Accéder au contenu principal

Camacho Liberty 2020 Live Loud (Nederlands)

Camacho

Liberty 2020

Live LoudCamacho


Ik keek uit naar de 18e editie van deze sigaar, ik heb er sinds 2016 geen meer gemist. 

Deze sigaar is een noviteit (in tegenstelling tot de edities van 2018 en 2019, die een heruitgave waren van de voorgaande jaren). Het is een Gordo van 6*60 en met zijn doos geperste vorm doet het me denken aan een mooie reep Jacques chocolade, de beste chocolade uit mijn jeugd.

Zoals gebruikelijk worden de sigaren in doodskisten met schuifdeksels gestopt en in een doos die het vaak verdient om verplaatst te worden. Voor degenen die het niet willen weten, deze reeks komt uit in de Verenigde Staten, iets voor Onafhankelijkheidsdag (4 juli) en is een eerbetoon aan de waarden van het land.

Dus op deze doos vinden we de 3 kleuren van de Amerikaanse vlag, rood, blauw en wit.Camacho


In deze editie staat de Amerikaanse adelaar, het symbool van het land. 

Mijn laatste zin, terwijl hij klassiek is, vereist een grote fix. Nee, de adelaar is niet het symbool van de Verenigde Staten. Het is in feite een Bald Eagle (Haliaeetus leucocephalus), een roofvogelsoort die in Noord-Amerika leeft. Het is geen adelaar, maar een adelaar die zich onderscheidt door zijn dieet, voornamelijk vis, maar ook door zijn massieve snavel en door het feit dat zijn poten niet tot aan de klauwen met veren zijn bedekt. Voor de goede orde, de adelaar riskeerde niet een symbool te worden van de kracht en de moed van de 13 staten van de nieuw gevormde Verenigde Staten van Amerika. Zijn meest trouwe aanhanger was Thomas Jefferson, een van de Founding Fathers van de Verenigde Staten, die vond dat zijn witte hoofd en hooghartige kledij hem tot een nobel en moedig dier maakten, waarden die Jefferson aan zijn land wilde doorgeven. Maar een andere Founding Father van de Verenigde Staten, Benjamin Franklin, had een heel andere mening over raptors. Hij beschouwt hem als een lafaard, een luilak en een dief. Hij stelde toen voor om het als embleem van het land te vervangen door een kalkoen, ter nagedachtenis aan de beruchte Thanksgiving.

 (Einde van Patch)

Vrijheid en wel de grafisch ontwerper nam de vrijheid, terwijl de andere dozen allemaal symbolisch stijf waren, dat ze allemaal over een bepaald moment in het Amerikaanse leven gingen (de 2019 versie benadrukte de vlag), deze vinden we een adelaar waarvan de vleugels zijn gestreept in rood, wit en blauw. 


 

Camacho


Het doet me meteen denken aan Eagle Sam, niet de Muppet Show eagle, maar de mascotte van de Olympische Spelen van Los Angeles in 1984. Hoe zit het dan met zijn houding recht uit een Chuck Jones cartoon? Na vele onderzoeken nam de maker niet zozeer de vrijheid als wel het feit dat zijn symbolische vogel een vrij goed gemaakte replica is van de adelaar die op het officiële embleem van de U.S. Veteranen staat. 

Genoeg beschrijvingen, het is tijd om te roken...

Mijn waardering zal in twee delen zijn, aangezien ik de kans had om de eerste proeverij te delen met een vriend en we het eens waren over een aantal punten die ik u zal vertellen.Camacho


We halen onze cellofaan sigaar uit zijn kist en bevrijden hem van alle beschermende boeien. Vreemd aan de geur heeft de wikkel herinneringen aan lak, vernis of zelfs verf. Zou de glanzende blauwe kleur van de doos sporen hebben achtergelaten? Gelukkig is deze sensatie niet meer aanwezig op het moment van proeven.Camacho


Nadat de rituelen van het snijden en aansteken waren voltooid, een prachtige rook verspreid over de kamer, begeleidden we onze proeverij met een Guinness Pint. 

In het begin gingen we naar een Nicaraguaans terroir en we waren verrast omdat we wisten dat er geen tabak uit Nicaragua in deze vitola zat.

En toch was vooral zwarte peper vanaf het begin aanwezig.

Deze neemt ondanks zijn aanwezigheid niet de overhand op de andere smaken en men vindt zacht hout, wat een onderwerp van discussie tussen ons maakte, wat is zacht hout? Er zijn verschillende mogelijke antwoorden al in dit geval kan men het hout van zoethout, dat ook de naam van zacht hout draagt, persoonlijk maak ik een verschil tussen een zacht en een ruw hout. Daarvoor helpen de ceremonies met de indianen mij, want we maakten infusies van schors, we rookten het zowel in pijpen als in rookkamers voor vlees of vis. Dus ik zou zeggen zacht hout: dennen, sparren, beuken, essen...

Dus naast cederhout heb ik dit gevoel van zacht hout en pinda's.

Na een tijdje laat mijn vitola me echt achter met een gevoel van een sterke aanwezigheid van Sichuan bessen met een warm gevoel in de mond, een licht verdovend gevoel op het puntje van de tong en een citroenachtige smaak achter in de mond. Wat een geweldig moment.

Hier ben ik in wat puristen nog steeds de 2e derde noemen (ook al herinner ik u eraan dat naast de Cubaanse sigaren de huidige productie van begin tot eind een goede sigaar is).

De peper wordt wit, minder agressief en minder krachtig, net voordat hij terugkeert naar een hardnekkige rode peper.

De Sichuan bessen zijn goed geinstalleerd en zullen me niet meer verlaten. Dit mengsel kan nog steeds in een gemiddelde sterkte blijven omdat het goed ingesloten is door het hout, de noten. Wanneer een sensatie deze indruk versterkt en de kracht met een inkeping vergroot, maar wat is het? Ik ken dat gepeperde-kalk gevoel. Maar ja natuurlijk drink ik het regelmatig, het is gemberwortel.

Ik denk dat het universum met mij speelt, want net als ik denk dat ik alleen maar kaneel nodig heb om mijn proeverij om te zetten in een goede pre-winter Grog, maakt het een lichte indruk met een beetje sterke cacao.

De mix tussen de Guinness Draught en my Liberty is vrij verrassend omdat het een associatie maakt tussen zoetigheid en een beetje ruwheid, tussen karamel en pinda en cacao, tussen kracht en zoetheid. Men zou deze associatie van de leeuw en het lam uit de Bijbel kunnen noemen, maar ik vergelijk het liever met de Ark van Noach, waar alle dieren bij elkaar waren, maar er zou slechts een vonkje nodig zijn geweest om het vuur aan te steken.

Het is echt belangrijk om zowel de snelheid van de stroming als de snelheid van de tocht op de vitola te regelen om de harmonie op het niveau van de smaakpapillen te behouden.

Als ik ook een belangrijk fenomeen in deze proeverij voelde, was het nog meer aanwezig tijdens mijn tweede proeverij met een glas water.

Deze sigaar heeft een geur van oude tabak en een onbeduidende zuurgraad. Het moet gezegd worden dat de constructie ervan echt gebouwd is rond de zelfgemaakte tabak uit Honduras die de reputatie van het merk maakt, ik heb het over de beroemde Original Corojo de Camacho. Vier verschillende bladeren van deze Corojo komen van een enkele boerderij en een enkele oogst in Honduras, deze bladeren vormen het bindmiddel en een groot deel van de pens. Bovendien is de pens vier jaar gerijpt voordat hij in het uiteindelijke mengsel werd opgenomen.
Camacho
Lang leve de Bald Eagle , Laten we sterk leven...


Dus mijn beide proeverijen werden gedaan op een 6-inch Gordo met een 60% cepo.


Dekblad : Habano (Ecuador)

Omblad : Origineel Corojo Camacho (Honduras)

Vulling : Honduras en Dominicaanse Republiek


Tot slot: ik zeg al heel lang dat Camacho sigaren niet alleen maar motorrijderssigaren zijn en dat ze heel goede dingen doen (je hebt het bewijs nog in november) en deze sigaar is geen uitzondering op de regel. Natuurlijk gaan we met de Liberty-reeks, zoals het Diploma, naar de top van de reeks in Camacho. Deze sigaar heeft een prachtige constructie, een mooie kracht die wordt versterkt door zijn tamelijk indrukwekkende mondlengte en een sigaar die van begin tot eind goed is en blijft.

Ik kan u alleen maar aanmoedigen om het te testen, ik zal van mijn kant snel wat meer in mijn kelder nemen, want er zijn maar 4185 dozen voor de wereld.

Prijs : 18,90 op het moment van schrijven van het artikel

Ik kijk uit naar uw feedback of commentaar onder dit artikel.


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c

Barbãr Rouge

Barbãr Rouge Brasserie Lefevbre Si vous suivez le blog, vous connaissez déjà la blonde et l’amour que je lui porte. Et bien ce soir, je teste pour vous la Barbãr Rouge. Qui dit bière aux fruits, dit obligatoirement l’avis de ma fille. Ce n’est pas du tout du machisme ; non je ne pense pas que c’est une bière de femme, mais je reste persuadé que pour ce genre de bière, un avis féminin est important. Je ne ferai pas de grands discours sur l’étiquetage car bien qu’il soit rouge, il est fort semblable à celui de la Barbãr blonde. Une grosse différence attire quand même mon attention : si sur la blonde l’étiquette met en avant le fait que c’est une bière forte et au miel, ici le forte à disparu et au miel est remplacé par aromatisée au miel. Cela demande quelques explications et c'est Cécile F. (Responsable Marketing & Communication de la brasserie) qui va me les donner, il s'agit en fait d'un problème de législation :  Sur l'étiquette, il est indiqu

Praline au tabac Macanudo Inspirado Black

C’est lors d’une soirée ChezDan que j’ai eu l’occasion de découvrir cette praline très particulière, réalisée par Frédéric Doumont. Cet ancien chimiste reconverti en chocolatier a appris que Julien faisait une dégustation de rhum et cigares, cela lui a donné l’idée de développer une praline spéciale pour l’évènement. Il m’explique que c’est un vrai travail d’alchimiste qui a demandé plusieurs tests. Au début, il a travaillé avec le tabac du macanudo inspirado black gordito et le chocolat noir, mais le résultat n’était pas satisfaisant car le tabac se faisait sentir trop bas dans la gorge, cela était désagréable et pouvait même faire tousser. Fréderic a donc modifié son chocolat pour le remplacer par un chocolat au lait. Il a commencé par fumer sa crème puis a utilisé de l’infusion de feuilles de tabacs pour l’incorporer dans sa praline. Il me conseille de mettre tout en bouche, de prime abord la praline goûte simplement le bon chocolat mais quand il commen

Furia

Un nom qui a déjà fait couler beaucoup d’encre sur les réseaux sociaux, ce qui me fait penser aux 3 passoires de Socrate, mais le but de cet article n’est pas de polémiquer mais de vous faire découvrir cette marque. Cette gamme de 3 cigares est une nouvelle marque de Didier Houvenaghel (dh Boutique Cigars), déjà bien présent dans le monde du cigare avec des marques comme La Ley, La Preferida ou Nicarao, en collaboration avec Abdel Fernandez. Didier est aussi un fan de mythologie, comme on peut s’en rendre compte avec l’habillage de la boite de La Ley ou le choix du nom Nicarao. Il ne va pas déroger à la règle pour cette gamme. Furia, Déesses sombres à deux visages de la mythologie grecque, sont aussi connues sous le nom des Bienveillantes. Elles sont chargées d'exécuter la sentence des juges. Elles poursuivent les coupables avec acharnement et ne laissent aux criminels aucun repos, elles les tourmentent sans relâche.   Mais sont aussi protectrices