Accéder au contenu principal

Davidoff Edition Limitée 2022 (Nederlands)

Davidoff

Edition Limitée 2022

El DoradoDavidoff


Vandaag neem ik u mee naar Discovery, u hoeft uw TV niet aan te zetten, ik heb het niet over Discovery Channel maar over het vermaarde Davidoff familie assortiment.

Terwijl de fusie van atomen op ieders lippen ligt : de ontmanteling van elektriciteitscentrales, bedreigingen van een man die niets te maken heeft met de culinaire specialiteit van Quebec... nodigt Davidoff ons uit om even uit de tijd en het concept van noodzaak te stappen om een oase van rust te bereiken, een El Dorado.Davidoff


Dit kleine hoekje van het paradijs waar de samensmelting van 3 elementen plaatsvindt : water, vuur en aarde. Fusie? Ik zou eerder zeggen symbolische ontmoeting, symbiose tussen hen... Het is op deze plaats dat de tovenaars magie beoefenden en uit de ingewanden van Moeder Aarde een Gran Toro sigaar brachten die de zoetheid van Escurio, de intensiteit van Nicaragua en de complexiteit van Yamasá combineert.

Dit lijkt me een zeer goed voorteken voor de rest van de proeverij.

Ik heb een vrij donkere cape, rijkelijk versierd met twee zwarte en zilveren ringen, de eerste van het hoofd herinnert eraan dat we in Black Band Collection Discovery zijn (gewoonlijk zijn de ringen wit bij Davidoff)

De andere is gemerkt Limited Edition 2022. Deze melange laat mijn proeverij van de dag eruit zien als een juweel, en alleen daarom al denk ik dat het zijn magie heeft gedaan.

Nog een moment van bezinning en ik maak een rechte snede, rauw heb ik al sensaties van cederhout en koffie.Davidoff


De belichting is perfect, een goede stroom rook vult mijn mond en vervoert me vanaf de eerste trekjes. Ik ben ontsnapt naar Quebec en zijn jachtkampen in het boreale woud, de huiden liggen te drogen en de lucht is gevuld met de geur van wild leer waar nog de geuren van de vettige en sponsachtige aarde aan toegevoegd zijn.

Dit alles gaat vergezeld van een mild wit pepertje.

Langzaam ga ik een tandje hoger en stel ik me voor dat de witte en zwarte peper in perfecte harmonie rond mijn caduceus van de dag verstrengeld zijn om de magie zijn werk te laten doen en stromen van cederhout, eikenhout, walnoot en sterke koffie vrij te laten komen.

Wauw, wat een vuurwerk, mijn sigaar zit boordevol smaak maar toch in balans. Het is alsof Cerberus aan zijn ketting trok toen Hercules aankwam, maar hij houdt de kracht van mijn vitola vast tot het punt van ontploffing.

Het is net als wanneer je zegt "Ik heb veel vermogen" maar je moet 120 km/u rijden.Davidoff


Ik pauzeer even om op te merken dat de as compact is, dat het lijkt alsof het vastgeklonken zit aan de rest van mijn Davidoff. De trek en het branden zijn perfect. Een klein slokje van mijn thee, wijn of water (afhankelijk van de proeverij) en ik ga verder met de ontdekking van dit juweeltje. Ik wil even uitweiden, omdat ik weet dat de combinatie u interesseert, de technische fiche adviseert om te proeven met een rum van meerdere oorsprong, zoals een Compagnie des Indes Kaiman of een Plantation Multi Island van het huis Demiautte.

Net als ik voel dat de pure chocolade de dans gaat ontspringen, kraak ik vrijwillig mijn vierkantje pure chocolade met amandelen en zout uit Guérande, de combinatie is precies goed en perfect. Er is niet veel meer voor nodig om mij te laten betoveren en veroveren door de gok van de Masters Blenders, ja zij hebben water, vuur en aarde samengebracht.

Mijn proeverij eindigt langzaam en niet snel in een bos van cederhout, gelooid leer deze keer en vrij bittere donkere chocolade.

Maar omdat alles een einde heeft, moet ik mijn sigarettenpeuk in de asbak laten liggen. Nog eentje die zal terugkeren als een offer aan de goede oude Moeder Aarde, met zeker een gedachte voor de hele productie-, distributie- en verkoopketen die zo hard gewerkt hebben zodat ik een moment van grote magie in mijn huiskamer kon doorbrengen met Renaud's nieuwe plaat.

De tests van deze nieuwe Davidoff sigaar werden uitgevoerd op 5 exemplaren van deze Gran Toro van 13,97 cm voor een cepo van 58Davidoff


Dekblad : Ecuador

Omblad : Seco (Brazilië)

Vulling : Hybride 20-20 Seco (Dominicaanse Republiek), San Vicente Mejorado Visus (Dominicaanse Republiek), Esteli Visus (Nicaragua), Jalapa Visus (Nicaragua), Matafina Seco (Brazilië)

Samenvattend: dit is een sensationele Limited Edition die ons, met deze 7 blaadjes, een ander aspect van het zwarte ringengamma laat ontdekken. De volgende oefening zal zijn om te ontdekken wanneer ik in de Nicaragua ben, of in de Escurio of in de Yamasa of ik raad u aan om u langzaam te laten wiegen door uw proeverij die niet zal nalaten u nieuwe smaaksensaties te bezorgen.

Zoals alle E.L.'s is er slechts één aantal sigaren gepland voor de wereld en hier is het vastgesteld op 162000 of 13500 dozen van 12 sigaren.

Ik denk dat uw favoriete winkelier een goede deal heeft, maar wees niet het witte konijn van Alice, want als de laatste bel rinkelt, is het te laat.

Prijs op het moment van de proeverij: 25 euro

Als u hier bent aangekomen, doe me dan een plezier en laat uw feedback of proefnotities achter in de comments onder dit artikel. Bij voorbaat dank.


Commentaires

Posts les plus consultés de ce blog

Perla de Calvano Robusto Explications officielles de la société J. Cortès concernant son premier cigare roulé à la main : "Provenant du Nicaragua et plus particulièrement de la vallée d’Esteli, Perla de Calvano incarne la tradition, la qualité et le savoir-faire d’un terroir devenu spécialiste du cigare fait main. La vallée d’Esteli, capitale nicaraguayenne du cigare, profite d’une terre riche, d’un climat propice mais aussi et surtout du savoir-faire des producteurs cubains venus dans les années 60 avec leurs graines et leurs plantes de tabac. Pour la fabrication des cigares Perla de Calvano, seules les plus belles feuilles sont sélectionnées et cueillies à la main pour en faire un cigare d’exception. Les Perla de Calvano sont fabriqués à la main selon les méthodes traditionnelles maîtrisées à la perfection par des rouleurs de cigares expérimentés de la région d’Esteli. Le résultat est à la hauteur : un cigare unique aux arômes ronds et intenses qui évolue

Le Bouton d’Or

Le Bouton d’Or C’est chez Christophe P. (JPP Cigares) que j’ai rencontré ce grand barbu pour la première fois, de suite il m’a fait penser au film Le Dernier Trappeur, cet homme des bois dans le bon sens du terme, proche de la nature et dans le respect de celle-ci. C’est ainsi que j’ai appris que cet amateur de cigares et de whiskys était le propriétaire du restaurant Le Bouton d’Or. J’ai donc décidé de lui rendre une petite visite avec quelques amis. Nous y avons fait la connaissance de Florence, l’épouse et partenaire de Roch. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. Dans le restaurant c’est simple, Roch en cuisine et Florence en salle. Celui-ci est pourvu d’un assez grand parking, ce qui est intéressant vu le trafic et le peu de place sur la chaussée. La salle est cosy, avec son mélange de

CAO Amazon Basin Extra Añejo

CAO Amazon Basin Extra Añejo C’est en 2017 que la folle aventure STG en Amazonie a commencé avec la version CAO Amazon Basin. Pour ceux qui s’en souviennent, la Belgique a été ignorée un moment de ce lancement ; puis quelques privilégiés ou rapides en réaction ont pu en déguster quelques-uns, car la direction belge a récupéré des boites du marché américain. Depuis nous sommes dans le planning de distribution, mais vu le nombre limité de boites, elles sont uniquement disponibles dans les 28 magasins PartnerShip. Nous avons donc eu la chance de découvrir les versions suivantes : CAO Amazon Fumo em Corda, le CAO Amazon Anaconda et le CAO Orellana. Aujourd’hui c’est la toute nouvelle gamme que je vais avoir le plaisir de vous faire découvrir. Dans un premier temps, je ne vois pas de changements, puisqu’une partie de la tripe est toujours le tabac Bragança ; tabac que General Cigar Co. tire de la forêt amazonienne, qui est toujours récolté une fois tous les 3 ans et qui sort d’Ama

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero (Nederlands)

The Black Label Morphine Vintage 2020 Lancero Zoals ik in een ander artikel al zei, de oprichter van dit merk heeft een eigenzinnige geest. Dit moet het geval zijn om de naam Morphine te geven aan een van zijn gamma's, onnodig te zeggen dat het zowel in de Verenigde Staten als hier tot controverse heeft geleid. Maar laten we positief zijn, zeker als deze sigaar net zo goed aan mijn verwachtingen voldoet als de Last Rites.   Ik ben verbijsterd door de donkere kleur van de wikkel en door de ruwe en niet vette wikkel, alsof James Brown eens te meer zijn afstandelijkheid ten opzichte van de andere producenten wilde tonen.   Ik word onmiddellijk aangetrokken door de ring die mijn proeverij van de dag siert. Het intrigeert me, het lijkt veranderd te zijn.   Na wat onderzoek ontdekte ik dat deze vintage editie in feite de 7e editie van de reeks is en dat James de gelegenheid wilde markeren. Om te beginnen ontwierp hij nieuwe illustraties. We zitten niet meer in de doodskop met gek

Cigares linéaires ou pas ?

Cigares linéaires ou pas ? Trois tiers contre le reste du monde Depuis un certain temps je vois une guéguerre sur les réseaux sociaux (principalement Facebook) ou même sur certains blogs. La phrase que je retrouve régulièrement est ce cigare est trop linéaire. Cela m’a fait penser à un échange avec Henke Kelner (Master Blender pour la Maison Davidoff), il disait ceci : le monde change, les hommes changent, il n’y a pas de raison que le fumeur ne change pas. Cela pour expliquer pourquoi il faisait des cigares de plus en plus linéaires. Mais que pensent les autres personnes travaillant dans le monde du cigare ? J’ai commencé par demander à Marc De Coen (Cubacigar Benelux) : Je pense que c’est une volonté de Habanos, la marque de fabrique de Cuba. Tu sais c’est Cubataba qui achète le tabac, qui l’apporte à la fabrique et qui dit si tel ou tel cigare va être confectionné et donc je pense qu’ils veulent vraiment garder ce qui fait leur réputation depuis des années c