Plasencia Special Edition the Year of the Ox (Nederlands)

Plasencia

Special Edition the Year of the Ox

SalomonPlasencia


Het is zeldzaam dat een Huis een speciale sigaar maakt voor het Chinese Nieuwjaar (behalve het Huis van Davidoff), ik denk dat het zelfs de eerste keer is dat het Huis van Plasencia zich aan deze exercitie overgeeft.
Dit vereist enige uitleg, die mij door de technische fiche wordt verstrekt.

Plasencia is een van de belangrijkste producenten ter wereld van tabak van hoge kwaliteit (naast zijn sigaren heeft het vele afnemers). Zoals je al weet, staat dit Chinese jaar in het teken van de buffel (os). Ossen zijn een belangrijk dier in de Chinese cultuur vanwege hun rol in de landbouw. Zij staan bekend om hun harde werk, eerlijkheid en goede inborst. Nooit in het middelpunt van de belangstelling, en nooit op zoek naar lof, verdient de Os zijn erkenning door zijn werk.

De familie Plasencia vond het belangrijk het werk te erkennen van boeren en veeboeren die, net als de os, nooit in het middelpunt van de belangstelling staan, maar die de ruggengraat van de sigarenindustrie blijven vormen. De familie Plasencia, die al sinds 1865 tabak verbouwt, was van mening dat het Jaar van de Os perfect zou passen bij hun tradities en passie voor tabak.

De meester-blenders zijn dus aan het werk gegaan en hebben uit de enorme hoeveelheid tabak waarover zij beschikken een selectie gemaakt om een uitzonderlijke Solomon te maken (de proeverij zal het me leren).


Plasencia


Voor de verpakking koos Nestor Plasencia voor rood en goud, twee van de belangrijkste kleuren van China. We vinden ze terug op de vlag van het land, maar niet alleen omdat rood de kleur is van vuur en geluk, maar ook van feesten, bruiloften... geel is de kleur van geluk, wijsheid en cultuur. Het is ook de keizerlijke kleur, de kleren van de keizer van China waren altijd geel. 

In tegenstelling tot zijn tegenhanger op de Davidoff doos, is de Ox massiever, we zetten meer in op het harde werk dat mooie spieren vereist.Plasencia


Op dit doosje kunnen we ook lezen: het logo en de naam van Plasencia, Jaar van de Os, Speciale Editie en Handgemaakt in Nicaragua. Gezien de module van de sigaren, bestaat de doos uit 8 eenheden. 

Mijn sigaar heeft 3 ringen in dezelfde kleuren, de eerste met een serie van het Plasencia logo, de beroemde P in een cirkel. 

Net daaronder, een ring met weer het logo, Plasencia en Jaar van de Os. 

En tenslotte een voetring met Special Edition 2021. 

Ik heb een sigaar die tijd nodig heeft om het werk erachter te bewonderen, hij is imposant met zijn 17,78 cm en zijn cepo van 58. Het omhulsel is niet erg olieachtig en geeft hem het aspect van een oude sigaar die in goede staat bewaard werd voor een speciale gebeurtenis, een beetje zoals een juweel dat men alleen voor familiereünies tevoorschijn haalt. 

Persoonlijk vind ik ook dat een Salomon een bijzondere module is, zowel bij het branden als bij het knippen.Plasencia


Ik weet dat het beter is om twee kleine sneden te maken dan één te grote, ik weet ook dat ik van mijn sigaar geen Robusto moet maken met een grote snede. Maar door met producenten te spreken, heb ik geleerd dat de snede van een Salomon, Piramide of Perfecto voldoende opening vereist om de trekking perfect te laten zijn, dus vertrouw ik op de uitleg op You tube van E.P. Carillo. 

Bij raw is de draw zwak, de vorm van de basis van de sigaar is voor veel evenals de lengte. Dus ik weet dat ik er in het begin aan zal moeten trekken zoals ze zeggen. 

Ik ben ook verrast door het rode fruit aspect terwijl ik zwarte peper verwachtte in deze Nicaragua puros.

Ik ga over tot de verlichting, in de eerste om de gebruikte middelen goed te kiezen, is het noodzakelijk om de cape niet te verbranden. Ik pak een aansteker met een klein vlammetje.

Wanneer de voet goed begint te reageren, breng ik de sigaar naar de mond en zuig 3 halen om een perfecte start te hebben.

De trek is perfect, nu ik de eerste cm voorbij ben, heb ik sensaties van noten, Cranberry vergezeld door witte peper.

De rook is overvloedig, de verbranding is super regelmatig.

Dit is nog steeds het soort sigaar dat me alleen maar kan uitnodigen om langzaam te roken om ten volle te genieten van dit bevoorrechte moment buiten de tijd.

Mijn proeverij gaat rustig verder, niet snel (zoals mijn indiaanse vrienden zeggen), de rode peper maakt zijn opwachting met zijn traditionele lengte in de mond.

De intensiteit stijgt een beetje om zich te stabiliseren op medium, ik ben in een zeer evenwichtige proeverij.

De noten trekken zich zachtjes terug om plaats te maken voor een meer houtachtig, kruidig aspect dat me zeer aangename gewaarwordingen geeft.Plasencia


Tijdens mijn tweede proeverij, begeleid ik deze met een Highland whisky, een Deanston 13 jaar oud, dit mengsel is precies goed en perfect. 

Hier neemt de peper af naarmate hij lijkt te worden omhuld, afgezwakt door een melkchocoladesmaak, direct gevolgd door een uitgesproken nasmaak.

Langzaam kom ik aan het einde van deze reis en moet ik mijn peuk in de asbak deponeren, maar met de voldoening van een zeer aangenaam moment te hebben doorgebracht, valt niet te ontkennen dat wanneer Plasencia topklasse doet, het inderdaad in de hogere klasse is.

Mijn proeverijen van de dag werden uitgevoerd op Salomon van 17,78 cm en zijn cepo van 58 die puros nicaragua zijn.

Samenvattend denk ik dat het idee om het harde werk van de boeren in de tabakswereld te belichten door gebruik te maken van de symboliek van de os, een zeer geslaagde gok is.

Deze sigaar nam me niet mee op een reis door het verleden, maar speelde meer in op het moment dat ik de cl op Moeder Aarde legde en genoot van de huidige tijd. De eerste proeverij kostte me bijna 2 uur van puur genot.

Zoals alle Special Edition, is de productie beperkt, er waren slechts 20000 sigaren en allemaal gereserveerd voor de Aziatische en Europese markt.

Dus ik nodig je uit om snel naar je plaatselijke civetwinkel te gaan, en dit juweeltje te halen om je eigen idee te maken.

Prijs op het moment van schrijven van dit artikel: 35 euro.


Commentaires