikaanse markt dol is op deze ratings.

Mijn pink heeft me geleerd dat, gezien de snelheid waarmee de weinige dozen zijn uitverkocht, we dit assortiment binnenkort in twee extra modules op onze markt zullen hebben. Ik kan niet wachten om ze te ontdekken.

In de tussentijd heb ik nog drie Maestros in mijn humidors...

Prijs op het moment van schrijven: 13,5 euroCommentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c

Barbãr Rouge

Barbãr Rouge Brasserie Lefevbre Si vous suivez le blog, vous connaissez déjà la blonde et l’amour que je lui porte. Et bien ce soir, je teste pour vous la Barbãr Rouge. Qui dit bière aux fruits, dit obligatoirement l’avis de ma fille. Ce n’est pas du tout du machisme ; non je ne pense pas que c’est une bière de femme, mais je reste persuadé que pour ce genre de bière, un avis féminin est important. Je ne ferai pas de grands discours sur l’étiquetage car bien qu’il soit rouge, il est fort semblable à celui de la Barbãr blonde. Une grosse différence attire quand même mon attention : si sur la blonde l’étiquette met en avant le fait que c’est une bière forte et au miel, ici le forte à disparu et au miel est remplacé par aromatisée au miel. Cela demande quelques explications et c'est Cécile F. (Responsable Marketing & Communication de la brasserie) qui va me les donner, il s'agit en fait d'un problème de législation :  Sur l'étiquette, il est indiqu

Praline au tabac Macanudo Inspirado Black

C’est lors d’une soirée ChezDan que j’ai eu l’occasion de découvrir cette praline très particulière, réalisée par Frédéric Doumont. Cet ancien chimiste reconverti en chocolatier a appris que Julien faisait une dégustation de rhum et cigares, cela lui a donné l’idée de développer une praline spéciale pour l’évènement. Il m’explique que c’est un vrai travail d’alchimiste qui a demandé plusieurs tests. Au début, il a travaillé avec le tabac du macanudo inspirado black gordito et le chocolat noir, mais le résultat n’était pas satisfaisant car le tabac se faisait sentir trop bas dans la gorge, cela était désagréable et pouvait même faire tousser. Fréderic a donc modifié son chocolat pour le remplacer par un chocolat au lait. Il a commencé par fumer sa crème puis a utilisé de l’infusion de feuilles de tabacs pour l’incorporer dans sa praline. Il me conseille de mettre tout en bouche, de prime abord la praline goûte simplement le bon chocolat mais quand il commen

Furia

Un nom qui a déjà fait couler beaucoup d’encre sur les réseaux sociaux, ce qui me fait penser aux 3 passoires de Socrate, mais le but de cet article n’est pas de polémiquer mais de vous faire découvrir cette marque. Cette gamme de 3 cigares est une nouvelle marque de Didier Houvenaghel (dh Boutique Cigars), déjà bien présent dans le monde du cigare avec des marques comme La Ley, La Preferida ou Nicarao, en collaboration avec Abdel Fernandez. Didier est aussi un fan de mythologie, comme on peut s’en rendre compte avec l’habillage de la boite de La Ley ou le choix du nom Nicarao. Il ne va pas déroger à la règle pour cette gamme. Furia, Déesses sombres à deux visages de la mythologie grecque, sont aussi connues sous le nom des Bienveillantes. Elles sont chargées d'exécuter la sentence des juges. Elles poursuivent les coupables avec acharnement et ne laissent aux criminels aucun repos, elles les tourmentent sans relâche.   Mais sont aussi protectrices