Camacho Liberty 2020 Live Loud (Nederlands)

Camacho

Liberty 2020

Live LoudCamacho


Ik keek uit naar de 18e editie van deze sigaar, ik heb er sinds 2016 geen meer gemist. 

Deze sigaar is een noviteit (in tegenstelling tot de edities van 2018 en 2019, die een heruitgave waren van de voorgaande jaren). Het is een Gordo van 6*60 en met zijn doos geperste vorm doet het me denken aan een mooie reep Jacques chocolade, de beste chocolade uit mijn jeugd.

Zoals gebruikelijk worden de sigaren in doodskisten met schuifdeksels gestopt en in een doos die het vaak verdient om verplaatst te worden. Voor degenen die het niet willen weten, deze reeks komt uit in de Verenigde Staten, iets voor Onafhankelijkheidsdag (4 juli) en is een eerbetoon aan de waarden van het land.

Dus op deze doos vinden we de 3 kleuren van de Amerikaanse vlag, rood, blauw en wit.Camacho


In deze editie staat de Amerikaanse adelaar, het symbool van het land. 

Mijn laatste zin, terwijl hij klassiek is, vereist een grote fix. Nee, de adelaar is niet het symbool van de Verenigde Staten. Het is in feite een Bald Eagle (Haliaeetus leucocephalus), een roofvogelsoort die in Noord-Amerika leeft. Het is geen adelaar, maar een adelaar die zich onderscheidt door zijn dieet, voornamelijk vis, maar ook door zijn massieve snavel en door het feit dat zijn poten niet tot aan de klauwen met veren zijn bedekt. Voor de goede orde, de adelaar riskeerde niet een symbool te worden van de kracht en de moed van de 13 staten van de nieuw gevormde Verenigde Staten van Amerika. Zijn meest trouwe aanhanger was Thomas Jefferson, een van de Founding Fathers van de Verenigde Staten, die vond dat zijn witte hoofd en hooghartige kledij hem tot een nobel en moedig dier maakten, waarden die Jefferson aan zijn land wilde doorgeven. Maar een andere Founding Father van de Verenigde Staten, Benjamin Franklin, had een heel andere mening over raptors. Hij beschouwt hem als een lafaard, een luilak en een dief. Hij stelde toen voor om het als embleem van het land te vervangen door een kalkoen, ter nagedachtenis aan de beruchte Thanksgiving.

 (Einde van Patch)

Vrijheid en wel de grafisch ontwerper nam de vrijheid, terwijl de andere dozen allemaal symbolisch stijf waren, dat ze allemaal over een bepaald moment in het Amerikaanse leven gingen (de 2019 versie benadrukte de vlag), deze vinden we een adelaar waarvan de vleugels zijn gestreept in rood, wit en blauw. 


 

Camacho


Het doet me meteen denken aan Eagle Sam, niet de Muppet Show eagle, maar de mascotte van de Olympische Spelen van Los Angeles in 1984. Hoe zit het dan met zijn houding recht uit een Chuck Jones cartoon? Na vele onderzoeken nam de maker niet zozeer de vrijheid als wel het feit dat zijn symbolische vogel een vrij goed gemaakte replica is van de adelaar die op het officiële embleem van de U.S. Veteranen staat. 

Genoeg beschrijvingen, het is tijd om te roken...

Mijn waardering zal in twee delen zijn, aangezien ik de kans had om de eerste proeverij te delen met een vriend en we het eens waren over een aantal punten die ik u zal vertellen.Camacho


We halen onze cellofaan sigaar uit zijn kist en bevrijden hem van alle beschermende boeien. Vreemd aan de geur heeft de wikkel herinneringen aan lak, vernis of zelfs verf. Zou de glanzende blauwe kleur van de doos sporen hebben achtergelaten? Gelukkig is deze sensatie niet meer aanwezig op het moment van proeven.Camacho


Nadat de rituelen van het snijden en aansteken waren voltooid, een prachtige rook verspreid over de kamer, begeleidden we onze proeverij met een Guinness Pint. 

In het begin gingen we naar een Nicaraguaans terroir en we waren verrast omdat we wisten dat er geen tabak uit Nicaragua in deze vitola zat.

En toch was vooral zwarte peper vanaf het begin aanwezig.

Deze neemt ondanks zijn aanwezigheid niet de overhand op de andere smaken en men vindt zacht hout, wat een onderwerp van discussie tussen ons maakte, wat is zacht hout? Er zijn verschillende mogelijke antwoorden al in dit geval kan men het hout van zoethout, dat ook de naam van zacht hout draagt, persoonlijk maak ik een verschil tussen een zacht en een ruw hout. Daarvoor helpen de ceremonies met de indianen mij, want we maakten infusies van schors, we rookten het zowel in pijpen als in rookkamers voor vlees of vis. Dus ik zou zeggen zacht hout: dennen, sparren, beuken, essen...

Dus naast cederhout heb ik dit gevoel van zacht hout en pinda's.

Na een tijdje laat mijn vitola me echt achter met een gevoel van een sterke aanwezigheid van Sichuan bessen met een warm gevoel in de mond, een licht verdovend gevoel op het puntje van de tong en een citroenachtige smaak achter in de mond. Wat een geweldig moment.

Hier ben ik in wat puristen nog steeds de 2e derde noemen (ook al herinner ik u eraan dat naast de Cubaanse sigaren de huidige productie van begin tot eind een goede sigaar is).

De peper wordt wit, minder agressief en minder krachtig, net voordat hij terugkeert naar een hardnekkige rode peper.

De Sichuan bessen zijn goed geinstalleerd en zullen me niet meer verlaten. Dit mengsel kan nog steeds in een gemiddelde sterkte blijven omdat het goed ingesloten is door het hout, de noten. Wanneer een sensatie deze indruk versterkt en de kracht met een inkeping vergroot, maar wat is het? Ik ken dat gepeperde-kalk gevoel. Maar ja natuurlijk drink ik het regelmatig, het is gemberwortel.

Ik denk dat het universum met mij speelt, want net als ik denk dat ik alleen maar kaneel nodig heb om mijn proeverij om te zetten in een goede pre-winter Grog, maakt het een lichte indruk met een beetje sterke cacao.

De mix tussen de Guinness Draught en my Liberty is vrij verrassend omdat het een associatie maakt tussen zoetigheid en een beetje ruwheid, tussen karamel en pinda en cacao, tussen kracht en zoetheid. Men zou deze associatie van de leeuw en het lam uit de Bijbel kunnen noemen, maar ik vergelijk het liever met de Ark van Noach, waar alle dieren bij elkaar waren, maar er zou slechts een vonkje nodig zijn geweest om het vuur aan te steken.

Het is echt belangrijk om zowel de snelheid van de stroming als de snelheid van de tocht op de vitola te regelen om de harmonie op het niveau van de smaakpapillen te behouden.

Als ik ook een belangrijk fenomeen in deze proeverij voelde, was het nog meer aanwezig tijdens mijn tweede proeverij met een glas water.

Deze sigaar heeft een geur van oude tabak en een onbeduidende zuurgraad. Het moet gezegd worden dat de constructie ervan echt gebouwd is rond de zelfgemaakte tabak uit Honduras die de reputatie van het merk maakt, ik heb het over de beroemde Original Corojo de Camacho. Vier verschillende bladeren van deze Corojo komen van een enkele boerderij en een enkele oogst in Honduras, deze bladeren vormen het bindmiddel en een groot deel van de pens. Bovendien is de pens vier jaar gerijpt voordat hij in het uiteindelijke mengsel werd opgenomen.
Camacho
Lang leve de Bald Eagle , Laten we sterk leven...


Dus mijn beide proeverijen werden gedaan op een 6-inch Gordo met een 60% cepo.


Dekblad : Habano (Ecuador)

Omblad : Origineel Corojo Camacho (Honduras)

Vulling : Honduras en Dominicaanse Republiek


Tot slot: ik zeg al heel lang dat Camacho sigaren niet alleen maar motorrijderssigaren zijn en dat ze heel goede dingen doen (je hebt het bewijs nog in november) en deze sigaar is geen uitzondering op de regel. Natuurlijk gaan we met de Liberty-reeks, zoals het Diploma, naar de top van de reeks in Camacho. Deze sigaar heeft een prachtige constructie, een mooie kracht die wordt versterkt door zijn tamelijk indrukwekkende mondlengte en een sigaar die van begin tot eind goed is en blijft.

Ik kan u alleen maar aanmoedigen om het te testen, ik zal van mijn kant snel wat meer in mijn kelder nemen, want er zijn maar 4185 dozen voor de wereld.

Prijs : 18,90 op het moment van schrijven van het artikel

Ik kijk uit naar uw feedback of commentaar onder dit artikel.


Commentaires